گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ نامگذاری روز دانشجو بر می گردد به وقایع ۱۶ آذر ۱۳۳۲ که چند تن از دانشجویان دانشگاه تهران به علت اعتراض و مبارزه با استعمار خارجی در مقابل پای همان سردمداران استکبار کشته شدند.
درست بعد از کودتای مرداد ۱۳۳۲ که خفقان و سرکوب در اوج خود بود و عده ای دانشجوی آرمانخواه و عدالت طلب در مقابله با این تفکر سلطه گر و رهبران این کودتا مثل نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا به پا خواستند، این خود شروعی برای استکبار ستیزی و بهانه ای برای باز اندیشی مکتب غربی و مقابله با دلدادگی دانشگاه های ما به غرب بود
.
دانشگاه موتور محرک پیشرفت کشور است و مهمترین نقش را در تربیت نیروی انسانی آماده به کار دارد و اگر دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح می شود و اگر دانشگاه دچار فساد شود جامعه دچار فساد می شود. حالا این دانشگاه وقتی پویا تر است که اسلامی باشد و دانشگاه اسلامی که استاد، دانشجو و علمش برگرفته از معارف اسلامی است حتما و یقینا مسیر پیشرفت و رشد و تعالی کشور را دو چندان می کند.
حال دانشگاه اسلامی چه ویژگی هایی دارد؟
مقام معظم رهبری ویزگی های اسلامی بودن دانشگاه را چنین می دانند:
ایمان، شور مقدس و علم آموزی مومنانه از شروط دانشگاه اسلامی است و تاکید دارند که یک ملت با اقتدار علمی می تواند سخن خود را به گوش جهان برساند و دست برتر در دنیای سیاست باشد و تولید پول و ثروت کند. علم و دین با هم توامانند و علم باید در خدمت بشریت باشد نه در خدمت جنگ و فساد
.
این خود دلیلی بر اهمیت دانشگاه در جامعه است . حالا دانشجو به عنوان عنصری از این موتور پیشرفت کشور یک سری ویژگی هایی باید داشته باشد. آرمان اصلی دانشجویان باید پنج چیز باشد:
۱- علم
۲- عدالتخواهی
۳ و آرمان خواهی- آزاد اندیشی و آزادی خواهی
۴-باهمت و پرانگیزه
۵-تلاشگر
چرا که دانشجویان و جوانان ستون ها و امیدهای این انقلاب هستند پس باید این ویژگی ها را در خود بارور کنند تا دانشجو به عنوان موذن و چشم بینای جامعه بتواند نقش خود را در مسیر پیشرفت و عدالت به خوبی ایفا کند.
دانشجو باید ذاتا گفتمان ساز باشد و مشکلات و مسائل جامعه را به زبانی گویا تر مطرح کند و فضای فکری جامعه را در این مسیر قرار دهد. حال این مشکلات اقتصادی است یا فرهنگی و یا علمی و یا سیاسی است که باید ریشه یابی شود و راه حل های مناسب برای حل آن ارائه شود.
دانشجو باید خلاق ، متدین، و با اعتماد به نفس ملی باشد و به ایرانی بودن خود افتخار کند نه اینکه بیزار باشد
.
یکی از هدف های دشمن تسخیر پایگاه های علمی و فرهنگی است و به دنبال سست کردن باورهای اسلامی و انقلابی مردم است که جلوی ایستادگی ملت عظیم ایران را بگیرد. و دانشجو باید فکر و تحلیل خود را ارتقا دهد تا بتواند پازل دشمن را بشناسد و به عنوان پیش قراول جنگ نرم با این پاتک دشمن مقابله کند.
اما دانشجو باید خود را در پازل تمدن نوین اسلامی ببیند و متناسب با آن حرکت کند و هدف و آمال خود را این قرار بدهد که به نقطه ای از ایمان و اخلاق و علم برسد که بتواند در این پازل جا بگیرد.
اما نکته اصلی اینجاست که دانشجو در حال حاضر در کجای این نقشه قرار دارد؟
متاسفانه در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم که دانشجو و جنبش دانشجویی را در حاشیه قرار داده اند و البته دانشجو هم خود را به بی تفاوتی و بی هدفی زده است و تمام آرمان و هدف دانشجو شده است صرف تحصیل و یا پر کردن اوقات فراغت خود در دانشگاه
دولت ها گاها دانشجو و جنبش دانشجویی را ابزاری برای رسیدن به اهداف خود می کنند و به دنبال آرام سازی جو دانشگاه هستند که این خود روحیه آرمانخواهی و آزاد اندیشی را از بین می برد، چرا که سال هاست مقام معظم رهبری تاکید دارند که دانشجو باید جریان سازی کند و مسائل و مشکلات جامعه و دانشگاه را مطرح کند و سپس فرهنگ سازی کند و جمله معروف خدا لعنت کند کسانی را که نمی گذارند دانشجو سیاسی باشد را یادآور می شوند
به عنوان مثال در همین بحث برجام که دولت از اهرم های خود در دانشگاه ها استفاده کرد تا دانشگاه و دانشجو به کمک تایید برجام بیایند چرا که انتظار می رفت که جامعه دانشگاهی و دانشجویان از این سند حمایت کند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
اما این نکته قابل درک بود که این کار دولت نادیده گرفتن ماهیت مستقل بودن و صاحب تحلیل بودن دانشجو و اساتید دانشگاه بود.
محسن شرکایی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.