امین شفائی زاده، قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، با اشاره به فرارسیدن ۱۶ آذرماه، روز دانشجو گفت: جنبش دانشجویی در واقع جمع شدن تعدادی دانشجو با اهداف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در قالب گروه هایی است که فعالیت هایی در راستای این اهداف دارند.
وی افزود: در واقع جنبش دانشجویی مأمن و پناهگاهی برای دانشجویان است تا جدای بحث های علمی، مطالبات جدی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان را پیگیری کند. واقعه سال ۳۲ سر منشا و آغازی بود که به انقلاب رسید در سال های انقلاب مخاطب اصلی نامه های امام خمینی(ره) جوانان و دانشجویان بودند. همانطور که الان نیز مخاطب نامه های رهبر انقلاب جوانان هستند و این اهمیت قشر جوان را نشان می دهد.
قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی روشنگری، آرمان خواهی و اسلامی کردن محیط دانشگاه و سپس جامعه را از وظایف و رسالت های جنبش دانشجویی دانست و تصریح کرد: تربیت نیروهای مومن و انقلابی باید به عنوان یکی از اهداف جنبش دانشجویی مورد توجه قرار گیرد.
شفایی زاده با اشاره به اینکه از ویژگی های جوان واقعیت نگری و آرمان خواهی است، بیان داشت: رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تاکید داشتند و فرمودند که جوان آرمان خواه باید به واقعیت ها نیز توجه داشته باشد. مطالبه گری دانشجو در خیلی موارد می تواند عاملی برای کنترل دولتمردان و مسئولین کشوری باشد. مطالبه گری دانشجو باعث مرور اهداف انقلاب می شود.
وی افزود: جنبش دانشجویی در گذر زمان فراز و فرودهایی داشته است. هر موقع که دولت ها برای دانشجو و جنبش دانشجویی ارزش قائل شده اند، همکاری خوبی بین دولت و دانشجویان پدید آمده و باعث پیشرفت بوده؛ همانطور که برعکس آن نیز صادق است. رهبری تشکیلات و انجام کار تشکیلاتی نیز یکی دیگر از عوامل پیشرفت جنبش دانشجویی است.
قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی یکی از عوامل انحطاط جنبش های دانشجویی را بی توجهی به اختلاط جنسی و برگزاری اردوهای مختلط یا کنسرت های موسیقی عنوان کرد و گفت: رهبری نیز در این باره به دفعات هشدار داده اند. اختلاط آفت جنبش دانشجویی است، برخی جریانات نفوذی در دانشگاه ها در بی توجهی به اختلاط و کنسرت ها اثر گذار بوده اند. در حال حاضر از ایده آل جنبش دانشجویی فاصله زیادی داریم.
شفایی زاده در ادامه تصریح کرد: قطعا راه علاج بسیاری از مشکلات جامعه در دانشگاه است، اما برخوردی که این دولت با دانشجویان داشته رفتار مناسب و در شانی نبوده است. دولت در بسیاری از موارد ارزشی برای نقدهای به جا و حساب شده دانشجویان قائل نبوده و دولت سعی دارد با انتخاب افراد خاصی به عنوان روسای دانشگاه ها دانشجو را به سمت انفعال بکشاند.
وی با اشاره به سرپرستی دو ساله طالبی در دانشگاه اصفهان، بیان داشت: به نظر می رسد که وزارت علوم پنج ترم تحصیلی طالبی را به حکم سرپرستی نگه داشت تا اتفاقاتی که در دانشگاه می افتاد را به گونه ای پیش ببرد که کسی نتواند طالبی را بازخواست کند و از طرفی دیگر هم برخورد های جدی با ناهنجاری ها نشد و با برخی تشکل های انقلابی نیز همکاری لازم انجام نشد. حمایت های نابجا و یا مجوزهایی که مشکل ساز و حاشیه ساز بود همگی ناشی از منفعل کردن دانشجو در این فضای بلاتکلیفی بود.
قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی در پایان با اشاره به تایید حکم طالبی از سوی شورای انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: در این دو سال سرپرستی حمایت غالبا از تشکل های اصلاح طلب بود و تشکل های انقلابی با مشکلاتی مواجه بودند؛ اما اینکه در ادامه کار شرایط چگونه است باید منتظر ماند.