به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، تفقدی امروز در نشست خبری رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مشهد با بیان اینکه مجموع شاخصهای آموزشی، پژوهشی و درمانی علوم پزشکی مشهد موجب شد تا این دانشگاه برای اولین بار به کسب رتبه سوم در رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور نائل آید، گفت: این دانشگاه سال گذشته رتبه پنجم را دارا بود.
وی افزود: ما توانستیم در رتبه بندی انجام شده در سال جاری دانشگاه اصفهان و شیراز را که تا قبل از این در رتبه سوم و چهارم قرار داشتهاند کنار زده و به عنوان سومین دانشگاه علوم پزشکی کشور نائل شویم.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این دانشگاه به مدت پنج سال در جایگاه پنجم رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار داشت، تصریح کرد: رتبه های مهم این دانشگاه در کلاسهای بین المللی ارائه تعداد مقالات در مجلات معتبر، ارائه تعداد مقالات به ازای اعضای هیات علمی و شاخصهای ارزیابی مقالات علمی به دست آمده است.
تفقدی به اهمیت فناوری و پژوهشهای کاربردی در کشور اشاره کرد و افزود: بودجه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۹۳ حدود ۹ میلیارد تومان بوده است که امیدواریم در سال جاری جهت تحقق اهداف ما در پژوهش این مبلغ افزایش یابد.
وی با بیان اینکه بنا شده بودجه پژوهش علوم پزشکی مشهد در سال آینده ۱۵ میلیارد تومان باشد، تصریح کرد: متاسفانه این مقدار بودجه نمیتواند به رشد پژوهش و تحقیق در دانشگاه به ما کمک کند؛ زیرا انجام کار پژوهشی مدت دار و نیازمند حمایت مالی بیشتر است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به حمایت خیرین سلامت در حوزه پژوهش اشاره کرد و با انتقاد از نبود حضور خیرین سلامت در بخش پژوهش و فناوری علوم پزشکی مشهد گفت: حضور خیرین سلامت در دانشگاههای مطرح جهان از جمله تهران کاملا نمود دارد که متاسفانه خیرین سلامت در علوم پزشکی مشهد بیشتر در فکر تامین مالی زیر ساختهای درمانی هستند و ما در حوزه پژوهش اقبالی از سوی این بخش مهم نداشتهایم.
تنفقدی با انتقاد از نگاه مسئولان به پژوهش کشور متذکر شد: متاسفانه سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی هیچ گاه از هشت درصد بالاتر نرفته است و این به این معناست که بخش پژوهش در کشور تنها با یک دهم درصد از تولید ناخالص ملی در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: در صورتی که سرمایه گذاری خوبی در بخش پژوهش از سوی مسئولان انجام نگیرید مطمئنا خروجی خوبی در این خصوص در کشور نخواهیم داشت و برنامهریزیهای صورت گرفته برای رشد اقتصادی پیشرفت چندانی نخواهد کرد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از کل بودجه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها یک درصد به بخش پژوهش تعلق دارد، خاطرنشان کرد: ما تلاشهای بسیاری انجام دادهایم تا فرهنگ توجه به پژوهش در میان مردم، مسئولان کشور و دانشگاهی را رشد دهیم؛ اما به دلیل نبود بودجه کافی این امر به صورت سلسله مراتبی با مشکل مواجه بوده است.
تفقدی در پاسخ به این سوال که آیا پیگیر مطالبه کمیسیون آموزشی مجلس در خصوص تعلق پنج تا ۱۰ درصد از منابع آزاد شده برجام در بخش پژوهش و فناوری دانشگاهها هستید؟ گفت: علاوه بر این طرح ما در طرحهای بسیار دیگری از جمله سند تحول سلامت که در کشور شناخته شده و دارای بودجه مناسبی هستند در حال انجام مطالبه گری هستیم؛ اما متاسفانه در این خصوص از سوی مسئولان مقاومت صورت میگیرد و اعتبارات لازم به بخش پژوهش اختصاص نمییابد.
وی در پاسخ به این سوال که طرح پزشک پژوهشگر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرایی شده یا خیر؟ گفت: این طرح در این دانشگاه به همراه سایر دانشگاهها در حال اجرا شدن میباشد که متاسفانه به دلیل نداشتن شناخت کافی از سوی دانشجویان در خصوص پزشک پژوهشگر تنها یک نفر در حال حاضر در این رشته مشغول به تحصیل است که ما مطمئنیم که با گذشت زمان جذب دانشجو در این رشته که باید دوره تخصصی و phd را بگذراند بیش از گذشته خواهد بود.