به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، مسعود فلاحتی، مسئول بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت شهرستان یزد روز گذشته در نشست توجیهی بهداشتی در دانشگاه یزد گفت: ویروس کرونا امروز یکی از بیماری های واگیردار شایع در منطقه است که جان تعداد زیادی را گرفته است.
وی افزود: شایعترین راه انتقال این بیماری از طریق سیستم تنفسی مثل عطسه و سرفه است و تماسهای مستقیم با این بیماران و یا وسایل بیمار مثل ملحفه، ماسک و که ترشحات بدنی بیمار مثل عرق، ادرار روی آن باشد، میتواند آلودهکننده باشد و با تماس با آنها بیماری قابل انتقال است و تاکید میشود با افرادی که مشکوک به بیماری کورونا هستند، تماس مستقیم برقرار نشود.
مسئول بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت شهرستان یزد تصریح کرد: متاسفانه درصد کشندگی این بیماری بالاست بهویژه در افراد سالمند و کودکان این بحث بسیار جدی است و دورهای که عوامل بیماریزا میکروبها در بدن بیماربدون علائم ظاهری پیشروی کنند و سپس علائم ظاهری آن بیماری آشکار می شود دو هفته است که از روز چهارم به بعد به نوعی میتواند به راحتی بیماری را منتقل کند و به همین دلیل اخیرا زمان بازگشت حاجیان از مکه مرکز بهداشت تاکید داشت مردم حداقل دو هفته دیرتر برای بازدید آن ها بروند.
فلاحتی تصریح کرد: علائم این بیماری تب (بالای ۳۸ درجه)، سرفه، خشونت صدا و مشکل تنفسی، مشکلات هورمونی و ریوی و علائم سیستم گوارشی مثل اسهال و نهایتا نارسایی کلیه میتواند اتفاق افتد و با توجه به مشکلات ریوی که ایجاد میشود، ممکن است بیمار به کما برود.
وی همچنین با اشاره به بیماری وبا در جامعه گفت: این بیماری یک بیماری واگیردار عفونی است که تنها مخزن آن انسان است و از طریق آب و غذا منتقل میشود و این بیماری باعث تولید سم در روده میشود که مشکلاتی را ایجاد میکند که شخص دچار اسهال شدید و بدون تهوع و استفراغ میشود.
مسئول بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت شهرستان یزد بیان کرد: آبهای غیر آشامیدنی و آبهایی که از شرب بودن آن مطمئن نیستید، باید ابتدا بجوشانید و راههای انتقال این بیماری تماس مستقیم، دستهای آلوده، تماس با مواد مدفوعی مثل آبهای آلوده به مدفوع است.
فلاحتی با اشاره به مشکلات گوارشی اخیر دانشجویان دانشگاه یزد گفت: مشکلات گوارشی که چند تن از دانشجویان دانشگاه اخیرا به آن مبتلا شده بودند، طبق بررسیهایی که مرکز بهداشت شهرستان انجام داد، مشخص شد سلفهای دانشگاه هیچگونه مشکلی نداشتند و بیماری گوارشی از طریق شخص به شخص منتقل شده بود.