کد خبر:۴۵۲۵۵۴
استاد دانشگاه‌های آزاد گیلان:

دولت يازدهم راهكار مناسبي در خصوص حل مشكلات اقتصادي نتوانست ارائه دهد

استاد دانشگاه‌های آزاد گیلان گفت: دولت يازدهم راهكار مناسبي دربرابر حل مشكلات به خصوص حل مشكلات اقتصادي نتوانسته ارائه دهد.

عبدالله فاضلی مقدم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، با اشاره به این که تا كنون دولت يازدهم راهكار مناسبي در برابر حل مشكلات به خصوص حل مشكلات اقتصادي نتوانسته ارائه دهد، گفت:  رئيس جمهور سعي برآن دارد با وعد ها و اميد در افكار عمومي جامعه پوششي بر عدم حل مشكلات اقتصادي خود ارائه دهد.

 

وی افزود: یکی از مهم ترین دلایل رای آوری حسن روحانی در سال ۹۲ وعده های اقتصادی بود؛ اين در حالي است كه در ابتدا با ارائه وعده ۱۰۰ روزه در حل مشكلات جامعه اين  وعده هرگز محقق نشد.

 

استاد دانشگاه تصریح کرد: بعد از دوسال از گذران عمر دولت يازدهم همچنان اصرار بر وعده هاي مدت دار جهت جلب نظر مردم و استفاده از وعده اقتصادي كه مي‌تواند درصورت موفق بودن، موجب هدايت قشر زيادي از جامعه در جلب آرا شود؛ اما چرا اين استراتژي اكنون قوت گرفته است؟

 

فاضلی مقدم افزود: شايد انتخابات مجلس آتي در اين مقطع بتواند ريشه اين وعده ها باشد؛ به نحوي كه مي‌توان پيش بيني کرد طبق رفتار دولت اين وعده ها هميشه مردم را در انتظار تحقق يك موضوع مهم و آن رفع مشكل اقتصادي جامعه كه بسياري از مردم با آن گريبانگير هستند، است و اين وعده ها گاهي بنا بر سياست هاي دولت سمت و سو مي‌گيرد.

 

وی گفت: عدم حمايت از توليدات داخلي و سرمايه گذار داخلي متاسفانه با ورود كالاهاي نامرغوب خارجي همچنان ادامه دارد و اين در حالي است كه به طورمثال اگر در يكي از شركت هاي توليدكننده داخلي امروز كوچكترين معضلي و ايرادي ديده شود آن را بسيار بزرگ جلوه مي‌دهند؛ درحالي كه مثلا در صنعت خودروسازي مشاهده مي‌كنيم خودروهاي چيني كه به مراتب ثابت شده از كيفيت بسيار پاييني برخوردارند؛ اما متاسفانه در بررسي رسانه اي چندان بزرگ جلوه داده نمي‌شود.

 

استاد دانشگاه آزاذ گیلان تصریح کرد: اينجا مي‌توان نتيجه گرفت بازار ايران متاسفانه به جاي كيفيت به سمت ظاهرسازي سوق داده مي‌شود، اين در ديگر كالاها و اجناس وارداتي نيز مصداق مي‌كند.

 

فاضلی مقدم گفت:  توجه ويژه به ظاهر در حالي كه در توليد بايد كالاي توليدي با فرهنگ مردم نيز مطابقت داشته باشد و فقط ورود كالايي كه برند معروفي در دنيا باشد؛ اما متناسب با فرهنگ و جامعه ايراني نباشد ناهمگون است.

 

وی افزود: اينكه برخي افراد مزيت ورود سرمایه های خارجی به یک کشور را تامین سرمایه و منابع مالی ياد مي‌كنند نشان از عدم آگاهي و دورانديشي ايشان دارد.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مقام معظم رهبري در ديدار با شرکت‌کنندگان در نهمین همایش ملی «نخبگان فردا»در تاريخ۲۲/۷/۹۴ اقتصاد مقاومتي را اقتصادی دانستند که در داخل پایه‌های مستحکمی دارد که تکانه‌های بین‌المللی و جهانی و اقتصادی آن را از جا درنمی‌برد؛ حال بايد از خودمان سئوال كنيم زمينه تحقق اين اقتصاد مقاومتي كه چندين سال رهبرمعظم انقلاب برآن تأكيد داشته و در بيانات اخير نيز از پيشرفت آن در كشور خيلي راضي نبودند چگونه محقق مي شود؟ آيا یک سرمایه‌گذار خارجی با کدام دليل و برهان دغدغه اشتغال جوانان ما را دارد؟

 

فاضلی مقدم با بیان این که سرمایه‌گذار خارجی هميشه به دنبال سود بيشتر بوده است گفت:  تولید، اساس اقتصاد است، حال تصور كنيد سرمايه گذار خارجي براي جذب بازار ايران ورود كرد در حالي كه مي‌توان با حمايت از توليد كننده داخلي همان كالا، همان صنعت در ايران با شركت خارجي رقابت كند.

 

وی افزود: در صورت عدم حمايت  سرمايه گذار داخلي و توجه و حمايت از سرمايه گذار خارجي، مهمترين نتيجه تأثير آن بر روي اشتغال جوان ايراني را خواهد گذاشت.

 

این استاد دانشگاه گفت: چون در كشور صنعت مولد وجود ندارد،  لذا نيروي كار به شدت افت مي‌كند و از طرفي عدم تعادل جذب سرمايه گذار و حمايت از سرمايه گذار ايراني ناخواسته كشور را از كشوري كه در سايه تحريم ها به يك كشور مقتدر در عرصه اقتصاد مقاومتي و حمايت از توليد ملي بوده تبديل مي كند به يك كشور مصرف كننده كه در صورت عدم پايبندي كشورهاي ۵+۱ باتوجه به بندهاي گوناگون برگرداندن تحريم ها، به يكباره كشور با معضل جديدتري به نام عدم وجود نيروي متخصص و نخبه در صنعت توليد مواجه خواهد شد، چون مصرف گرا بوده و نيروي متخصصي در اين فضا فرصت نيافته كه شكوفا شود؛ بنابراین به يكباره كشور با مشكلات عديده اي مواجه خواهد شد. اينكه برنامه دادن را به لفظ گفتن درست نيست، بايد سياستگزاري ها و برنامه ريزي ها در اهداف بلندمدت،  ميان مدت، كوتاه مدت تبيين و كاملاً شفاف مشخص شود.

 

فاضلی مقدم در ادامه خاطرنشان کرد:  يكي از تاكيدات مقام معظم رهبري در حال حاضر مسئله «نفوذ» و راهكارهاي مقابله با آن است و متاسفانه دشمن در سالهاي اخير يكي از راه هاي نفوذ را حذف فرهنگ عاشورايي قرار داده است و اگر مي‌خواهد ضربه اي به نظام بزند از راه احساسات ملت بزرگ ايران و ورود به خط قرمز اين ملت كه يكي از اين خطوط،محرم و عاشوراست ورود مي‌كند.

 

وی گفت: چيزي كه در عاشوراي ۸۸ ديديم نمونه اين مورد هست و ديديم كه مردم چه پاسخ كوبنده و دندان شكني به اين افراد دادند.

 

استاد دانشگاه های آزاد گیلان در ادامه با اشاره به تک خوانی در ماه محرم گفت: در اين مورد هم حرمت ها متاسفانه در ماه محرم، ماهي كه ريشه در اعتقادات مردم ايران دارد شكسته شده و اين جوانان بايد هوشيار باشند و مهمترين وظيفه تشكل ها و هيئات دانشجويي بصيرت و آگاهي دادن به مردم درباره چنين موضوعاتي است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار