کد خبر:۴۴۳۰۵۶
فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گلستان:

بجای برچیدن سانتریفیوژها آن‌ها را پلمپ کنید/ تفسیر متفاوت از برجام خلاف تدبیر است

فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: ایران باید به جای اقدامات غیر قابل برگشت دست به تعلیق برخی از تاسیسات خود بزند، به عنوان مثال، آن تعداد سانتریفیوژی که قرار است از فوردو و نطنز برچیده شود، به جای جمع آوری، در همانجا پلمب شود.

میثم احمدی، فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در گرگان، گفت: ظاهرا برخلاف خط قرمزهای نظام مبنی بر برچیده شدن همه‌ی تحریم‌های مربوط به صنعت هسته‌ای در ازای اقدامات مهم ایران، طرف مقابل حرف از تعلیق تحریم‌ها می‌زند و میخواهد زیر ساخت تحریم‌ها را حفظ کند.

 

وی افزود: اقدام آمریکا به معنای بازگشت سریع تحریم‌ها در صورت خواست هریک از طرفهای مقابل است، درحالیکه اقداماتی که ایران در برجام متعهد به انجام آن‌ها شده است، بعضی مثل خروج ۱۰ تن اورانیوم از کشور یا بازطراحی مجموعه آب سنگین اراک غیر قابل برگشت بوده و برخی اقدامات دیگر همچون برچیده شدن دوسوم سانتریفیوژها در صورت نیاز به بازگشت، مدت زمان زیادی را می‌طلبد.

 

احمدی تصریح کرد: در واقع برگشت دوباره به شرایط امروز و غنی سازی ۲۰ درصد باتوجه به اقدامات فوق به گفته متخصصین امر مدت زمان زیادی را می‌طلبد.

 

فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گلستان متذکر شد: به نظر می‌رسد که بهتر است ایران هم همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند به جای اقدامات غیر قابل برگشت یا با برگشت پذیری طولانی، دست به تعلیق برخی از تاسیسات خود بزند، به عنوان مثال، آن تعداد سانتریفیوژی که قرار است از فوردو و نطنز برچیده شود، به جای جمع آوری، در همانجا پلمب شود، مثل شرایطی که امروز بر آنجا حاکم است، یا بطور مثال آن ۱۰ تن اورانیوم به جای خروج از کشور، در داخل کشور تحت نظر آژانس نگه داری شود.

 

وی خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر همانطور که طرف مقابل اهرمی به نام بازگشت سریع تحریم‌ها برای اجبار ایران به متعهد ماندن به برجام دارد، بهتر است ایران هم در این میدان کارزار دست خود را خالی نگذاشته و با تعلیق سانتریفیوژها، سایت اراک و غیره به طرف مقابل بفهماند که اگر آنها بد عهدی کنند و تحریم‌ها را مجددا برقرار کنند، ایران هم طی چند ساعت پلمپ‌ها را شکسته، سانتریفیوژهای تعلیق شده را وارد چرخه کرده و سایت اراک را مجددا باز می‌کند.

 

احمدی گفت: اینگونه شاید بتوان احتمال بدعهدی‌های طرف مقابل را کاهش دهیم، چون تجربه نشان داده است تا چیزی در چنته نداشته باشیم، دشمن بر عهد خود با ما استوار نخواهد ماند!

 

وی در بخش دیگر سخنانش در رابطه با تفسیرهای متفاوت برجام توسط سران ایران و آمریکا تصریح کرد: طرح این موضوع که برجام باید با تفسیر ایرانی اجرا بشود یا آمریکایی و در واقع وجود دو تفسیر از یک تفاهمنامه، خود نشان از وجود ایراداتی بزرگ در متن برجام دارد، نقاط مبهمی که به دو طرف اجازه می‌دهد باب دلشان برجام را تفسیر کنند و این اصولا بر خلاف تدیبر است که با دشمن خود قراردادی ببندیم که قابل تفسیرهای متفاوتی باشد.

 

احمدی تصریح کرد: دولت آمریکا با توجه به تفسیر خود از برجام می‌تواند در ازای اقدامات کم سابقه‌ای که ایران متعهد به انجام شده، فقط بخشی از تحریم‌ها را تعلیق کند و مثلا چند وقت بعد به بهانه ی نقض حقوق بشر دوباره همان تحریم‌ها را وضع کند؛ بنابراین اعتماد به این کشور کاری اشتباه بوده و بعید به نظر می‌رسد، آنها تا انتهای کار بر تعهداتی که دولت روحانی ادعا می‌کند، پایبند بمانند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۳
درد سانتریفیوژ ها خوردنیه با بتون توی قلب راکتور چیکار کنیم؟؟؟
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار