به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، دومين همايش ققنوس انديشه و هفدهمين سالگرد عروج علامه محمد تقي جعفري در تالار امیرکبیر دانشگاه اسلامي واحد اصفهان برگزار شد.
احمد علی فروغی، رئیس دانشگاه آزاد اصفهان در ابتدای این مراسم يكي از افتخارات اين دانشگاه را تشكيل دبير خانه اي براي گراميداشت مفاخر علمي كشور دانست.
در ادامه رضا اسماعيلي دبير همايش ققنوس اندیشه، پيام دكتر ميرزاده رئيس دانشگاه آزاد اسلامي به اين همايش را قرائت کرد که در این پیام به بیان برخی از ویژگیهای علامه جعفری پرداخته شده بود.
علامه جعفری، غرق در مسئله امير المومنين (ع) و امام حسين (ع) بود
در بخش بعدی برنامه علي رائفي، از شاگردان عرفان علامه جعفري با اشاره به اینکه صحبت درباره علامه جعفري با عميق شدن در مطالب و شخصيت ایشان مشكل تر ميشود، گفت: نگرش علامه جعفري به عرفان نوعي نگرش خاص است.
وی افزود: علامه عاشق اشعار حافظ و سعدي بود و آنچه در علامه تجلي مي كرد، روح قرآن و امير المومنين و سيره ائمه اطهار بود كه به اين مورد توجه ويژه داشت .
شاگرد علامه جعفری تصریح کرد: گاهي اوقات با صحبت هاي ايشان حالت عرفاني عميقي در ما به وجود مي آمد، ايشان غرق در مسئله امير المومنين (ع) و امام حسين (ع) مي شدند و خود اين حالت را واقيعت برين معرفي مي كردند.
رائفی در ادامه بیان داشت: علامه جعفری فيلسوفي است كه يك حالت معنوي را به نام واقعیت برین، در قالب فلسفه بيان مي كرد و براي علامه چيزي قابل ارزش بود كه فكر و انديشه و روح را متحول مي كرد و تحولي دائمي نه تحولي زود گذر و معتقد بود که اين تحول زودگذر فايده ندارد.
وی اضافه کرد: علامه جعفری معتقد بود كه عبادت مسيرش مشخص است و بايد انسان را را وارد مسير آهنگ هستي كند. ایشان هدف از نماز، روزه و قرآن را قرار گرفتن بنده در آهنگ هستي می دانست و از آن به عنوان مفهوم عبادت واقعی یاد میکرد.
شاگرد علامه جعفری تصریح کرد: علامه هميشه تاكيد مي كردند از منيت ها بپرهيزید، خود را بالا نگيرید چراکه اين منيت ها است كه سد راه رشد و توسعه انساني مي شود .
رائفی با اشاره به اینکه علامه جذب در امير المومنين (ع) بودند، بیان داشت: در واقع ايشان ابن سيناي زمان ما بودند، مولوي زمان ما بودندو در واقع می توان گفت که علامه جعفري فيلسوف شرق است و ايشان شيعه واقعي امير المومنين (ع) به حساب مي آيند .
علامه جعفری تكليفش را با من وجودي خويش مشخص كرده بود
در ادامه زهره محمد علي، از شاگردان علامه و مولف كتاب مثنوي معنوي از ديدگاه علامه جعفري، با اشاره به اینکه علامه تكليف خود را با من وجودي خويش مشخص كرده بود، گفت: اين مسئله آن جايي مشخص مي شود كه مي بينم ايشان در حوزه هاي مختلف داراي انديشه هستند و در باب انسان شناسي و تعليم و تربيت و فلسفه سخنان بديعي دارند.
وی افزود: مرحوم علامه با همه عظمتي كه در شخصيت خود دارند، هيچگاه خود را برتر از ديگران نمي دانند و خود را جزيي از هستي مي دانست و هميشه خود را طلبه ي كوچكي مي دانست كه هيچگاه در مسائل علمي قانع نمي شود و هميشه ادامه مي دهد و هميشه در تكاپو علم و دانش بود.
لازم به ذکر است، در پایان این برنامه از مقالات برگزیده ارسال شده به دبیرخانه این همایش تقدیر شد.