به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری داشجو،، سید مهرداد آلاحمد در سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته اظهار داشت: هفتم آذر به عنوان روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی است که در سال ۵۹ در این روز سلسله عملیاتهای این نیرو موجب خسارت به عراق و نیروی دریایی آن شد.
وی با بیان اینکه تاریخ درگیریهای ایران و عراق، همواره در اروند رود و سواحل آن بوده است، افزود: یکی از دلایل جنگ با عراق نیز این موضوع بود.
رئیس پژوهشکده علمی راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه نیروی دریایی همواره در عرصههای مختلف خوش درخشیده است، افزود: در زمینه انتقال نفت نیز این نیرو موفق عمل کرده است و باری از مشکلات کشور را حل کرده است.
آلاحمد با بیان اینکه کل اسکله اروند در اختیار ایران بود که صدام به دنبال تسخیر این اسکله بود، افزود: نیروی دریایی توانست با تقدیم شهدا ضربه روانی بزرگی به کشور عراق بزند.
وی ادامه داد: در طول دوران دفاع مقدس هیچ قحطی را شاهد نبودیم و ۹۳ درصد صادرات و واردات کشور از طریق دریا است.
رئیس پژوهشکده علمی راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: ۱۰۰ درصد صادرات نفتی کشور از طریق دریا صورت میگیرد که پس از محروم کردن صدام از این نعمت این کشور نیز درصدد هجوم به کشتیها بر آمد.
آلاحمد تصریح کرد: نیروی دریایی وارد عرصه شده و ۱۰ هزار کشتی را در طول دوران دفاع مقدس اسکورت که تعداد بسیار کمی از جمله ۲۵۹ کشتی دچار آسیب شد.
وی با بیان اینکه هیچ وقت دچار کمبود آذوقه و تجهیزات در دوران دفاع مقدس نشدیم، افزود: صادرات نفت نیز در این دوران صورت گرفت.
رئیس پژوهشکده علمی راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دستاوردهای نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس گفت: نیروی دریایی در خرمشهر به نیروها کمک کرده و ۳۴ روز عراق را در پشت درهای خرمشهر متوقف کردند.
آلاحمد گفت: آبادان به عنوان جزیره است که صدام به دنبال آن بود و با محاصره آن امکان دسترسی زمینی به آن ممکن نبود که نیروی دریایی پشتیبانی آبادان را بر عهده گرفت و در سال بعد،سوم مهر آزادی سازی آبادان با موفقیت انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: پیام امام خمینی (ره) در ارتباط با نیروی دریای قابل توجه است که نیروی دریای در آبهای خلیج فارس و مرزهای آبی کشور در عرصه دفاع مقدس از کشور اسلامیمان چون نگینی درخشیده است.
رئیس پژوهشکده علمی راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فعالیتهای نیروی دریایی راهبردی گفت: با دستور فرمانده کل قوا، مقام معظم رهبری این نیرو تقویت شد.
آلاحمد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری نیروهای دریایی هم جزو نیروهای پیچیده است اما ماموریت هایش پیچیده است و هم ماموریتهای آبی دارد و هم ماموریتهای زمینی دارد.
وی گفت: از دیدگاه مقام معظم رهبری حادثه افتخار آمیز و غرور انگیز ناوچه پیکان در عملیات مروارید نشان افتخاری بر اندام نیروی دریایی ماست.
رئیس پژوهشکده علمی راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در جایی دیگر مقام معظم رهبری فرمودند: این مهم است که مردم بدانند عملیاتهایی که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام داده است، یکی از مهمترین اثراتش این است که چرخه اقتصادی مملکت سالم مانده است.
آلاحمد با بیان اینکه در طول چهار و پنج سال گذشته ۳۷ ناو گروه ۲ هزار و ۷۰۰ کشتی را اسکورت شده و ۱۸۰ درگیری با دزدان دریایی داشته است، افزود: میزان باجگیری دزدان دریایی ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: در اول مرداد سال ۹۰ در جمع نیروهای دریایی حاضر شده و صحنه های به یاد ماندنی با حضور مقام معظم رهبری رقم خورد.
رئیس پژوهشکده علمی راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: فرمایشات رهبری در این حضور خدا قوت به نیروی دریایی گفتند و همه نیروها بسیار به این موضوع افتخار میکنند.