به گزارش خبرگزاری دانشجو از زنجان، همواره انسان هایی وجود دارند که اگر به گذشته شان بنگریم، آن چه خود نمایی می کند، هویدا بودن مسیر صحیحی است که بر آن قدم نهاده اند.
چه انسان هایی که عمری را در راه احیا و بزرگداشت حریم آل الله سپری کرده اند و امروزه نیز و پس از گذشت سال های سال نه تنها ذره ای احساس خستگی نکرده اند بلکه به خود می بالند از این نوکری آستان بودن و افتخارشان را در تداوم این خدمت می دانند.
حسینیه اعظم زنجان شامگاه چهارشنبه شاهد تقدیر از »غلامرضا عینی فرد زنجانی » بود که بیش از نیم قرن به ستایشگری اهل بیت (ع) پرداخته و هنوز هم در این مسیر قدم بر می دارد .
در این مراسم با شکوه که حضور پررنگ جوانان و علی الخصوص دانشجویان خود نمایی می کرد، در ابتدا حضرت آیت الله سید محمد حسینی ، مرجع عالیقدر شیعیان با اشاره به اینکه ، “غلامرضا عینی فرد زنجانی ” علاوه بر مداحی و شاعری مدتی نیز به طلبگی مشغول بودند ، فرمودند : ایشان دوران طلبگی را نیز گذرانده اند و به اشعار عربی نیز تسلط دارند و همچنین با سوز و دل برای امام حسین (ع) می خوانند و ندبه می کنند .
مرجع عالیقدر شیعیان ، با بیان اینکه ، ندبه و گریه ما به خاطر امام حسین (ع) نیست و بلکه به خاطر خودمان است ، تصریح کردند : جلسه امام حسین (ع) ، جلسه ذکر است و ذکر هم به معنای بیدار کردن و یادآوری است و لذا بهترین لقبی که به مداحان باید داد ، ذاکر اهل بیت بودن است .
در ادامه این مراسم ، مصطفی خورسندی رئیس کانون مداحان و شعرای آیینی کشور نیز با اشاره به چهار خصوصیت یک مداح و وجود این ویژگی ها در شخصیت “غلامرضا عینی فرد زنجانی ” ، گفت : “میم” مداح یعنی متدین بودن ؛ که این ویژگی را می توان در رفتار و منش “غلامرضا عینی فرد ” حس کرد و در واقع برخی از ذاکرین ” صدایشان حال دارد و برخی هم حالشان صدا دارد ” و در واقع اگر توجه به مسائل عبادی نباشد ، صدا و نفس یک ذاکر تاثیر گذار نخواهد بود.
رئیس کانون مداحان و شعرای آیینی کشور، خاطر نشان کرد : “دال” مداح به معنای دانش است و عینی فرد زنجانی در تحصیلات حوزوی و در حوزه مطالعات نیز تلاش کرده اند و طوری که وقتی لب به سخن باز می کنند مشخص می شود که ایشان چقدر زحمت کشیده اند .
خورسندی ، “الف” مداح را ادب و “ح” مداح را حسن سلیقه معنی کرد و افزود : در سیره عملی “غلامرضا عینی فرد زنجانی” دیده ام که در جلسات طوری برنامه ریزی می کند تا از همه ذاکرین استفاده گردد و این نشانه ادب ایشان است و این که چه چیزی را در کجا بخوانیم نیز به حسن سلیقه مرتبط می شود .
در حاشیه این گرامیداشت، امیر حسین پرکاریان مدیر اجرایی هیات مکتب الزهرا دانشگاه زنجان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو ضمن اشاره به چرایی به کار بردن کلمه مداح تصریح کرد: مداحی در لغت به معنای تعریف و تمجید کردن از کسی است و در واقع مداح معرف شخص و یا اشخاصی و یا افکاری است.
وی افزود: یک مداح بایستی علاوه بر صدای دلنشین دارای خصوصیاتی اخلاقی خاصی باشد که مرحوم محدث نوری اشاره کردند و به طور خلاصه می توان به اخلاص . تقوا و طهارت نفس و صداقت در بیان اشاره کرد.
پرکاریان با اشاره به شخصیت والای حاج غلامرضا عینی فرد زنجانی خاطر نشان کرد: نکته بسیار مهم و نیاز امروز جامعه مداحی و هیاتی علاوه بر موارد فوق، وجود مداح عالم و دارای کمالات علمی می باشد که استاد حاج غلامرضا عینی فرد به حق دارای این کمالات است.
مدیر اجرایی هیات مکتب الزهرا دانشگاه زنجان تصریح کرد: در مداحی و سبک مداحی ایشان جوشش علوم تشیع به وضوح دیده می شود و لاجرم این نکات ظریف و برآمده از منطق و علم و موکد تاریخ تشیع، موجب رشد معنوی و علمی مستمعین استاد می شود.
در این مراسم با شکوه معنوی که با حضور جمع کثیری از شاعران و مداحان مشهور کشوری از قبیل : علی انسانی ، مهدی خادم آذريان ، مهدی سلحشور و ... برگزار گردید، از تمبر نکوداشت و آخرین اثر حاج غلام رضا عینی فرد، نیز رونمائی شد
در این برنامه که دارای فضای بسیار صمیمی و دلنشین بود، علی انسانی در قطعه شعری خطاب به ” غلامرضا عینی فرد زنجانی ” وی را این چنین خطاب قرار داد:
گرچه ای دوست به ما نور دو عینی ، فردی
در زمین با تو به هر دور و زمان ما را بس
شهر زنجان به تو و روضه تو خو دارد
سوز و آوای تو با سینه زنان ما را بس
همچنین پخش مستندی از زندگی “غلامرضا عینی فرد زنجانی ” ، شعرخوانی شاعران حاضر در مراسم و تجلیل از وی از دیگر آیتم های این برنامه به شمار میرفت .