آرمان آذرگون در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، با اشاره به سخنان اخیر روحانی در رابطه با ممنوعیت نقد برجام گفت: متنی که تحت عنوان joint plan of action یا طرح مشترک اقدام به دست آمده است حاصل زحمات فراوان ظریف و همکارانشان در وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی است که در طی دو سال مذاکره با کشورهای عضو گروه 1+5 به دست آمد و زحمات همه این عزیزان که قطعا با حسن نیت و پشتکار همراه بود شایسته تقدیر و احترام است.
وی افزود: میدانیم که اگر تلاش های فراوان دانشمندان هسته ای و زحمت و استقامت گروه سابق مذاکره کننده نبود، گروه مذاکره کننده فعلی نمیتوانست با دست پر وارد میدان مذاکره شود و مذاکرات به سرانجامی نمی رسید. مسئول سیاسی بسیج دانشجوییی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: به عنوان مثال اگر بر خلاف میل و تصور کشورهای غربی اورانیوم با غنی سازی ۲۰ درصد در دولت قبل تولید و ذخیره نمیشد، گروه مذاکره کننده فعلی برگ برنده ای برای ارائه به طرف مقابل در ازای رفع تحریم ها نداشت.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: اگرچه به نظرم این برگ برنده خیلی زود در مسیر مذاکرات روی میز قرار گرفت و امتیازاتی که به ازای تعلیق غنی سازی ۲۰ درصد و اکسیداسیون ذخایر موجود در توافق ژنو از طرف مقابل گرفته شد، هم سنگ امتیاز واگذار شده نبود و از این جهت اولین گام مسیر مذاکرات میتوانست محکم تر برداشته شود.
آذرگون افزود: به هر حال متن حاصل شده در توافق نهایی در وین، مسیر قانونی خود را در شورای عالی امنیت ملی طی کرد.
وی گفت: از آن جا که طبق اصل 176 قانون اساسی مصوبات این شورا باید به تصویب مقام معظم رهبری برسد، معظم له نیز مصوبه را تایید کردند؛ اما به طور مشروط.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: متن تاییدیه مشروط رهبری معظم انقلاب که در رسانه ها نیز منتشر شد، حاوی نکات مهم و ریزبینانه ای است که تمام بندهای آن باید نصب العین مجریان برجام قرار گیرد.
آذرگون تصریح کرد: اگر مسئولین با کارشکنی طرف مقابل مواجه شدند و معلوم شد که برجام در این چارچوب قابل اجرا نیست، باید صادقانه به ملت اطلاع دهند و فورا اجرای تعهدات را متوقف کنند.
وی با اشاره به این که روحانی نقد برجام را ممنوع کرده است، گفت: این توافق با تصویب در شورای عالی امنیت ملی امروز به یک قانون تبدیل شده است، بدیهی است که هیچ کس نباید خللی در اجرای قانون وارد کند و در این برهه دیگر همه باید دولت را در اجرای این قانون یاری کنند. اما این به معنای منع انتقاد نیست. یک متن حقوقی در یک مذاکرات مهم بین المللی حاصل شده است، یک تجربه تاریخی به دست آمده است، حال ما باید این تجربه را در بوته نقد بگذاریم تا بفهمیم چقدر تجربه موفقی بوده است؟ چه دستاوردها و چه خساراتی به همراه داشت؟ اگر این ارزیابی ها در قالب انتقاد صورت نپذیرد؛ پس چطور می توانیم از این تجربه تاریخی برای آینده عبرت بگیریم؟
مسئول سیاسی بسیج دانشجوییی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: متن حقوقی برجام قطعا باید در مجامع دانشگاهی مورد نقد و بررسی تخصصی قرار بگیرد و نقاط ضعف و قوت آن در قالب مقالات حقوقی بحث و ارائه شوند.
آذرگون افزود: ما در تاییدیه مشروط مقام معظم رهبری خواندیم که متن برجام خلاهای فراوانی دارد، قطعا این خلاها باید بررسی شوند.
وی گفت: دانشگاهیان، مطبوعات و رسانه ها وظیفه دارند با استفاده از نظرات منتقدین این خلاها را بررسی و معرفی کنند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجوییی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: منتقد وظیفه دارد نقاط ضعف را پررنگ کند تا بهتر دیده شوند و در مسیر اجرا کشور را متحمل خسارات جبران ناپذیر نکنند.
آذرگون گفت: انتقاد دلسوزانه و منطقی در این حوزه یک ضرورت عقلانی است که دلیلی برای مخالفت با آن وجود ندارد.
وی تصریح کرد: نقد برجام یک ضرورت عقلانی است و اتفاقا مسئولین دولتی باید از انتقادات صاحب نظران استقبال کنند، چنان چه همواره میگفتند که پذیرای انتقادات هستند؛ اما عملا در بسیاری از موارد با رویه ای خلاف این شعار مواجه شدیم.
مسئول سیاسی بسیج دانشجوییی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: این که رئیس جمهور گفته است دوران نقد برجام تمام شده، با شعارهای این دولت در تضاد است.
آذرگون گفت: نقد برجام به اجرای بهتر آن کمک میکند و عقل حکم میکند از انتقادات استقبال کنیم.
وی بیان داشت: اگر به محض تصویب برجام و در آستانه اجرای آن دوران نقد تمام شود، پس مجریان برجام چه زمانی میخواهند از آراء منتقدین استفاده کنند؟ اساسا استفاده از آراء منتقدین چه جایگاهی در سیاست دولت دارد؟
مسئول سیاسی بسیج دانشجوییی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: متاسفانه دولت نمره قابل قبولی در انتقاد پذیری نمیگیرد، در موضوعی مثل برجام که بخش عظیمی از وقت و توان دولتمردان را در این دو سال به خود اختصاص داد دوران انتقاد را تمام شده میدانند، در پرونده ای مانند کرسنت با صدور بخش نامه رسانه ها را از بیان انتقاد منع میکنند، در مسائل اقتصادی با توجیهات مختلف نقدها را رد می کنند و ادعا میکنند از رکود عبور کردیم، در حالی که وزرای همین دولت در نامه نگاری های بعدی خلاف آن را میگویند، بعضا منتقدین را نیز کم سواد یا بی شناسنامه معرفی میکنند.
آذرگون گفت: با این وجود بهتر است دولت فهرستی از موضوعاتی را که در آن ها از نقد استقبال می کنند منتشر سازد تا منتقدین بهتر به وظیفه خود عمل کنند! مسئولین باید نگاه خود را نسبت به مقوله انتقاد و نقدپذیری اصلاح کنند. چطور است که بعضی معتقدند باید امام مسلمین را نقد کرد؛ اما در مورد برجام اجازه نقد نمی دهند؟
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم دولت در تمام عرصه ها پذیرای انتقادات دلسوزان کشور باشد و منتقدین نیز با رعایت ادب و انصاف انتقادات خود را به مسئولین هدیه کنند.