به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، حجت الاسلام محمدصالح منصوری، امام جمعه اهل تشیع بندر ترکمن، صبح امروز در همایش وحدت حوزه و دانشگاه که در تالار شهید مطهری دانشگاه گلستان برگزار شده بود، با اشاره به افرادی نظیر شهید مفتح و استاد مطهری که از حوزه وارد دانشگاه شده و نقش بزرگی را در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کردند، گفت: غرب برای به سیطره گرفتن منابع کشور سعی کرد بین حوزه و دانشگاه، به عنوان دو عنصر قدرت در ایران، فاصله بیاندازد.
وی افزود: غرب برای دستیابی به این منظور، با عوامل نفوذی که در حوزه و دانشگاه گمارده بود، سعی داشت به مردم این طور القا کند که حوزویها خرافه پرست با تفکرات انجمادی و از طرف دیگر، دانشگاهیان، افرادی لیبرال با تفکرات کمونیستی هستند تا اینگونه بین این دو نهاد تاثیرگذار شکاف ایجاد کرده و آن دو را با تفکرات مبنایی کاملا متفاوت معرفی کنند.
امام جمعه اهل تشیع شهرستان بندرترکمن تصریح کرد: این تفکر تحمیلی دشمن که سعی داشت حوزه و دانشگاه را جدای از هم نشان دهد تا حدودی بین خود حوزویان و دانشگاهیان نیز به باور تبدیل شده بود، البته عدهای هر چند کوچک و انگشت شمار که رفتند در نظام آموزشی غرب تحصیل کردند واقعا بی دین برگشتند و برخی نیز در دانشگاهها تفکرات لائیک داشتند، در این شرایط حوزه که این موارد را دید از دانشگاه فاصله گرفت و دانشگاه نیز که دید برخی در حوزه واقعا تفکرات انجمادی دارند خود را از حوزه دور کرد؛ در صورتی که دین به فقه پویا معتقد است و از طرف دیگر، تمام دانشگاهیان هم بی دین و لائیک نبوده و نیستند.
منصوری تاکید کرد: اجتهاد رمز پویای دین است که بین مقتضیات زمان و دین هماهنگی ایجاد میکند؛ از همین رو به هیچ وجه انجماد در اسلام وجود ندارد که بخواهیم حوزه را با تفکرات انجمادی و غیرپویا تصور کنیم، در دانشگاه نیز علم و دانش مبنای دینی دارد و تمامی علوم از خداوند است؛ از این رو به طور مبنایی اگر بخواهیم نگاه کنیم حوزه و دانشگاه یکی هستند که افرادی مانند حکیم ابوعلی سینا و شیخ محمد رازی از مصادیق این تعریف محسوب میشوند؛ چرا که اینها از عالمان دینی و دانشمندان دیگر علوم بودند.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته تمام علوم مانند نجوم و ریاضیات و فیزیک در حوزه بود؛ اما به مرور فاصله گرفت و یک عده نیز از همین فاصله سواستفاده کردند، این تفکر اصلا درست نیست که دانشگاه و حوزه را دو نهاد جدا بدانیم این دو مانند دو خط موازی در ریل راه آهن هستند که قطار دین و انقلاب از آن به مقصد میرسد.
امام جمعه بندرترکمن ادامه داد: وحدت حوزه و دانشگاه وحدت در هدف است که تحقق آن خدمتی به جامعه و خاری در چشم دشمنان خواهد بود، حوزه و دانشگاه مانند سیم فاز و نولی هستند که باید در کنار هم قرار بگیرند تا چراغ جامعه از آنان روشن بشود، این دو هیچ یک (چه برای دین، چه دنیا و چه آخرت) به تنهایی کامل نیستند.
حجت الاسلام منصوری تصریح کرد: وظیفه امروز ما این است که با تحکیم وحدت بین حوزه و دانشگاه، آن فضای مسموم قبل از انقلاب که سعی در افتراق بین این دو نهاد اثرگذار داشت را تطهیر کنیم.
وی بیان داشت: علما و دانشمندان باید از تفکرات یکدیگر استفاده کنند مانند چمرانها و پروفسور حسابیها که دانشگاهی بودند؛ اما با حوزه ارتباطی وثیق داشتند؛ و بسیاری از دانشگاهیان و حوزویهای دیگر که با وحدت توانستند بسیاری از موفقیتهای تاریخ نظیر شکل گیری انقلاب اسلامی را رقم بزنند.
امام جمعه اهل تشیع بندرترکمن با بیان اینکه انقلاب ما از دانشگاه و حوزه شروع شد، خاطرنشان کرد: نه تنها پیروزی انقلاب بلکه تمامی برهههای حساس کشور مانند هشت سال دفاع مقدس توسط حوزه و دانشگاه مدیریت شد، در واقع هر کجا این دو به وظیفه خود عمل کردند موجب خدمت به کشور شد و هر کجا نیز کوتاهی و قصور داشتند کشور ضربه خورد، اکنون نیز همینطور است و باید حواسمان را جمع کنیم تا انشقاقی بین این دو بوجود نیاید و وحدت آنان مستحکمتر شود.
منصوری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری خطاب به دانشگاهیان نیز متذکر شد: مقام معظم رهبری وقتی میفرمایند دانشجویان افسران جنگ نرم هستند یعنی طلاب دانشجو نیز در همین گروه قرار دارند و یا زمانی که میفرمایند دانشجو باید سیاسی باشد یعنی طلاب حوزه هم باید سیاسی باشند اما سیاست درست نه سیاست آمریکایی و یا عمامه انگلیسی.
وی تاکید کرد: سیاست درست امروز نه در دانشگاه و نه در حوزه به معنای واقعی و کامل نیست، اینها باید اصلاح شود، دانشجویان و طلاب ما باید در قبال «سیاست» هشدار باشند و دشمن را شناخته و زمینههای نفوذ را ببینند.
دشمن همیشه از ولایت فقیه و حامیان آن سیلی خورده است/ رهبر معظم انقلاب تندروی را قبول ندارند
امام جمعه بندرترکمن با بیان اینکه دانشجو و طلبه باید آرمان گرا بوده و آرمان انقلاب و شهدا را بشناسند، متذکر شد: در اکثریت قریب به اتفاق وصیت نامه شهدا بر اصل ولایت پذیری و حمایت از ولی فقیه تأکید شده است؛ از گذشته هر مقطعی که دشمن سیلی خورد از ولایت فقیه و حامیان آن بوده است، شهدا نیز در وصیت نامههای خود سفارش بسیار کردهاند که ولایت فقیه را تنها نگذارید تا پاسدار خون ما باشید.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب ما به خون شهدا و پیام آنان زنده است، تصریح کرد: دومین اصل در وصیت نامه شهدا اصل حجاب است که امروز وضع آن خوب نیست و یا دست کم مورد انتظار نیست.
منصوری بر وظیفه و تکلیف ما در قبال پیام شهدا تاکید کرد و گفت: ما باید طبق دستور عمل کنیم و تند و کند نرویم، مقام معظم رهبری نیز تندروی را قبول ندارند.
امام جمعه اهل تشیع بندرترکمن در پایان تصریح کرد: امروز وظیه دانشگاه این است که از اثرگذاری معنوی حوزه استفاده کند و متقابلا حوزه از علم دانشگاه بهره ببرد، این دو باید دوشادوش هم حرکت کرده و با همکاری یکدیگر معضلات جامعه را بشناسند و خدمات خوبی به کشور ارائه بدهند که اگر هر کدام این دو خود را جدا کند ناقص خواهد ماند.
لازم به ذکر است، این مراسم با همکاری بسیج طلاب استان گلستان و بسیج دانشجویی تدارک دیده شده بود.