به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر محسن امینی، سرپرست واحد لنجان در مراسم افتتاح مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه با ارزيابي جايگاه واحدهاي رشد و فناوري در كشور تاكيد كرد: اقتصاد مبتني بر دانش جايگاه ويژ اي در اغلب كشورهاي توسعه يافته پيدا كرده است. كشور ما نيز چشم اندازي براي دستيابي به اين مهم در نظر دارد. در اين راستا راه اندازي شركت هاي دانش بنيان توسط فارغ التحصيلان دانشگاه ها و حمايت از آنها از طريق مراكز رشد حائز اهميت است.
احسان كوچكي، رييس مركز رشد واحد لنجان با معرفي مركز رشد و فناوري، تشريح كرد: مركز رشد واحدهاي فناوري مركزي است كه تحت مديريت متخصصين حرفهاي دانشگاهي و ساير متخصصين با ارائه خدمات حمايتي از ايجاد و توسعه حرفههاي جديد توسط كارآفريناني كه در قالب واحدهاي نوپاي فعال در زمينههاي مختلف منتهي به فناوري تشكيل شدهاند و اهداف اقتصادي مبتني بر دانش و فن دارند، پشتيباني ميكند.
وی رشد و توسعه شهرستان لنجان را در زمينههاي صنعتي، تحقيقاتي، كشاورزي، توريسم و... توانمند دانست و افزود: وجود چند دانشگاه معتبر و انبوهي از فارغ از تحصيلان دانشگاهي و متخصصان توانمند و كارآفرينان برتر از جمله نقاط قوت و ويژگيهاي شاخص اين شهرستان به شمار ميرود. كه در اين ميان منطقه لنجان به لحاظ مجاورت با صنايع بزرگي همچون ذوب آهن اصفهان و مجتمع فولاد مباركه از موقعيت ممتازي برخوردار است.
رييس مركز رشد واحدهاي فناور واحد لنجان، با تشريح چگونگي تاسيس مركز رشد در اين واحد خاطرنشان كرد: واحد لنجان تنها دانشگاه آزاد اسلامي با درجه متوسط در استان بوده كه با توجه به مزاياي ويژه و شرايط مناسبي كه براي تاسيس مركز رشد داشت از اواخر سال ۹۲ اقدامات لازم براي راه اندازي اين مركز در واحد آغاز شد و سرانجام در ابتداي سال ۹۴ مجوز تاسيس مركز رشد نخستين بار در بين واحد هاي متوسط دانشگاه هاي آزاد اسلامي از سوي سازمان مركزي دانشگاه آزاد و وزارت علوم به اين دانشگاه اعطا گرديد.
كوچكي چشم انداز تبيين شده براي مركز رشد دانشگاه آزاد واحد لنجان را بسيار روشن پيش بيني كرد و گفت: ما ميكوشيم با جذب پتانسيلهاي علمي و تحقيقاتي صنايع شهرستان لنجان كه به صورت كوچك و بزرگ در سطح ملي و منطقهاي به وفور در اطراف دانشگاه فعالند و همچنين دانشجويان و فارغ التحصيلان واحد دانشگاهي مرتبط با اين صنايع، مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامي واحد لنجان را در پنج سال آينده به يك قطب تحقيقاتي فعال و معتبر در بين اين صنايع تبديل كنيم.
وی با تاكيد بر هدف اصلي مركز رشد اين واحد، تصريح كرد: ماموريت اصلي مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامي واحد لنجان، هدايت و تبديل علم و دانش توليد شده به سمت فنآفريني، تجاري سازي آنها و در نهايت خلق ثروت از دستاوردهاي علمي براي جامعه از طريق ترويج روحيه كارآفريني دانشبنيان در بين دانشجويان، استفاده از پيشرفتهترين تكنولوژيهاي در دسترس براي ارايه خدمات به ذينفعان، مسئوليت پذيري نسبت به مشتريان و حمايت از دانشجويان، اعضاي هيئت علمي و كاركنان خلاق خود با رعايت اصول اخلاق حرفهاي و مسئوليت پذيري اجتماعي در جهت كمك به رونق اقتصادي و توسعه اقتصاد دانشبنيان كشور ميباشد.
عضو هيات علمي واحد لنجان، تشريح كرد: از زمان آغاز فعاليت مركز رشد واحد لنجان تعداد ۸ درخواست از سوي واحدهاي فناوري و هستههاي تحقيقاتي به اين مركز ارايه شده است كه از آن ميان سه طرح در هيئت امناي استان و شوراي اقتصاد دانش بنيان مورد تصويب قرار گرفته و مابقي در مرحله تدوين طرح كسب و كار براي كسب مجوزهاي لازم ميباشند.
کوچکی اظهار اميدواري كرد اهداف پيشبيني شده در پنج سال آينده ازجمله استقرار۳۰ واحد فناوري در مركز رشد اين واحد دانشگاهي، با سعي و همت اعضاي مركز رشد و كمك اعضاي هيئت علمي دانشگاه آزاد لنجان محقق شوند.