به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان؛ مهرداد وختشور، مدیر عامل شرکت لبنیات پگاه استان گلستان ظهر امروز در نشست خبری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی این استان، گفت: اولین کلنگ صنعتی شدن شیر در سال ۱۳۳۲ به کمک یونیسف در محل پگاه فعلی تهران به زمین خورد و در سال ۱۳۳۴اولین شیر با دستگاه سالم سازی در اختیار مردم قرار گرفت.
پگاه گلستان رتبه اول کشور را کسب کرد
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ کارخانه تولیدی و ۱۶ شرکت بازرگانی و پشتیبانی پگاه در کشور وجود دارد، اظهار کرد: کارخانه پگاه استان گلستان در سال ۶۴ با هدف سالم سازی محصولات شیری تاسیس شد و دو سال متوالی به عنوان کارخانه برتر پگاه کشور شناخته شد.
وختشور افزود: تمام امکانات روز دنیا در مجموعه پگاه گلستان موجود است، اگر امروز دولت با این وضع اقتصادی قصد تاسیس این کارخانه را داشت امکان پذیر نبود اما با کمک همکاران و صنایع شیر ایران وظیفه داریم با حفظ کیفیت و سلامت محصول، برند پگاه را حفظ کنیم.
متأسفانه مردم به شیرهای سنتی روی آوردهاند
مدیر عامل پگاه استان گلستان در ادامه با اشاره به مزیتهای محصولات شیری صنعتی و با بیان اینکه متأسفانه بعد از ۶۲ سال مردم به مصرف شیرهای سنتی که نظارتی بر آن نیست روی آوردهاند، خاطرنشان کرد: کنترل ما از دامداری شروع میشود و بلافاصله بعد از ورود به کارخانه وارد آزمایشگاه شده و تمام پارامترهای استاندارد آن مورد ارزیابی قرار میگیرد و اگر تمام پارامترهای استاندارد در آن رعایت شده باشد شیر دریافت میشود.
وی با اعلام این خبر که روزانه ۳۴۰۰ تُن صنایع شیر ایران شیر دریافت میکنند، گفت: کارخانه پگاه گلستان روزانه ۱۷۰ تُن شیر دریافت و ۹۲ محصول تولید میکند که ۲۷ محصول آن قابلیت صادرات دارند و از این میزان روزانه ۲۲ تُن از محصولات کارخانه، صادر میشوند.
وختشور به آسیبهای شیر سنتی اشاره کرد و در این باره متذکر شد: بیماری گاو ممکن است از طریق شیر به انسان منتقل شود که شیر غیرصنعتی هیچ کنترلی در این مورد ندارد، ممکن است گاوی در اثر بیماری دارو مصرف کند اثرات آن نیز از طریق شیر قابل انتقال است که این موارد فقط با دستگاههای پیشرفته صنعتی قابل شناسایی است.
مدیر عامل پگاه گلستان تصریح کرد: روی برخی شیرهای سنتی چربیهای زرد رنگ وجود دارد که مردم تصور میکنند چربیهای مفیدی است و آن را خریداری میکنند غافل از اینکه در بسیاری از موارد اصلا آن زردی برای چربی نیست و فروشندگان متقلب با گذاشتن یک دستمال کاغذی این شائبه را ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه در صنعت اگر چربی شیر روی سطح بیاید نه تنها مزیت نیست بلکه یک ایراد است، گفت: تصور عامه این است با حرارت دادن شیر در کارخانه خاصیت آن از بین میرود، در اینجا ما بیشتر از ۷۲ درجه شیر را آن هم در زمان کوتاه حرارت نمیدهیم، در استریل حرارت زیاد است اما مستقیم نیست و البته این دماها نیز کاملا علمی است به گونه ای که کوچکترین آسیبی به ترکیبات شیر نرسد.
وختشور همچنین گفت: البته بر فرآوردههای سنتی هم نظارت وجود دارد و تحت کنترل هستند اما نگرانی ما بعد از ورود شیر به خانههاست چرا که مردم نمیدانند شیر را باید چقدر بجوشانند ولی در صنعت تمام این موارد لحاظ میشود و کاملا اطمینان بخش است.
مدیر عامل پگاه گلستان تأکید کرد: در کارخانه لجنها و باکتریهای مرده شیر جدا و تخلیه میشوند اما این مورد در شیرهای سنتی و در خانهها صورت نمیگیرد، در کارخانه چون تکنولوژی بالاتری وجود دارد تضمین بالاتری نیز وجود خواهد داشت.
وی افزود: بعد از خروج محصولات از کارخانه دیگر کنترل بر عهده ما نیست، نگهداری محصولات شرایط خاص خودش را دارد که ممکن است فروشندهای آن را رعایت نکند، در ضمن برخی شیرها و محصولات ما برگشتی هستند که دلالان زیرزمینی پس از خروج از کارخانه آن را به مردم میدهند که این مورد معضل بزرگی است و باید نظارت بر روی آن صورت بگیرد.
وختشور در پایان در رابطه با روغن پالم در محصولات لبنی نیز گفت: محصولات لبنی بدون روغن پالم نمیتوانند باشند اما اندازه مشخصی دارد و کاملا بر آن نظارت صورت میگیرد.