محمد فانیان، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، در خصوص وقایع اخیر نیجریه گفت: هرجا که تشیع پا گرفته و شروع به رشد کرده است؛ وهابیت و سعودی ها به هر نحو به مقابله با آن پرداخته اند.
وی افزود: وهابیت از شیعه و تفکر ظلم ستیزی شیعه وحشت دارند چراکه شیعیان منافع آنها را به خطر می اندازند؛ بنابراین آمریکا و عربستان اجازه نخواهند داد مذهب تشیع به خصوص در قاره آفریقا که جولانگاه وهابیت است؛ پا بگیرد و با آن به مقابله خواهند پرداخت.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان در خصوص همزمانی این اتفاق با اتفاقات منطقه و جنگ در یمن تصریح کرد: استفاده از پوشش رسانه ای با توجه به قدرتی که در رسانه ها دارند، قطعا مورد توجه آنها بوده است. چنانچه هر موقع جام جهانی فوتبال یا بازی های المپیک مطرح بوده، حمله رژیم صهیونیستی را به نوار غزه شاهد بوده ایم.
فانیان در ادامه بین داشت: شاید یکی از دلایل زمان وقوع این کشتار در نیجریه، منحرف کردن افکار عمومی از جنگ یمن به سمت نیجریه بوده است.
وی افزود: یکی از دلایل این کشتار وحشیانه در نیجریه ایجاد هراس در دل شیعیان جهان بوده است تا هشداری دهند که چنانچه قرار است شیعیان انقلابی داشته باشند بهتر است منصرف شوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان در خصوص رفتار منفعلانه دولت در واکنش به کشتار شیعیان نیجریه تصریح کرد: متاسفانه چند وقتی است که از برخی مسئولین کشور و روشنفکر نماها یک نوع تبعیض را در اعلام نوع دوستی شاهد بوده ایم. آیا رنگ پوست در موضع گیری ها دخیل است یا منافع سیاسی باعث این برخورد دوگانه می شود؟
فایان با اشاره به اینکه این موضع گیری ها بیشتر شبیه ژست گرفتن شده است، بیان داشت: اگر برند خاصی در کار نباشد برخی اعلام موضع نمی کنند.
وی با طرح این سئوال که آیا مظلوم خوب و بد داریم؟، افزود: آیا حمایت از مظلوم گزینشی است؟ آیا حمایت از کشتار فرانسه و سکوت در برابر کشتار در دیگر کشور ها مصداق نژاد پرستی نوین نیست؟
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان با تاکید بر اینکه برای جمهوری اسلامی حمایت از مظلوم ربطی به رنگ پوست و ملیت ندارد، تصریح کرد: اما آیا برای دولت نیز حمایت از مظلوم تفاوتی ندارد؟ ظاهرا دولت محترم برای جان انسان ها قیمت گذاری می کند؛ اما این برای ملت ایران قابل قبول نیست.
فانیان خاطر نشان کرد: چنانچه دولت اقدام مناسب و موضع گیری صریح در قبال کشتار شیعیان نداشته باشد؛ رشد تشیع با کندی روبرو می شود و دیگر کسی به خودش جرات زنده نگه داشتن مکتب حسینی را نخواهد داد.
وی افزود: ما انتظار اقدام عملی از دولت نداریم؛ اگر به همان فاصله زمانی چند ساعته که برای مردم فرانسه ابراز همدردی کردند برای کشتار شیعیان نیز ابراز همدردی می کردند ما را کفایت می کرد. آقای روحانی باید با رئیس جمهور نیجریه بیشتر تعامل کند و رسیدگی به وضع نامناسب شیخ الزکزاکی را مطالبه کند که البته به نظر نمی آید دولت چنین اقدامی انجام دهد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان هم چنین در خصوص واکنش های مردمی به این قضیه تصریح کرد: سئوال اساسی که مطرح است این است که کسانی که پویش های مردمی به راه می اندازند آیا فقط در قبال کشتار مردم فرانسه مسئول هستند؟ روح حق طلبی دیگر در جامعه دیده نمی شود.
فانیان در پایان با اشاره به اینکه برخی حمایت از مظلوم را هم با دید حزبی نگاه می کنند، خاطرنشان کرد: مردم ایران همواره هوشیار بوده اند.