گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ برگزاری همایش های علمی ،فرهنگی،مذهبی،در دانشگاه ها آن هم در سطح و کیفیت بالا نشان از پویایی و سرزندگی آن دانشگاه دارد.
هرچه سطح یک برنامه بالا باشد مشارکت و علاقه مندی نیز بیشتر میشود.اخیرا در سطح شهر و دانشگاهمان شاهد بنر های همایشی تحت عنوان راهکارهای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف هستیم. موضوعی که ضرورت پرداختن به آن در تمامی سطوح جامعه ملموس میباشد.امیدواریم این همایش مانند برخی برنامه ها و همایش های برگزار شده در سطح دانشگاه ها و جامعه، ظاهری و صرفا از روی رفع تکلیف نباشد. در این راستا لزوم استفاده از تجربیات برنامه قبلی بر هیچ فردی پوشیده نیست.تجربیاتی که گاها نقاط قوت و ضعف برنامه را بخوبی نشان میدهد.
متاسفانه از قدیم ایام در دانشگاه پیام نور ،زمانی که نام همایش ملی یا استانی به میان می آید ،عده ایی فقط به برخی هزینه های صرف شده در برنامه توجه میکنند و افرادی هم به ایرادات و نقاط ضعف و قدرت حین برگزاری برنامه نظر میکنند.اما شاید کمتر کسی به اصل ماجرا و نتایج حاصل از آن دقت میکند و حتی بعد از گذشت مدت کوتاهی از زمان برگزاری برنامه ،از بررسی نتایج حاصل از برگزاری همایش دست کشیده و صرفا افتخار حضور مدعوین و یا پشتیبانی و تدارکات مادی برنامه را بازگو و نتیجه برنامه میدانند.
در تمامی برنامه ها خصوصا همایش ها ، فارغ از سطح و کیفیت برنامه و حضور اشخاص مطرح در آن ،میزان اثر گذاری برنامه بر روی جامعه هدف تعریف شده باید بررسی گردد و از مجریان این نوع برنامه ها می بایست این سوال اساسی را پرسید که هدف از صرف هزینه و انرژی برا چه کسانی و در کل برای چیست؟
در برنامه مذبور هم قطعا عوامل اجرایی، جامعه هدف خود را اساتید،کارکنان و از همه مهمتر دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه های پیام نور استان و اثرگذاری بر آنها قرار داده اند چرا که اگر برنامه ایی با بودجه دانشگاه پیام نور برگزار شود چه به لحاظ شرعی ،چه به لحاظ قانونی و عرفی می بایست متعلق به طیف مدنظر باشد ولاغیر.
اما در اینجا نیز باید این سوال اساسی مطرح گردد، که این برنامه بعد از برگزاری چه اندازه در پیشرفت مبانی فکری ،فرهنگی و مذهبی جامعه هدف مذکور قدم خواهد برداشت و اثر خواهد گذاشت و در صورت ایفای این نقش نتایج آن چگونه ظاهر خواهد شد ؟
نکته بعد، یادآوری شرایط بسیار بد مالی دانشگاه در اجرای برنامه هاست.موردی که شاید در گذشته موضوعی تعجب آور به نظر میرسید اما اکنون به اصلی ترین موضوع دانشگاه پیام نور تبدیل شده است.
بی شک عوامل اجرایی این همایش تمامی راهکارهای صرفه جویی و به قولی اصلاح الگوی مصرف را بخوبی میدانند اما لزوما این همایش میبایست با همایش دوسال قبل تفاوت های عمده ایی از لحاظ هزینه ای داشته باشد .
مبادا طبق روال برخی همایش های به درد نخور، سایه ی خرج های اضافه و بریز و بپاش ، بجای اثرگذاری معنوی بر اذهان سنگینی نماید.
عرفان شهبازی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.