به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، امین جلال منش، معاون جهاد علمی و فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور، عصر دیروز در جمع دانشجویان دانشگاه های بیرجند گفت: باید تراز انقلاب را تعیین کنیم و اینکه از ما چه می خواهد و آیا دانشجو تراز انقلاب هستیم یا خیر و چقدر تا این تراز فاصله داریم.
وی افزود: مبحث در حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در خصوص رسالت دانشجوی تراز اول انقلاب است و این رسالت دانشجویان مبانی و اهدافی دارد که بتواند این حرکت مفید باشد.
معاون جهاد علمی و فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور تصریح کرد: سیره و روش دانشگاه اسلامی با مبنای جهان بینی توحیدی است که هدف آن برانداختن نظام های غلط و ایجاد نظام ها و بناهای درست است.
جلال منش ادامه داد: ما مسلمانان به اسلام گرایش پیدا کرده ایم و باید توحید را بشناسیم؛ چراکه اسلام دین توحید است که دارای دو اصل بوده که بنده خدا و موحد باش و بنده غیر خدا نباش که رسیدن به این بندگی سخت است و باید تلاش زیاد کرد.
وی با بیان اینکه چنانچه این بنده موحد باشد سبک زندگی اش به سوی بندگی جهادی می رود، افزود: یک بنده موحد مجاهد خود را تربیت می کند؛ بنابراین دانشجویان حوزه برای همین کار وارد حوزه می شوند و یک عرصه را انتخاب می کنند تا در آن به صورت جهادی تلاش کنند.
معاون جهاد علمی و فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور ادامه داد: چنانچه بخواهیم معنای دانشجو را دریابیم، باید سه کلید واژه دانشجو، رسالت، تراز اول را معنا کنیم و دانشجو یک انسان است و باید بنده موحد مجاهد باشد؛ چراکه نمی تواند ظلم را تحمل کند.
جلال منش با بیان این سوال که چنانچه دانشجو هستیم چگونه می توان یک بنده مجاهد بود؟ گفت: باید از هر چیزی که بندگی خدا را رد می کند، دوری کرد و هر چیزی که در دانشگاه نفی توحید می کند را باید شناسایی کرد تا به بندگی لطمه وارد نشود و بنده خدا می تواند به خلیفه الهی برسد.
وی افزود: باید رسالت را برای خود معنا کنیم؛ چراکه رسالت متمایز و کار منحصر به فردی است که فلسفه وجودی یک فرد را تعریف و تقویت می کند و ماموریت و کاری که به یک فرد مربوط است را محدود می کند و جامعه هدف و مخاطب را مشخص می کند.
معاون جهاد علمی و فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور ادامه داد: دانشجو عضو یک دانشگاه است و دانشگاه هم رکنی از جامعه است؛ بنابراین ما به دنبال یک کشور نمونه هستیم و تنها کسی که نمی خواهد کشور اسلامی نمونه باشد دشمن اسلام است؛ چراکه تمام منافع او به خطر می افتد.
جلال منش با بیان این سوال که آیا انقلاب یک پدیده ای بود که در بازه زمانی مشخص موجب تغییر نظام شد؟ گفت: انقلاب اسلامی یک فرآیند و سرآغاز متجلی داشت که در نهایت موجب برانداختن یک نظام غلط و ایجاد یک نظام جدید و درست شد.
وی به بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: دانشگاه مبدا تمام تحولات است و تنها جبر خداوند اختیار است و خداوند عقل داده تا انتخاب کنیم که به سمت قله یا ویرانه ها حرکت کنیم یا آرمان ها.
معاون جهاد علمی و فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور آرمان گرایی را گرویدن به سمت آرمانها عنوان و تصریح کرد: دانشجوی تراز اول انقلاب زمانی که آرمان را بشناسد دیگر به هر سمتی حرکت نمی کند؛ بلکه با برنامه ریزی به سمت جلو حرکت می کند؛ چنانچه بخواهیم در تراز انقلاب حرکت کنیم باید بدانیم آن آرمان چه چیزی را بیان می کند.
جلال منش تصریح کرد: یکی از سازوکارهای این نظام که می تواند ما را به آرمان برساند، دانشگاه است و دانشگاه عبارت از منبع تولید پایه های آن آرمان ها بوده که این پایه ها فکر و انسان است.
وی با بیان اینکه ساختن یک جامعه نمونه، توسط افرادی که به این جامعه نزدیکترند، الگوبرداری می شود؛ گفت: افرادی که آرمانشان با آرمان های ما یکی باشد و فکرشان به فکر اسلامی نزدیک تر است از یک جامعه اسلامی نمونه الگوبرداری می کنند.
معاون جهاد علمی و فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور ادامه داد: زمانی می توانیم برای ظهور حضرت حجت (عج) زمینه سازی کنیم که جامعه ای نمونه بسازیم؛ بنابراین باید از زمان امام حسین (ع) عبرت بگیریم و به تکلیف خود عمل کنیم تا به سرنوشت افراد زمان امام حسین (ع) دچار نشویم.
جلال منش با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که فرمودند «دانشگاه آماج حمله دشمنان است»، گفت: امروز استعمار فرانو شکل گرفته که به دنبال تغییر باور است که نیز افراد از آرمان های خود فاصله بگیرند و به دنبال تحقق آرمان استعمارگران باشند.
وی ادامه داد: بنابراین باید به دنبال صیانت این افکار باشیم و نظام اندیشه دینی را ایجاد کرده که بتوانیم به آن تکیه کنیم و دانشگاه باید محلی باشد که راه را برای ایجاد این نظام اندیشه ای فراهم سازد.
معاون جهاد علمی و فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور مهمترین خصیصه اسلام ناب را جدا نبودن از سیاست و اقتصاد عنوان کرد و خاطرنشان کرد: میان اسلام و موارد ذکر شده پیوندی برقرار است و مهمترین خصیصه زندگی امام راحل، ورود حضرت امام (ره) به عرصه مبارزه و جهاد بود.