آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۱۳۵۸
امیرعبداللهیان در دانشگاه شریف:

ایران در مذاکرات سوریه شرکت کرد تا اجازه ندهد کشورهای حامی تروریست بجای مردم سوریه تصمیم بگیرند

معاون وزیر خارجه با اشاره به جزئیات مذاکرات وین ۲ گفت: از‌‌ همان ابتدا اعلام کردیم که قرار نیست کسی در این نشست به جای مردم سوریه تصمیم بگیرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر امروز یادواره شهدای مدافع حرم به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در سالن جابرابن حیان با حضور امیرعبداللهیان، معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه و جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم برگزار شد.

 

امیرعبداللهیان گفت: ما بدون تردید در همه کشورهای منطقه دارای نفوذ هستیم اما این نفوذ به معنای مداخله نیست. ما قصد دخالت در هیچ کشوری را نداریم.

 


وی تصریح کرد: در برخی از مذاکرات برخی از دیپلمات‌ها از ما می‌خواهند که این نقش نفوذی خود را در منطقه نادیده بگیریم البته هیچ کشوری این کار را نخواهد کرد. برخی نفوذ ما را به عنوان دخالت می‌دانند که این نشان از کج فهمی آنها است .ما از این نفوذ در راستای امنیت ملی و مصالح جامعه اسلام استفاده می‌کنیم.

 


معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه گفت: پس از گذشت ۳۷ سال از انقلاب به دلیل رفتار و گفتار منطقه‌ای دچار نفوذ شده‌ایم و برخی این نفوذ ما را به دخالت تعبیر می‌کنند که مشکل از فهمشان است.

 

امیرعبداللهیان در رابطه با بحث بیداری اسلامی و تحولات غرب آسیا گفت: برخی می‌خواهند بگویند که بیداری اسلامی از‌‌ همان ابتدا وجود نداشته و در تحولات پنج ساله منطقه هم شکل نگرفته است. ما با تمام وجود این بیداری اسلامی را لمس می‌کنیم که به برکت انقلاب اسلامی گفتمان اندیشه‌های بنیادی و راهبردهای امام خمینی و در ادامه مسیر توسط رهبری به دست آمده است.

 


وی گفت: شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم کمک کردند تا انقلاب اسلامی بتواند در حوزه بین الملل نفوذ داشته باشد. آنچه که باعث شد طرف مقابل به دنبال تعقیب روند بیداری اسلامی در منطقه شود نفوذ و فرهنگ انقلاب اسلامی در منطقه بود.

 


معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه با اشاره به یکی از خاطرات خود با یکی از دانشجویان مصری پیرامون انقلاب اسلامی گفت: دانشجوی مصری به من گفت که به دو دلیل ما در میدان التحریر انقلاب کرده‌ایم، یکی اینکه طبق گفته رسانه‌های غربی شنیده بودیم که ایران به قهقرا رفته حال چه شده که به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کرده و یکی دیگر این بود که از بزرگانمان شنیدیم که دانشمندان هسته‌ای ایران سنشان بین ۲۵ تا ۲۷ سال است و آن‌ها توانسته‌اند به مباحث علمی دقیقی دست پیدا کنند.

 


وی در پاسخ به این سوال که چرا نمایندگان سوری در نشست وین ۲ حضور نداشتند گفت: این دومین گردهمایی پیرامون حل و فصل سوریه است که کشورهای منطقه‌ای در آن حضور داشتند. پنج عضو دائم سازمان ملل و به درخواست ما عراق عمان و لبنان هم به آن اضافه شدند چرا که معتقدیم کشورهایی که در پنج سال اخیر در قبال سوریه نقش سازنده‌ای داشتند امروز هم می‌توانند نقش مفیدی را در این عرصه بازی کنند.

 


امیرعبداللهیان با اشاره به جزئیات مذاکرات وین ۲ گفت: از‌‌ همان ابتدا اعلام کردیم که قرار نیست در این نشست کسی به جای مردم سوریه تصمیم بگیرد خروجی این نشست باید کمک کند به اینکه کشورهایی که تا دیروز از تروریست حمایت می‌کردند امروز روش خود را پیرامون آن اصلاح کنند.

 


وی ادامه داد: همه اتفاق نظر داریم که انتخابات تنها راه حل مشکلات سوریه است که البته برگزاری انتخابات نیازمند مقدماتی هم می‌باشد. توقف جنگ کنترل مرزهای منطقه بسترسازی انتخابات و مانع حضور تروریست‌ها از مهم‌ترین مقدمه‌های این انتخابات می‌باشد.

 


معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه گفت: ما با صدای بلند افتخار می‌کنیم که جمهوری اسلامی تنها کشوری است که از ابتدای بحران سوریه در کنار حکومت و مردم آن‌ها بود و اجازه نداد یک سنت غلط آن هم توسط تروریست‌ها مبنی بر اینکه بتوانند با ترور حکومت‌ها را از بین ببرد صورت گیرد.

 


وی با اشاره به افتضاحات نظام جهانی مبنی بر حل مشکلات سوریه گفت: از افتحاضات نظام جهانی این است که برخی کشور‌ها برای رسیدن به اهدافشان از کثیف‌ترین ابزار یعنی ترور استفاده می‌کنند. نقطه کلیدی برای حل راهکار سوریه این است که کشورهایی که به غلط از تروریست حمایت کرده و به آنها تسلیحات می‌دهند دست از این کارشان بردارند.

 


امیرعبداللهیان با اشاره به حضور مستشاران ایرانی در سوریه گفت: مستشاران ما برای مبارزه با ترویست در آنجا کمک می‌کنند ما معتقدیم معارضه معتدلی که مسلح باشد اصلا معتدل نیست اگر معتدل است باید در پروسه سیاسی افراد با یک دیگر مذاکره کرده و دست از حمایت از گروه‌های تروریستی برداشته شود.

 


وی افزود: اگر کشوری در منطقه ادبیات خود را تغییر و مانع ورود تروریست‌ها به داخل شود سوریه به نقطه امنی خواهد رسید.

 


معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه بشار اسد را خط قرمز مذاکرات اخیر دانست و ادامه داد: برای ما در این مذاکرات خط قرمز بشار اسد است چرا که وی رئیس جمهور قانونی سوریه بوده و تا پایان پروسه سیاسی کسی نمی‌تواند تعیین کند که این فرد کاندیدا می‌تواند بشود یا خیر، چرا که این به مردم سوریه برمی گردد که چه کسی را برای این منسب انتخاب کنند. هنوز به آن سطح در مذاکرات نرسیدیم که بخواهیم بگوییم افرادی که در این مذاکرات گرد هم می‌آیند به حرف واحد سیاسی دست پیدا کرده‌اند چرا که این افراد آمده‌اند تا بگویند مردم سوریه هستند که درباره کشورشان تصمیم می‌گیرند. گروهی هم مانند کشورمان در این مذاکرات شرکت کرد تا مانع خون و خون ریزی در این کشور شوند. انتخاباتشان بدون مداخله سیاسی و خارجی صورت بگیرد. همه مقدمات برای یک پروسه سیاسی فراهم شد. نماینده حکومت سوریه جامعه مدنی دور یک میز جمع شده و نقش مردم و حکومت اساسی‌ترین خروجی این نشست است. این نشست با تمام فراز و نشیب‌ها شروع خوبی را داشته و من آن را مثبت ارزیابی می‌کنم.

 


وی در پاسخ به این سوال که چه شده امروز ایران در این نشست‌ها شرکت می‌کند آیا مواضع کشور ما تغییر کرده و یا مواضع دیگر کشور‌ها عوض شده است گفت: حدود ۷۰ کشور برای نابود بشار اسد تلاش کردند ولی از طرفی ایران، روسیه و حزب الله و در بخشی برخی از کشور‌ها مردم سوریه را همراهی کردند و موثر‌ترین اقدام توسط رهبری سوریه مردم و ارتش انجام شد. شاید در سطوحی از آغاز بحران جای نگرانی وجود داشت که بشار به عنوان متخصص چشم و تحصیلکرده اروپا آیا مرد جنگ است یا خیر در صورتی که بشار توانست بحران سوریه را کنترل کند. دو سال پیش پیشنهادی به آن دادیم که خانواده خود را برای عوض شدن حال و هوایشان به ایران بفرستید ولی بشار پاسخ داد که من تا آخرین لحظه کنار مردم کشورم می‌ایستم و همسرم هم مسئولیت رسیدگی به خانواده‌های شهدا را برعهده دارد این روحیه مقاومت در این خانواده ستودنی است. از سوی دیگر نیرو‌های داوطلانه مردم از زن و مرد وجود دارد که در این بحران مقاومت می‌کند.

 


امیرعبداللهیان با بیان اینکه ایران نقش میدانی را در منطقه دارد و اگر حمایت مستشاری ایران در سوریه نبود شاید دمشق سه سال پیش در معرض سقوط کامل قرار می‌گرفت اظهار داشت: در میدان مبارزه ایران نقش برتری را دارد و اگر امروز در حل مسائل سیاسی نباشد هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

 


وی با بیان اینکه اگر از موفقیت‌های جمهوری اسلامی در منطقه صحبت می‌کنیم منظور ما وزارت خارجه نیست گفت: موفقیت‌های ایران همه ظرفیت‌های نظام و حمایت‌های دولت در چارچوب و مقررات را مدنظر دارد اگر امروز ایران در سوریه نقش موثری دارد به لطف همه دستگاه‌های نظام است که مورد توجه قرار دارد.

 


معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه با بیان اینکه دوستان ما و مستشاران نظامیمان با تروریست مبارزه می‌کنند و نقش مهمی را در منطقه ایجاد کرده‌اند گفت: در مملکت ما اختلافات سیاسی و سلیقه‌ای وجود دارد.

 


وی گفت: در حوزه سیاست خارجی دبیر شورای عالی امنیت ملی توسط رئیس جمهور منصوب و مصوبات آن پس از بررسی دقیق به تایید رئیس جمهور و رهبری می‌رسد و سپس به عنوان مصوبات به دستگاه‌های ابلاغ می‌شود اما در دستگاه دیپلماسی ملزم هستیم بدون نگاه خطی و جناحی مصوبه بالای نظام را اجرا کنیم. در چارچوب آن گام برداریم اگر در این میان حرف‌هایی زده می‌شود که با هم تعارض دارند صرفا تفاوت دیدگاه هاست.

 


امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال که طبق گفته رهبر معظم انقلاب نباید در سرنوشت هیچ کشوری دخالت کنیم و حضور ما در این نشست‌ها مصداق این صحبت ایشان است گفت: حضور تیم ایرانی در مذاکرات اخیر به خاطر این مسئله بود که اجازه ندهیم تعدادی از کشور‌ها به جای مردم سوریه تصمیم بگیرند.

 


وی گفت: وقتی که از راه حل سوریه صحبت می‌کنیم کشورهایی نقش مثبت و منفی در این میان دارند و هنر ما این است که بتوانیم کشورهایی که نقش منفی دارند را بر سر میز مذاکره آورده و به آن‌ها بفهمانیم که مردم سوریه هستند که می‌توانند در مورد آینده کشورشان تصمیم بگیرند. ما دقیقا فرمایشات رهبری را در این امر اجرا کردیم که اجازه ندهیم کشورهای دیگر برای سرنوشت مردم سوریه تصمیم بگیرند.

 


معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه با بیان اینکه هیچ چیز تاکنون خارج از منویات رهبری در جلسات اتفاق نیفتاده گفت: ما فراموش نمی‌کنیم پنج سال بالا‌ترین هزینه‌ها را برای سوریه انجام داده و بهترین دوستانمان را از دست دادیم پس باید بالا‌ترین دستاورد را هم در این مسیر کسب کنیم همچنین اجازه نمی‌دهیم کشورهایی که تا دیروز مردم را از بین می‌بردند امروز اهداف خود را بر سر میز بیاورند.

 


وی با اشاره به آینده سوریه گفت: آنچه که جمهوری اسلامی و متحدین در این نشست دنبال می‌کنند این است که خروجی‌ها باید در راستای تقویت محور مقاومت، کمک به مردم و ایجاد صلح و آرامش در منطقه باشد.

 


امیرعبداللهیان درباره آخرین وضعیت رکن آبادی سفیر سابق ایران در لبنان گفت: بنده در گفتگو با خبرنگار شبکه المنا درباره آخرین وضعیت وی اعلام کردم که تا آخرین لحظه که شاهد ماجرا، وی را در آمبولانس قرار داده او زنده بوده اما خبرنگار المنا کلمه «بوده» حذف کرده و در خبرش به نقل از بنده اعلام کرده که رکن آبادی زنده است اما باید توجه داشت که تاکنون حتی پیکر وی شناسایی نشده اما نمی‌توانیم حدس و گمان‌ها را هم نادیده بگیریم.

 


وی در پایان خاطرنشان کرد: ۱۷ نفر از حجاج همچنان مفقودند به زودی خانواده افرادی شناسایی نشده را برای انجام تست دی ان‌ای به عربستان اعزام می‌کنیم که البته تاکنون این کشور آمادگی خود را اعلام نکرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۸
دوباره حرف زدی
0
0
علی
Saudi Arabia
۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۴
چقدر این اقا ساده لوح است.خوشحال هستند که با سیاستهای خارجشون نظر آمریکا و غرب رو در مورد اسد عوض کردن.حالا ببین چنان با جنگ سوریه رو شخم بزنن که چیزی برای اسد باقی نمونه.با سیاست لبخند شما کسی براتون تره هم خورد نمیکنه.بعداز اون هم نقشه تفکیک عراق رو پیاده میکنن.حالا شما سوار اسب غرور خود و چشم بسته بتازید . فکرکردید غرب یهو جلوی شما زانو میزنه.بعد از توافق هم فقط دو تا شعبه مک دونالد بهتون میدن و بعد مردم دو کیلومتر صف میبندن و شعار مچکریم میدن.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۲
الکی مثلا ما درازگوشیم!!!!
باشه ما نفهمیدیم چقدر اونجا هم بند رو به آب دادید!!!گندش به زودی در میاد،حالا هی ارد بدین!!!
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷
تو که راست میییگی !پشت گوش ما هم که مخملیه!؟
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار