سیده صدف علیپور، دانشجوی ترم پنج رشته نرمافزار در دانشگاه کوثر و یکی از اعضای تیم استارتاپ ویکند خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بجنورد، گفت: برای اولین بار تبلیغات استارتاپ را در دانشگاه مشاهده کردم و چون به نظرم کار و پژوهش گروهی جالبی آمد، تصمیم گرفتم در آن شرکت کنم.
وی در مورد ایده اولیه طرح «نان آور» چنین توضیح داد: این ایده توسط هادی زحمتکش ارائه شد و طی نظر سنجی مورد استقبال حاضران قرار گرفت؛ بطوری که بسیاری از اشخاص دوست داشتند نان را با این سبک دریافت کنند.
این فعال دانشجویی بیان کرد: همچنین ایده ایشان در مرحله اول ریسک و هزینه کمتری نسبت به طرحهای دیگر داشت و در بجنورد طرح جدیدی محسوب میشد.
وی عنوان کرد: برای این ایده وبسایت و برنامه کاربردی موبایل طراحی شد تا بتوانیم توسط آن به توزیع نان گرم به صورت آنلاین بپردازیم.
جلوگیری از اسراف نان
این دانشجو در پاسخ به این سئوال که این ایده چه مشکلی را از جامعه برطرف خواهد کرد، گفت: افرادی در جامعه قرار دارند که به دلیل مشغلهکاری شاید نتوانند روزانه نان تازه تهیه کنند و مجبور باشند بخاطر کمبود وقت نان را به صورت تعداد زیاد تهیه کنند، در این صورت نان زیادی اسراف خواهد شد؛ اما با این روش میتوانند با دو تا کلیک در سریعترین فرصت نان را دم در خانه خود دریافت کنند.
علی پور گفت: برای اینکه بتوانیم این ایده را عملی کنیم در مرحله اول باید مرکزی دارای پیک موتوری داشته باشیم که نان را به هر منطقه شهر بفرستیم.
وی تصریح کرد: همچنین نانوایانی که نان را به صورت تازه در اختیار ما بگذارند، جبعههای مخصوص برای نگهداری نان، اقداماتی برای بستهبندی بهداشتی، تنوع در نوع نان نیز لازم است.
این دانشجو افزود: تبلیغات و شناسایی مشتریان و مناطقی که درخواست بیشتری دارند و برنامهریزی برای کاهش زمان تا هر چه سریعتر تقاضای مشتری عملی شود دیگر مسئله ما بود.
علی پور در مورد روند انتخاب این ایده به عنوان اثر برتر چنین توضیح داد: در مرحله اول طبق اعتبارسنجی که برای این ایده انجام شد، عکسهای مستند را تحویل داوری دادیم و احساس کردند که این طرح نیاز استان باشد.
وی تصریح کرد: در استارتاپ ویکند فنبیان و نحوه ارائه محصول بسیار برروی انتخاب ایده تاثیر خواهد گذاشت که خدا را شکر تیم ما از این شایستگی برخوردار بود.
عضو تیم برتر استارتاپ خراسان شمالی ویژگی خاص این ایده را پیاده سازی ساده در عین کاربردی بودن دانست و گفت: چون نان در فرهنگ ایرانی و اسلامی ارزشمند و قابل احترام است، این اقدام ما به کاهش دور ریز نان بسیار کمک خواهد کرد.
تلاش برای استقرار در پارک علم و فناوری
عضو تیم برتر استارتاپ خراسان شمالی مرحله بعدی عملی شدن ایده را برنامهریزی برای تجاری سازی، قیمتگذاری برای هر نان و حسابرسی بیان کرد و گفت: اگر بتوانیم با توجیه اقتصادی طرح، زیر نظر پارک علم و فناوری قرار بگیریم، کار را شروع خواهیم کرد.
علی پور بیان کرد: از مسئولان قدردانی می کنیم که چنین همایشی را برای دیده شدن دانشجویان برپا کردند تا فرصت مغتنمی باشد که کارهای علمی و پژوهشی تجاری سازی شده و به جامعه عرضه شود.
وی با درخواست از مسئولان جهت حمایت از دانشجویان تصریح کرد: تا کنون هزینه آنچنانی برای ایده صرف نشده و تمام هزینهها در مرحله عملی کردن آن نهفته است.
این دانشجو تصریح کرد: برای تجاریسازی این محصول و طبق صحبت هایی که با پارکعلم و فن آوری انجام شده برای استقرار در آن محل باید چک ضمانت داشت که برای ما بعنوان جمعی دانشجویی کار را سخت می کند.
تلاش برای تنوع بخشی به خدمات
دانشجوی دانشگاه کوثر بجنورد با اشاره به اینکه هنگام ارائه طرح در استارتاپ سازمان غله حامی طرح ما شد، عنوان کرد: تا کنون اقدام خاصی از سوی این سازمان صورت نگرفته است.
وی تعداد اعضای گروه خود را ۱۰ نفر اعلام کرد، از جمله خانم ها الهه دلاور فوقلیسانس کارآفرینی، بهاره باقرنژاد کارشناس مهندس کامپیوتر و رشته بازاریابی در مقطع تحصیلات تکمیلی، هادی زحمتکش رشته برق دانشگاه بجنورد.
عضو تیم «نان آور» در ادامه اعضای دیگر تیم را نام برد و افزود: آقایان حسن عابدی و رضا حسینی و ارشک یادگار لیسانس طراحی سایت و قسمتهای فنی را برعهده داشتند.
وی تصریح کرد: همچنین زهرا میرزایی، دانشجوی صنایع دانشگاه بجنورد، آقایان مبین قدسی و صادق اسماعیلزاده نیز با ما همکاری دارند.
علی پور در پایان بیان کرد: تیم ما بسیار امیدوار است تا بتواند به امید خداوند در آینده ایدههای دیگری نیز ارائه کند و بسته محصولات را در این طرح کامل کند.