به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمانشاه ؛فرزاد ویسی مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه رازی کرمانشاه در جمع اصحاب رسانه کرمانشاه از برگزاری نخستین اردوی استارتاپ دانشگاه رازی کرمانشاه به منظور بهبود فضای کسب و کار از اواخر بهمن ماه خبر داد و گفت :با توجه به تعداد قابل توجه نیروهای متخصص در این دانشگاه گذر از مرحله آموزش محور به سمت پژوهش محوری اساس فعالیت دانشگاهها در این برهه از زمان است.
وی با بیان اینکه این اردو برای نخستینبار در دانشگاه رازی برپا میشود، افزود: تاکنون در جهان بیش از یکهزار استارتاپ تشکیل شده و سابقه برگزاری آن در ایران به سال ۹۱بازمیگردد.
وی افزود : در دهههای ۷۰و ۸۰در مجموعه آموزش عالی کشور شاهد رشد بسیار خوبی از نظر تربیت نیروی انسانی متخصص و فارغ التحصیل بودیم، اما در آن سالها توجه چندانی به رشد کیفی و پژوهشی کشور نشده است.
وی اظهار کرد: در این محدوده زمانی صاحبان ایده به مدت سه روز متوالی، اجنماع می کنند و پس از تشکیل گروه ایده های برتر توسط داوران تعیین می شود.
وی تصریح کرد: از اواخر دهه ۸۰توجه به پژوهش و تولید علم در کشور بیشتر شد، بگونه ای که ایران در سال ۲۰۱۵توانست رتبه ۱۶جهان را از نظر تولید علم کسب کند، اما در همین سال رتبه کسب و کار ایران از میان ۱۸۹کشور جهان، ۱۳۲بود که جایگاه بسیار پایینی بوده و این رتبه اخیرا با دو پله ارتقاء به ۱۳۰جهان رسیده است.
ویسی گفت :کیفیت فارغالتحصیلان ما از یک سو و تولید علم و پژوهشهای ما از سوی دیگر همراه و همگام با نیازهای جامعه نبوده است و این دو نتوانسته اند به ایجاد کسب و کار در کشور ختم شوند.
وی افزود: باید در روند آموزشی و پژوهشی خود تجدیدنظر ویژه ای کنیم و پژوهشها را به سمت تقاضامحوری برده و کارآفرینی را در دانشگاه ها توسعه دهیم.
مدیر دفتر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه رازی در ادامه با اشاره به راهاندازی دبیرخانه دائمی اردوهای استارتاپ در دانشگاه رازی اظهار داشت: در جهت توسعه فرهنگ کارآفرینی، استارتاپ یک تجربه موفق جهانی است و تا به امروز قریب به هزار استارتاپ در دنیا برگزار شده، اما در کشور ما سابقه چندان طولانی ندارد.
این مسئول با تاکید براینکه هر دانشجو موظف به بیان یک ایده است اظهار کرد: شرکت در این اردوها تنها مختص دانشجویان نیست و هر فرد صاحب ایده ای می تواند از طریق مراجعه به سایت ثبت نام کند.
به گفته وی، افرادی که دیرهنگام ثبت نام کنند موظف به پرداخت یک میلیون و ۵۰۰هزار ریال هستند و متقاضیانی که تا آخر دی ماه جاری ثبت نام کنند از ۳۰درصد تخفیف برخوردار می شوند.
رئیس دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه رازی کرمانشاه به اهمیت برگزاری دورههای مذکور اشاره کرد و افزود: یکی از راهکارهای توسعه کارآفرینی در دانشگاهها برگزاری دورههای استارتاپ است که تجربه کسب و کار بدون ریسک را فراهم میکند.
وی ادامه داد: در گذشته که دانشگاههای کشور آموزشمحور بودند توجه به پژوهش کم بود و با ورود دانشگاهها به فاز پژوهشمحوری گامهای خوبی در زمینه علم و پژوهش برداشته شد و شتاب چشمگیری را در این حوزه شاهد بودیم.
ویسی با مقایسه رتبه علمی کشور و جایگاه آن در فضای کسب و کار جهانی، تصریح کرد: قرارگیری ایران در پله ۱۳۲جهان در بین ۱۸۹کشور در فضای کسب و کار هیچ همخوانی با جایگاه علمی کشور ندارد و نشان میدهد کیفیت فارغالتحصیلان و پژوهشگران در راستای رفع نیازهای واقعی و توسعه کشور نبوده است.
ویسی تأکید کرد: باید وارد فاز دانشگاههای کارآفرین شویم، چون در جهان دانشگاه کارآفرین به عنوان دانشگاه پویا تلقی میشود و در همین راستا سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر این است که باب کارآفرینی را در دانشگاهها باز کند.
وی با اشاره به تغییر نام دفتر ارتباط با صنعت دانشگاهها به کارآفرینی و ارتباط با صنعت گفت: این گام نشان از اهمیت دادن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تربیت نیروهای کارآفرین در کشور است.
ویسی یادآوری کرد: شرکتکنندگان در این رقابت لزوماً دانشجو نیستند و به هیچ شرایط خاصی نیاز ندارند، اما برای دانشجویان کدهای تخفیف ویژه تعریف شده است. در واقع ورود همه افراد اعم از دانشآموزان و دانشجویان در هر رشته تحصیلی در این رقابتها پس از ثبتنام آزاد است و هر فردی مجاز به ارائه فقط یک ایده خواهد بود.
ویسی ادامه داد: در اردوی استارتاپ رازی علاقه مندان استارتاپ، برنامه نویسان، طراحان گرافیک، بازاریابها، مدیران تجاری، حضور خواهند یافت و طی ۵۴ ساعت در قالب گروههای چند نفره ایده خود را مطرح و اجرا خواهند کرد.
ویسی تغییر رویه دانشگاهها از آموزش محوری به پژوهش محوری را گامی بلند و بسیار اثرگذار در راستای بهبود فضای کسب و کار در کشور دانست و بیان کرد: بخش کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه رازی با هدف بها دادن به فعالیتهای پژوهش محوری و ایجاد فضای کسب و کار ایجاد شده است.