گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ دانشگاه شهید چمران اهواز برای اسکان اساتید خود از سال های پیش دو مهمانسرا ایجاد کرده بود که یکی از آن ها در داخل دانشگاه و کنار رود کارون بود که به دلیل ظرفیت کمی که داشت، جوابگوی نیاز دانشگاه نبود و دانشگاه به ناچار یک مهمانسرای دیگر بنام باغ معین در وسط شهر برای اسکان اساتید خود ایجاد کرد.
مهمانسرای اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز که به باغ معین معروف است، سال های پیش برای ارائه خدمات و اسکان اساتید میهمان و مدعو دانشگاه در آن تعبیه شده بود. این مهمانسرای دانشگاه در هسته مرکزی شهر قرار دارد که همواره چشم طمع خیلی از منفعت طلبان دنبال آن بوده است.
در دوره های قبل بویژه در دوره اصلاحات این مهمانسرا مورد بی مهری قرار گرفت و این محل به مکانی برای برگزاری میتینگ های سیاسی و اقامتگاه دائمی و رایگان سیاست مدران و اساتید اصلاح طلب دانشگاه مبدل شده بود که برخی از این اساتید با وجود بازنشستگی حاضر به تحویل اتاق های این مجموعه رفاهی را نداشتند.
بعد از دوران اصلاحات برای استفاده بهینه از این مجموعه و درآمدزایی از مجموعه رفاهی مدیریت دانشگاه این مجموعه را بدون بررسی زوایای فرهنگی و اثرات این اقدام به بخش خصوصی برای برگزاری جشن های عروسی و ایجاد مکان های برای عروسی های مجلل با مزون های شیک واگذار کرد. این فقط قسمتی از ماجرا بود؛ چرا که نحوه واگذاری به این افراد و قیمت نازل این واگذاری از نقطه های سیاهی است که هیچ وقت مشخص نشد.
این واگذاری همان و خداحافظی اساتید ساکن آن اقامتگاه با آرامش و محیط سالم همان؛ چرا که آن محیط مبدل شد به پاتوق و تالار شیک و مدرن برای انواع عروسی مختلط با مجموعه های از نوازندهها و موسیقی ها گوش خراش. این اقدام ضد فرهنگی هر چند در اوایل با اعتراض اساتید مواجه شد؛ اما صدای اساتید هم توسط بخش خصوصی مقتدر شنیده نشد و اساتیدی که برای حضور در دانشگاه باید با مطالعه و آرامش شب را گذرانده و صبح در کلاس حاضر می شدند بالاجبار با صدای تند موسیقی ها و انواع عروسی ها مختلط و در فضای که مبدل به مزون عروس شده بود، شروع به همسفرگی کردند.
یکی از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز در این باره می گوید: چند سال پیش نسبت به وضعیت نامناسب فرهنگی این مهمانسرا اساتید اعتراض کردند؛ اما به جای نرسیدند. مرتب در این محل عروسی برگزار می شود که این سبب شده آسیب روانی از اساتید سلب شود.
وی ادامه داد: چرا به دلیل عدم سودآوری یک محیط فرهنگی تبدیل به جایگاهی شده است که در شان دانشگاه نیست؛ در حالی که دانشگاه می توانست با بهرهبرداری فرهنگی مناسب هم سودآوری داشته باشد و هم أن و منزلت اساتید را حفظ کند.
رانت های قوی و ریشه دار چنان آهنین بود که طبق شنیده ها مکانی که سالانه بالای 600 میلیون توامن درآمد دارد، به مبلغی ناچیز 20 میلیون تومان به کرایه گرفته شد و این بخش خصوصی ترسناک این محل فرهنگی را به دژ مستحکمی برای انواع رفتارهای نابهنجار مبدل کرد.
یکی از دانشجویان عضو تشکل ها درباره باغ معین می گوید: تشکل های دانشجویی وقتی برنامه ی دارند مهمان های که دعوت می کنند برای اسکان آنها با مشکلات زیادی روبرو می شوند و دانشگاه هیچ همکاری نمی کند و این مهمانسرا که متعلق به دانشگاه است یا همکاری نمی کند و اگر هم همکاری کند هزینه گزاف از تشکلهای می گیرد.
وی گفت: بسیاری از اساتید مدعوی که برای مراسم ها دعوت می کنیم از وضعیت فرهنگی مهمانسرای دانشگاه گله مند هستند؛ اما همچنان مسئولان دانشگاه دنبال سودآوری هستند.
این افتضاح فرهنگی به اینجا ختم نشد و صدای مردم را هم درآورد و چندین بار اعتراض های صورت گرفت و متاسفانه تصور عمومی بر این است که این محل در اختیار دانشگاه است و این افتضاحات فرهنگی را از چشم دانشگاه و جامعه دانشجویی می بینند که موجب سلب اعتماد از دانشگاه می شود.
این قرارداد ترکمنچای تا کنون هم تداوم دارد هر چند مسئولان جدید اقداماتی کردند و مقدار این مبلغ را به نظر افزایش دادند؛ اما بخش خصوصی رانت خوار چنان پشتش گرم است که به نظر هیچ قدرتی قادر به نفوذ نیست و جای تاسف دارد؛ چرا در این واگذاری ها شاخص های فرهنگی مورد تاکید قرار نمی گیرد و به جای اینکه این بخش خصوصی وعده رایگان غذا به اساتید می دهد به این مسئله رسیدگی نمی کند که این مکان در قیمومیت مکان مقدسی بنام دانشگاه است، باید حرمتش حفظ شود؛ اما گویا پشت حضرات خیلی خیلی گرم است و به کجا معلوم نیست.