به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، محمد حسن لطفی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد روز گذشته در همایش سیاست جمعیتی و ترویج ازدواج مناسب در سالن شهید علیزاده دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: این روز نقطه درخشانی در تاریخ جنبش دانشجویی بود که مبارزه با استکبار جهانی رقم خورد.
وی افزود: برای جوانان و نوجوانان با توجه به اهمیت آموزش ها و مراقبت ها نیازمند برنامه ریزی است که یکی از بحث های آنها در خصوص ازدواج است و این امری مقدس مبتنی بر پیوند الهی است که محاسن مختلفی را در زندگی افراد دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: مطالعاتی که انجام شده، نشان داده که افراد متاهل در تمامی حیطه های جسمی و روانی، عاطفی و معنوی سلامت بیشتر دارند.
لطفی تصریح کرد: الان شرایط کشور به سمتی پیش می رود که باید در چند حیطه تلاش کنیم و هرچند در مقطعی محاسبات بر اساس انقباض جمعیت بوده است؛ اما بیان شده که منظور این سرعت نبوده و شتاب آن به نحوی نامناسب بوده است و اگرچه کنترل لازم بهوده است؛ اما باید منطقی باشد.
وی ادامه داد: الان 24 درصد جمعیت مربوط به جوانان است و جمعیت به سمت سالمندی در حال حرکت است و دغدغه ما این است که باید نرخ باروری کلی را به حد جایگزینی یعنی به دو و یک دهم است و باید کار شود؛ اما بهترین عدد دو و شش دهم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در برخی از استان ها حد جایگزینی به زیر یک و هفت دهم است که این نگران کننده است که این نیازمند کار فرهنگی است تا بتوانیم به حد متوسط برسیم.
لطفی بیان کرد: آمارها نشان می دهند که سالانه بیش از ۲۲۰ هزار سقط صورت می گیرد که برخی از آنها غیرقانونی است که باید با مداخله از آن جلوگیری کرد تا بتوانیم در نرخ باروری نیز اثرگذار باشیم.
وی گفت: تغییرات در باورها و تبلیغات سو از برخی از افراد از جمله مهمترین دلایل کاهش نرخ باروری است که باید بر روی آنها نیز کار کرد تا از خطرات بعدی جلوگیری کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: اصول متعدد قانون اساسی بر حفظ حقوق جوانان از حیث سلامت اجتماعی و جسمی و روانی جوانان تاکید دارد که باید به آن نیز تاکید داشت.
لطفی خاطرنشان کرد: الان 80 درصد جمعیت استان یزد شهرنشین هستند که 72 هزار دانشجو و ۵۰۰۰ طلاب هستند که باید برای آنها برنامه ریزی مناسبی در استان داشته باشیم.
وی افزود: ما در استان در دانشگاه های استان غربالگری را داشتیم که در سال 93 تعداد 536 دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی یزد غربالگری شدند و دانشگاه های فنی شهید صدوقی، حضرت رقیه، ابکوه و خاتم و مامایی میبد از جمله دانشگاه هایی بودند که سال گذشته غربالگری انجام شد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: 12 و دو دهم درصد دانشجویان دانشگاه های ما مشکوک بودند که درصدی از آنها ارجاع داده شد و برخی از آنها مشکلی نداشتند و در این راستا نیز طلاب استان نیز مورد غربالگری قرار گرفتند.
لطفی خاطرنشان کرد: فراخوان برنامه سنجش معاینات جسمانی جوانان حاشیه شهرها و روستاها از جمله برنامه های جدید ما است که در آینده نزدیک پوشش صد درصدی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در بحث ازدواج نیز با همکاری بهزیستی تربیت مربی و آموزش معیارهای مناسب ازدواج داشتیم و با همکاری کانون های سلامت در دانشگاه ها و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد همایش هایی داشتیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: ما در دانشگاه ساعتی را به ترویج ازدواج مناسب اختصاص دادیم که این نیز عملی شد.
لطفی بیان کرد: نرخ طلاق در کشور و استان رو به صعود است که ما در استان یزد رتبه 26 کشور داریم که هرچند نسبت به استان خوبی داریم؛ اما باید روی آن کار شود؛ زیرا متاسفانه رو به افزایش است.