زهرا افروز، دانشجوی دانشگاه کوثر بجنورد و عضو تیم ساخت کیف خورشیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: استارتاپ ویکند اولین فعالیت جدی من بوده و در گذشته تنها فعالیتهای محدود فرهنگی انجام دادهام.
وی افزود: صمدی، هم دانشگاهی ام بنر تبلیغاتی استارتاپ ویکند را در سطح شهر دیده بود و پیشنهاد داد در این همایش شرکت کنیم و چون شور و هیجان زیادی وجود داشت با علاقه پیگیر مسئله شدیم.
عضو تیم ساخت کیف خورشیدی تصریح کرد: ما در یک گروه هفت نفره با حضور آقایان ناصری، رشته مکانیک مقطع کارشناسی؛ عنایتی، ترم یک رشته برق؛ صفایی حصاری، رشته ریاضی در مقطع پیشدانشگاهی؛ ابراهیمی، رشته تجربی مقطع پیش دانشگاهی و خانم ها محمدزاده، دانشجوی رشته گرافیک؛ نیلوفر صمدی، دانشجوی حسابداری در فعالیت بودیم.
شارژ موبایل در هر زمان و مکان
افروز تصریح کرد: با توجه به این که خراسان شمالی رو به پیشرفت است و استفاده کاربران از تلفن همراه افزایش یافته، گروه ما به فکر این بود تا بتواند استفاده کنندگان از موبایل را در هر مکان و زمان از شارژ برق بی نیاز کند.
وی بیان داشت: کیف خورشیدی با قابلیت تولید و ذخیره سازی انرژی برق جهت شارژ موبایل به وسیله نور خورشید، سبک و قابل انتقال به هر مکان است و حتی میتوان از آن در مکانهایی که هوا ابری باشد، استفاده کرد.
عضو تیم ساخت کیف خورشیدی تصریح کرد: اولین جرقه اختراع توسط ابراهیمی از اعضای گروه زده شد، وی با مشاهده برنامه تلویزیونی پایش تصمیم میگیرد که فکری را پیگیری کند و به سود برساند.
افروز در ادامه افزود: در همین بازه زمانی یکی از افراد خانواده دنبال شارژر بوده و این ایدهپرداز به فکر این میافتد که وسیلهای اختراع کند تا در هر مکان و زمان دسترسی به شارژ گوشی بدون احتیاج به پریز و برق شهری فراهم شود، این فکر گروه را به ساخت کیف خورشیدی مجاب کرد.
بدنبال جذب سرمایه گذار برای تولید انبوه هستیم
وی با اشاره به اینکه با ساخت این کیف تیم آنها در مسابقه استارتاپ مقام برتر را کسب کرد، گفت: تیم ما از ساعت هشت تا 23 شب در مسابقات استارتاپ که در فرهنگسرای شهروند برگزار شد، مشغول فعالیت بود تا در نهایت به کسب مقام اول نایل شد.
زهرا صمدی، از اعضای تیم کیف خورشیدی است، او نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: تیم ما تصمیم گرفته با پارک علم و فناوری قرداد ببندد و پس از استقرار در پارک و اخذ مجوز تلاش می کنیم سرمایهگذار جذب کنیم تا ایده را به تولید انبوه محصول جهت ارائه به بازار برسانیم.
وی ویژگی خاص این ایده نسبت به ایدههای دیگر که باعث شد امتیاز برتر را کسب کند، چنین تشریح کرد: بیشتر ایده ها مربوط به اینترنت و کامپیوتر بود؛ اما این ایده صنعتی و به نوعی مورد نیاز عموم مردم جامعه بود.
صمدی در خصوص کسب مقام برتر تصریح کرد: از همان روزهای نخست چون تلاش و همکاری گروه بسیار خوب بود، می شد انتظار این مقام را داشت و از آنجا که تیم با روحیه کار را دنبال و به خداوند متعال توکل کرد، تلاش ها نیز بی ثمر نماند.
این دانشجوی دانشگاه کوثر بجنورد با اشاره به اینکه تنها ساخت یک وسیله در مقام آوردن در استارتاپ کافی نیست و باید ایده اجرای خوبی هم داشته باشد، گفت: رضایی از اعضای گروه به خوبی ایده را معرفی و از آن دفاع کرد، همچنین در آغاز مسابقه تئاتر خیلی کوتاه و جذابی نیز اجرا کردیم که در تصمیم گیری بی تاثیر نبود.
صمدی تصریح کرد: امتیاز دیگر این محصول نسبت به سایر محصولات طراحی زیبا و برچسب های مفهومی آن بود، از جمله نماد باتری خورشیدی و سه رنگ پرچم ایران که نشانه ایرانی بودن محصول است.
وی افزود: اگر بتوانیم برای ارائه این محصول هرچه سریعتر شریک تجاری و سرمایهگذار بیابیم و یا حمایتهای دولتی داشته باشیم بسیار خوب است؛ زیرا ما نگران هستیم که محصول مشابه ساخته شود.
هنوز هیج کمک مالی دریافت نکرده ایم
این دانشجوی دانشگاه کوثر بجنورد تصریح کرد: ما هنوز هیچ کمک مالی از طرف نهادهای دولتی برای این ایده کسب نکردهایم و در شش ماه اخیر تا کنون حدود 30 میلیون ریال هزینه شخصی صرف کرده ایم و چون بچهها دانشجو هستند باید مورد حمایت واقع شوند.
صمدی بیان داشت: تنها امکاناتی که پارک علم و فناوری در اختیار ما خواهد گذاشت، یک دفتر کار رایگان به مدت شش ماه و 50 میلیون ریال وام با سود چهار درصد است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه کوثر با وجود اینکه از فضای محدودی برخوردار است؛ اما فعالیتهای بزرگی انجام می دهد و به خاطر داشتن دانشجویانی پویا میتواند جزو برترین ها باشد.