گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ انقلاب اسلامی ایران با تقدیم هزاران شهید و جانباز به ثمر نشسته است و بی شک عزت و اقتدار ملت ایران ثمره و محصول مجاهدت های شهدا و جوانان غیور سراسر ایران اسلامی است.
امروز دشمن با هجمه سرتاسری دنبال حذف این فرهنگ غنی از خاطر ملت ایران است چون دشمن می داند رمز ماندگاری نظام اسلامی فرهنگ ایثار و شهادت است.
در این بین و برای پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت مسئولان نقش ویژه و برجسته ای دارند ولی متاسفانه هر چقدر از سال 57 فاصله می گیریم خوی و منش برخی مسئولان نیز از این فرهنگ دور می شود و فراموش می شود که چه کسانی این انقلاب را به پیروزی رساندند.
امروز همه مسئولان و مردم وظیفه دارند که در پاسداشت یاد و سیره شهدا تلاش کنند و باید به مردم گفته شود که در دوران خفقان طاغوت چه ظلم های بر کشور ما روا شد و به بهانه آزادی چه رنج های بر پیکیره مردم تحمیل شد.
یکی از این بی توجهی ها به قیام های مردم علیه حکومت ظالم پهلوی است که متاسفانه توسط مسئولین شهری و استانی صورت می گیرد و یکی از این قیام ها، مسئله قیام 21 دی سال 1357 شهرستان لالی خوزستان می باشد .
شهرستان لالی در سال 57 با توجه به نسبت جمعیت کمی که در آن زمان داشت اما محلی برای جولان گروهای سیاسی آن دوره بود.
سی و هفت سال پیش مردم لالی که همراه با ملت ایران پیام امام خمینی (ره) را شنیده بودند با رغبت هر چه تمام کمر به ساختن آینده ای بستند که جز با انقلابی گری و ریخته شدن خون آن ها ممکن نمی شد .
21 دی ماه زمستان 1357 اگر چه روزی سرد در لالی بود اما دل های گرم مردم خبر از رخ دادن اتفاقی بزرگ می داد که آن اتقاق فرجامی بزرگ برای سربلندی مردم در پی داشت .
مردم غیور لالی که همواره در تاریخ پر افتخار بختیاری با دلیری های خود به مام وطن ادای دین کرده بودند این بار در حرکت بی نظیر خود کنگره های کاخ جور رژیم پهلوی را هدف قرار داده و آن را به لرزه در آوردند .
حرکت حماسی مردم لالی آن چنان از اعماق دل های آنان برخاسته بود که معدود خانواده های ساکن در لالی به همراه جمعیت عشایری آن روزها ، دست در دست هم صدایِ ملتِ ظلم ستیزِ ایران را فریاد زدند و البته اگر چه این حماسه بزرگ تا سال های سال به علت های مختلف به اکثر مردم ایران معرفی نشده بود اما امروز این روز تاریخی مردم لالی بیش از پیش برای مردم شناخته شده است.
بافت شهری لالی که در آن زمان به خاطر وجود شرکت نفت شکل گرفته بود در پی تعطیلی کارگاههای شرکت نفت ، آب لوله کشی، گاز و برق شهر قطع شده بود و شهر به روستایی سرد و بدون امکانات تبدیل شده بود و مردم هم که در چنین شرایطی از بی کفایتی های رِژیم پهلوی و فساد دربار به ستوه آمده بودند پیام امام خمینی(ره) را با جان و دل پذیرا شدند و بر بی لیاقتی حاکمان زمان خود تظاهرات کردند.
جمعیت نه چندان زیاد لالی در آن روزها با تعطیل کردن همه فعالیت های خود و بستن مغازه ها در بازار ، در خیابان های اصلی لالی تجمع کرده و آماده برگزاری راهپیمایی شدند.
تظاهرات مردم آغاز شده بود و مردم انقلابی لالی یک صدا فریاد مرگ بر شاه سر می دادند و با بلند شدن فریاد مردم خبر راهپیمایی به ژاندارمری رسیده و رئیس وقت ژاندارمری که ( دباغ ) نام داشت با مسلح کردم کادر و نظامیان خود جهت خاموش کردن و سرکوب راهپیمایان وارد صحنه می شود.
با توجه به تظاهرات های گسترده ای که در کشور در حال شکل گیری بود مردم این شهرستان با بصیرت تمام جز اولین قیام کنندگانی بودن که در کشور و استان علیه ظلم به فرمان امام زمان شان به پا خواستن و با تقدیم سه شهید( شهید اسکندر حاجی پور . شهید چنگیز حاجی پور و شهید خیبر حاجی پور) و چند جانباز حیثیت حکومت طاغوت را بر باد دادند.
حال سوال من از مسئولین استانی و شهری اینجاست که چه اقداماتی برای پررنگ نشان دادن آن بصیرت و ولایت مداری آن زمان مردم شهر در کشور و استان که هیچ در شهر انجام داده اید؟
مسئولین استانی و شهرستانی و فرزند عزیز این شهر که در یکی از ارکان مهم نظام اسلامی (مجمع تشخیص مصلحت نظام)مسئولیت دارد به این وظیفه شرعی و قانونی خود یعنی زنده نگه داشتن یاد شهيدان و آرمان های انقلاب عمل کنند.
امیر مسعود حاجی پور- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.