کد خبر:۴۷۸۷۰۹
مصوبات جلسه معاونین آموزش منطقه ۵ کشور؛

دانشگاه‌ها و پارک‌ها برنامه راهبرد مشترک در ارتباط با روند تبدیل علم به ثروت در سطح منطقه را تدوین کنند

دانشگاه‌های منطقه ۵ کشور با حضور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، درباره آخرین وضعیت دانشگاه‌های مذکور در زمینه توجه به مقوله پژوهش و چالش‌های پیش‌روی آن در دانشگاه رازی کرمانشاه جلسه تشکیل دادند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمانشاه؛ دانشگاه رازی کرمانشاه روز گذشته میزبان معاونان پژوهشی دانشگاه‌های منطقه ۵ کشور استان‌های کرمانشاه، ایلام، کردستان و لرستان بود و در جلساتی با حضور وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دبیران ستادی وزارت علوم و سازمان ملی استاندارد آخرین وضعیت دانشگاه‌های مذکور در زمینه توجه به مقوله پژوهش و چالش‌های پیش‌روی آن بررسی شد و در این نشست مصوبات ارزشمندی در دستور کار اعضا قرار گرفت.

 

از مهمترین مصوبات این نشست یک روزه توجه به برنامه ششم توسعه و برنامه توسعه وزارت علوم تحقیقات و فناوری در زمینه تأمین‌بخشی از بودجه عمومی دانشگاه‌ها از محل درآمدهای اختصاصی، پیشنهاد شد که سهم پیش‌بینی شده بر اساس شاخص‌های اقتصادی منطقه دیده شود.

 

طبق این مصوبات پیشنهاد شد بر اساس دستورالعمل صادره از طرف معاونت پژوهش و فناوری وزارت متبوع، تمهیدات لازم از طرف معاونت اداری مالی وزارت خانه جهت برقراری نظام (اچ ای اس ) در طرح‌های عمرانی جدید و قدیم دانشگاه‌ها دیده شود و این موضوع توسط معاونان پژوهش و فناوری مناطق و روسای پارک‌های علم و فناوری با همکاری معاونت اداری و دفاتر عمرانی دانشگاه‌ها پیگیری شود.

 

همچنین پیشنهاد شد حل مشکلات مربوط به صدور ویزا برای دانشجویان خارجی از جمله تسریع در صدور مجوزها و اخذ روادید به طور جدی از طریق حوزه‌های مرتبط در وزارت علوم تحقیقات و فناوری پیگیری شود و در صورت امکان و اجازه قوانین و مقررات بخشی از اختیارات به خود دانشگاه‌ها واگذار شود.

 

پیشنهاد شد معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای تقویت آزمایشگاه‌های مرکزی عضو شبکه شاعای منطقه ۵ جهت تامین اعتبارات مورد نیاز برای خرید تجهیزات مربوطه پیش بینی های لازم را لحاظ کند.

 

مصوب شد با هدف توسعه پایدار منطقه ۵ کشور، در طرح‌های پژوهشی و فناوری در زمینه‌های نفت و گاز، منابع طبیعی زاگرس و مقابله با ریزگردها، جایگاه ویژه‌ای برای دانشگاه و مراکز پژوهشی و فناوری در طرح‌های کلان ملی کشور بیشتر شود.

 

پیشنهاد شد معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم  تحقیقات و فناوری، اعتبارات مالی لازم برای ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع، استاندارد در دانشگاه‌های منطقه را با توجه به پتانسیل‌های موجود و برنامه‌های راهبردی آنها، مورد حمایت قرار دهد.

 

پیشنهاد شد وزارت علوم تحقیقات و فناوری هماهنگی های  لازم برای ترغیب دستگاه‌های اجرایی به اولویت دهی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی منطقه در انجام طرح‌های پژوهشی و فناوری مرتبط  با نیازهای منطقه را در صورت وجود پتانسیل مورد نیاز دستگاه‌های مربوطه در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی آن منطقه به عمل آورد.

 

 با توجه به برنامه ششم توسعه و برنامه توسعه وزارت متبوع در زمینه تامین بخشی از بودجه عمومی دانشگاه‌ها از محل درآمدهای اختصاصی، پیشنهاد شد سهم پیش بینی شده بر اساس شاخص‌های اقتصادی منطقه دیده شود.

 

مقرر شد سازمان استاندارد استان‌ها با توجه به تاکید رئیس پژوهشگاه استاندارد نسبت به صدور مجوز تایید صلاحیت ۱۷۰۲۵ دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری منطقه در اولویت دستور کار خود قرار دهند.

 

مقرر شد تمامی مدیران کل استاندارد استان‌های منطقه ۵ کشور ممیزی و تایید صلاحیت و به کارگیری آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری استان‌ها را با رعایت اولویت در دستور کار قرار دهند.

 

مقرر شد دانشگاه‌ها امکانات آزمایشگاهی را بر اساس شیوه نامه فی ما بین با پارک‌ها و ادارات کل استاندارد استان‌ها و دستورالعمل استانی شاعا در اختیار پارک‌های علم و فناوری منطقه قرار دهند.

 

مصوب شد دانشگاه‌ها و پارک‌ها برنامه راهبرد مشترک در ارتباط با روند تبدیل علم به ثروت در سطح منطقه را تدوین کنند.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار