رویا بخشیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در رابطه با ستاد احیای کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای خراسان رضوی، گفت: این ستاد اسفند ماه سال ۹۳ با دستور نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان در دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل شد.
وی هدف از برگزاری این ستاد را احیا و نظارت بر کانونهای قرآن و عترت در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در خراسان رضوی دانست و افزود: پس از رصد شش ماهه، متوجه شدیم فعالیتهای قرآنی دانشگاههای استان بسیار ضعیف است و این امر میطلبید تا قدمی جدی در این عرصه برداریم.
مسئول ستاد احیای کانونهای قرآن و عترت در دانشگاههای خراسان رضوی ادامه داد: در قدم نخست پس از احیای کانونهای قرآن و عترت در دانشگاهها، دبیرانی برای این کانونها معرفی و فعالیتهای آنان انسجام گرفت.
بخشیزاده تصریح کرد: در تابستان سال جاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی بسته فرهنگی فعالیتهای قرآنی کانونهای قرآن و عترت دانشگاه را به تصویب رساند که این بسته شامل ۱۱ طرح بود که یک طرح مربوط به فعالیت عترت در دانشگاهها و ۱۰ طرح دیگر مربوط به فعالیتهای قرآنی بود که نیمه شهریور ماه به تمامی دانشگاههای استان ارسال و از مسئولان فرهنگی خواسته شد تا این طرحها را اجرایی کنند.
وی با بیان این نکته که در هفته قرآن و دانشگاه نیز این ستاد ۲۸ برنامه قرآنی اعم از برنامههای آموزشی و مسابقات قرآنی به کانونها معرفی شد، گفت: این فعالیتها با توجه به مقتضیات هر دانشگاه معرفی شد، همچنین بعد از ارائه این برنامهها به دبیران کانونهای قرآن و عترت از جانب نهاد رهبری نامهای به دانشگاهها برای پاسداشت این هفته ارسال شد.
عدم حمایت مالی یکی از دلایل مقفول ماندن فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها
مسئول ستاد احیای کانونهای قرآن و عترت در دانشگاههای خراسان رضوی با اشاره به این موضوع که در طول هفته از فعالیتهای کانونها سرکشی به عمل آمد، در ادامه در رابطه با علت مقفول ماندن فعالیتها قرآنی در دانشگاهها، بیان داشت: عدم حمایت مالی و عدم اختصاص بودجهای جداگانه جهت انجام فعالیتهای قرآنی یکی از دلیل این امر است.
بخشیزاده ادامه داد: با توجه به اینکه بودجهای جداگانه به فعالیتهای قرآنی در دانشگاه اختصاص نمییابد و انجام این فعالیتها را به معاونت فرهنگی دانشگاه سپردهاند؛ بنابراین چنانچه معاون فرهنگی در دانشگاه دغدغه انجام فعالیتهای قرآنی را داشته باشد فعالیت قرآنی انجام میدهد در غیر این صورت خیر.
وی ضمن تاکید بر این نکته که برخی مسئولان فرهنگی دانشگاه برای انجام فعالیتهای فرهنگی دغدغه ندارند، خاطرنشان کرد: غالب برنامههای قرآنی در دانشگاه مربوط به برنامههای مناسبتی است و هنگامی که ما نیز برای سرکشی اقدام میکنیم لیست بلند بالایی از فعالیتهای مناسبتی و مسابقات ارائه میدهند.
مسئول ستاد احیای کانونهای قرآن و عترت در دانشگاههای خراسان رضوی تاکید کرد: هنگامی که دانشجویان مشاهده میکنند مسئولان پای کار نیستند، انگیزهای برای انجام فعالیتهای قرآنی ندارند.
بخشیزاده افزود: چنانچه مشکلات مالی این نوع فعالیتها حل شود، مسئولان پای کار بیایند و نخبگان قرآنی نیز وارد عرصه شوند انجام این قبیل برنامهها در دانشگاه افزایش خواهد یافت.
مجلس و وزارت علوم انجام فعالیت قرآنی در دانشگاه را تسهیل کنند
وی خطاب به مجلس و وزارت علوم با اشاره به اینکه وقت آن رسیده که وزارت علوم برای فعالیتهای قرآنی بودجهای را در نظر گیرد، گفت: مجلس نیز باید پای کار بیاید و با تصویب تبصرهای حداقل ۱۰ درصد بودجه فرهنگی دانشگاه را به انجام فعالیتهای قرآنی اختصاص دهد و وزارت علوم را نیز مجبور به پذیرش این موضوع کند.
مسئول ستاد احیای کانونهای قرآن و عترت در دانشگاههای خراسان رضوی گفت: البته در سال گذشته این اتفاق افتاد و حدود 10 درصد از بودجه فرهنگی به فعالیتهای قرآنی اختصاص داده شد که گمان میکنم این موضوع ابلاغ نشده است.
بخشیزاده در پایان تصریح کرد: علیرغم همه کم توجهیهایی که به انجام فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها میشود؛ اما گاهی مشاهده میکنیم که برخی معاونین فرهنگی با وجود کمبود بودجه، در انجام این برنامهها دغدغه دارند.