به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نصرت االله ضرغام در دیدار با نخبگان مازندران در محل بنياد نخبگان اين استان اظهار داشت: باید تلاش کنيم که زمينه برقراری ارتباط بيشتری بين نخبگان با اين بنياد فراهم شود.
وی افزود: در دانشگاه مازندران ظرفيت مناسبی برای توسعه علم و فناوری وجود دارد و نياز است ظرفيت ها و نخبگان اين استان شناسایی شوند.
رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران کشور یادآور شد: بنياد نخبگان ایجاد شد تا استعدادها را شناسایی و زمينه پرورش و شکوفایی آنها را فراهم کند و حتی زمينه اشتغال این افراد نيز باید فراهم شود.
مشاور وزير علوم با اعلام اینکه آینده کشور در دست نخبگان قرار می گيرد٬ گفت: نخبگان به دنبال ایجاد اشتغالی هستند که خودشان ایجاد می کنند و این موضوع امر پسندیده ای است ولی ساز و کار آن درکشور باید فراهم شود.
ضرغام با بيان اینکه برای حمایت از نخبگان بستههای حمایتی تهيه کردیم، گفت: بنا داریم از ظرفيت نخبگان کشور به خوبی حمایت کنيم. این افراد باید حمایت شوند تا اقدام علمی مناسب در کشور انجام شود.
وی در ادامه گفت: دراین طرح دانشجویان نخبه زیرپوشش هسته علمی مورد حمایت قرار می گيرند و براساس برنامه ریزی، هراستادی ۱۰ دانشجو را زیرپوشش قرارمی دهد.
رئيس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اعلام اینکه کشورهای دنيا به غير از دریافت منابع خام معدنی ما به دنبال جذب نخبگان کشور نيز هستند٬ گفت: باید تلاش کنيم که از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور جلوگيری کنيم.
وی با اعلام اینکه بنا داریم طرح هسته علمی کشور را به صورت پایلوت در کشور اجرا کنيم و پس از رفع نقاط ضعف، این موضوع در کشور تسریع پيدا کند٬افزود: با اجرای این طرح تلاش داریم ميزان مهاجرت نخبگان کشور را کاهش دهيم و حتی زمينه برگشت معکوس سرمایه های علمی کشور رانيز فراهم کنيم.
ضرغام با اشاره به اینکه از ظرفيت شرکت های دانش بنيان در ایجاد اشتغال نخبگان باید استفاده کرد٬ گفت: ایجاد شرکت دانش بنيان٬ توليد بنيان و اقتصاد دانش بنيان باید در کشور ترویج شود و بخش خصوصی نيز برای تقویت این بخش ورود پيدا کنند و نياز است که کارآفرینی را به خوبی تقویت کنيم.
مشاور وزير علوم با اشاره به اقدامات انجام شده درکشور برای توسعه فعاليت نخبگی و بهره مندی از آخرین اقدامات کشورهای پيشرفته دراین زمينه٬ گفت: کنگره مدیریت استعدادها درتهران برگزارشد و پس از برگزاری این کنگره به دنبال تغييراتی هستيم که ازنقطه نظرات صاحبان خرد در توسعه نخبگی نيز استفاده کنيم.