به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، سردار حسین دهقان امشب در سومین کنگره شهدای دانشجویی مازندران که در دانشگاه پیامبر اعظم (ص) دانشگاه علوم پزشکی این استان برگزار شد، گفت: اگر ما می پذیریم که مدیون شهدا هستیم باید بگوییم که این دین چیست و از کجا ناشی می شود و اگر پذیرفتیم که مدیون هستیم باید بگوییم که چگونه این دین را بایستی ادا کنیم. و اگر پذیرفتیم که باید این دین را ادا کنیم، سوالش اینجاست که این دین چه ابعادی دارد.
وی افزود: شهدا برای ما عزت، استقلال، امنیت و برای ما افتخار آفریدند، شهدا یک تاریخ را برای ما ساختند. شهدا نقطه عطفی را در مسیر حرکت سیاسی و اجتماعی ملت ما و دنیای اسلام به وجود آوردند. شهدا یک جهش تاریخی را از درون جامعه ما به وجود آوردند، که این جامعه بتواند مسئولیت خطیر نجات جامعه بشریت رو بتواند شعار بدهد.
دهقان ادامه داد: شهدا برای ما عزت، استقلال، امنیت و برای ما افتخار آفریدند و نقطه عطفی را در مسیر حرکت سیاسی و اجتماعی ملت ما به وجود آوردند.
وی افزود: جامعه اسلامی ما، نظام جمهوری اسلامی به دلیل ماهیتش که در مقابله، مبارزه، ایستادگی، مقاومت و نه گفتن به نظام سلطه جلوه گری می کند، همواره باید خود را در میدان درگیری با نظام سلطه ببیند.
تهدیدهای دشمن دائما تغییر میکند، اما ماهیتش تغییر نمیکند
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: هرچه ما از آغازین روزهای انقلاب اسلامی فاصله میگیریم، باید این را بپذیریم که شرایط ما در داخل و بیرون و مناسبات ما در تعامل با بیرون از نوعی پیچیدگی خاص برخوردار می شود؛ این پیچیدگی ناشی از تقابلی است که به طور مداوم وجود دارد. دشمن طرح و برنامه ای در مقابله با انقلاب به اجرا می گذارد و انقلاب با آن مواجهه می کند. اگر تهدیدهای دشمن دائما تغییر می کند ولی اصل و ماهیت اقدام تغییری نمی کند، عبارت می شود از نهایتا براندازی و در طول زمان هم استحاله و جدا کردن پیوند وسیع نسل های بعدی با نسل قبلی که این انقلاب را خلق کردند. بنابراین دشمن همواره جنگ را به عنوان ابزار مقابله استفاده می کند و در بخش های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برای نظام هزینه هایی را ایجاد می کند.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه ما ممکن است به دلیل پیچیدگی مسائل و تهدید دشمنان، در تحلیل رفتار دشمن با اشتباه، نقصان و کاستی و حتی انحراف مواجه شویم، تصریح کرد: برای عبور از این مسیر دشوار و دست یافتن به پیروزی نیازمند یک چراغ راهنما و هدایتگر هستیم.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: در اینجا شاخصی که می تواند به ما کمک کند نگاه کردن به شمع هدایتی است که در درون جامعه تحت عنوان امام یا ولی فقیه ایفای نقش می کند. پس بایستی رفتارها و اقدامات سیاسی، اجتماعی، نظامی و حتی رفتار اقتصادی ما متناسب با آن چیزی باشد که رهبر انقلاب به عنوان راه نجات برای امت خود قرار داده است.
افرادی را انتخاب کنید که برآمده از خون شهدا باشند
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن انتخابات 7 اسفند گفت: در حال حاضر ما در شرایطی هستیم که بیشترین نیاز را به وحدت و حضور در صحنه بودن داریم. ما امسال 2 انتخاب بزرگ و سرنوشت ساز را در پیش داریم؛ هم انتخابات مجلس خبرگان رهبری و هم انتخابات مجلس شورای اسلامی.
دهقان افزود: باید افرادی انتخاب شوند و به این مجموعه ها راه پیدا کنند که برآمده از همین فرهنگ باشند و خودشان را مدیون شهدا و جامعه بدانند و خودشان را در حوزه خدمت ببینند، نه خدمت به خود بلکه خدمت به جامعه و ملت بزرگ ایران.
وزیر دفاع تصریح کرد: در بحث انتخابات مبادا که کشاکش ها و کشمکش های حزبی و گروهی منجر به ایجاد تشنج گردد و اتحاد ملی ما را بر هم بزند و چرا که این اقدامات منجر به ایجاد یک مجلس ناکارآمد خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بسته شدن پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران گفت: ما یک جنگ 12 ساله ای را در فضای دیپلماسی با نظام سلطه داشته ایم و در این جنگ، نظام سلطه پرونده ای را برای نظام ما درست کرد که در این پرونده نظام ما متهم به این شد که در راستای تولید سلاح هسته ای گام بر میدارد و به همین خاطر تهدیدی برای امنیت جهانی است.
وزیر دفاع با اشاره به اینکه اینکه این ملت به دنبال سلاح هسته است را از نظر خودشان قاطعانه تلقی کردند و تمام پرونده ها را بر این مبنا سازمان دادند، تصریح کرد: در این 12 سال، ملت در مقابل تمام هزینه ها و تحریم ها ایستاد و نه تنها نگذاشت که اراده دشمن و در خواست دشمن برای این ملت به نتیجه برسد بلکه دشمن خود را مجبور به تسلیم کرد؛ به این معنا که بپذیرد تنها راه تعامل با این ملت تعامل متکی بر احترام و تکریم است.
دهقان در ادامه سخنانش با اشاره به فشارها و تهدیدات و تحریم های دشمن علیه ملت بزرگ ایران گفت: آنها معتقدند که، ملت ایران را باید تحت فشار قرار داد تا ملت آماده پذیرش خواسته آنها شود ولی فشار آنها موجب استقامت و ایستادگی بیشتر مردم شد و آنها بودند که آمدند و خواستند که مذاکره کنند.
وی بیان اینکه شخص اوباما درخواست مذاکره به ایران داد، خاطرنشان کرد: این طور نبوده است که ما طالب مذاکره بوده باشیم؛ البته ما نفی کننده مذاکره هم نبوده ایم؛ چون ما می دانستیم که حق با ما است و این را مطمئن بودیم که انحرافی نداریم و مذاکره کردیم.
فعالیت موشکی ما برای مقابله با آمریکاست
دهقان با اشاره به اینکه پیچیده ترین مسئله ای که در پرونده هسته ای ما بود همین مسئله PMD است، گفت: آنها به طور مفصل و به صورت روزانه از کانال های مختلف و به وسیله ماهواره هایشان روی نقاط مختلف متمرکز شده بودند.
وی ادامه داد: آنها جاسوسانی را بسیج کرده بودند که اطلاعات میدانی و عکس ها و نمونه هایی را بگیرند و بدست آورند و نقشه هایی را بکشند، آنها همه کار کرده بودند اما وقتی ما به آنها گفتیم که ادعاها و اسناد خود را روی میز بگذارید آنها گفتند که شما بیایید و سند بیاورید که کاری نکرده اید و بگویید که چه کارهایی انجام داده اید.
دهقان در بخش دیگری از سخنانش با بیان این پرسش که آیا در جایی از برجام آمده است که ایران حق ندارد تولید سلاح موشکی بکند یا برای سلاح موشکی ما حدی را قائل شده اند یا نه، خاطرنشان کرد: از ابتدا ما به آنها گفته ایم که بحث سلاح دفاعی ما متکی بر آن چیزی است که ما به آن بازدارندگی فعال و موثر در قبال دشمنی که آن را آمریکا می دانیم است.
وی ادامه داد: یعنی ما خود را آنگونه تجهیز خواهیم کرد که آمریکا جرات حمله به ما را نداشته باشد. این یعنی که ما در تسلیحات هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ قدرتمندی در حدی باشیم که اگر آمریکا خواست حمله ای را علیه ایران صورت دهد پاسخی را دریافت کند که این پاسخ هزینه ای بسیار بیشتر از هزینه ای که برای حمله به ما داده است، برای او خواهد داشت.
آمریکا می خواهد سر به تنمان نباشد
دهقان خاطرنشان کرد: از روزی که مذاکرات هسته ای را شروع کرده ایم تا به امروز حتی یک روز توقف یا تاخیری را در طراحی و تولید و ساخت سیستم های موشکی نداشته ایم. نتنها نداشتیم، بلکه هم بر سرعت و هم بر کیفیت و حجم تولیدمان افزوده ایم. ما تهدید را جدی میگیریم.
وی تاکید کرد: آمریکا می خواهد سر به تنمان نباشد و این نظام را از بنیان ساقط کند، بنابراین ما باید خودمان حتما خودمان را توانمند و تجهز می کنیم و حتما خودمان را همواره در موضع درگیری حفظ می کنیم که اگر درگیری رخ داد دست خالی نباشیم و دشمن نتواند ما را غافل گیر کند.
وزیر دفاع در بخش پایانی سخنانش گفت: ما شرایط پس از برجام را از حدود 2 هفته دیگر تجربه خواهیم کرد؛ رسما تحریم ها باید برداشته شود و ما در یک وضعیت تعاملی با دنیا قرار خواهیم گرفت. البته اینگونه نیست که تصور کنیم آمریکایی ها می گذارند ما آرامش روحی و روانی در سطح جامعه ما به وجود آید. لذا ما برجام را در شرایطی اجرایی می کنیم که مطمئن باشیم که طرف مقابل ما به وعده های خود پایبند می ماند.
وی خاطرنشن کرد: هر زمانی که آنها بخواهند برجام را نقض کنند، ما هم بلافاصله اجرای برجام را متوقف خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: ما حتما خودمان را توانمند و تجهز می کنیم و حتما خودمان را همواره در موضع درگیری حفظ می کنیم که اگر درگیری رخ داد دست خالی نباشیم و دشمن نتواند ما را غافل گیر کند.