به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، مطیعی امروز در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه لرستان که با حضور معاون دانشجویی وزارت علوم برگزار شد، گفت: وجود 450 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در کشور با 10 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی عاملی شده که برنامه بودجه کشور ثبت هر پروژه جدیدی را ممنوع کرده است و این راه صعبالعبوری برای زیرساختهای دانشگاهها به ویژه دانشگاه لرستان شده است.
وی افزود: به عنوان نمونه سال گذشته از یک خوابگاه دانشجویی نیمه ساز در دانشگاه شهید چمران اهواز بازدید به عمل آوردیم که این خوابگاه با وجود آغاز عملیات احداث آن در سال 84 با 80 درصد پیشرفت فیزیکی رها شده بود در حالی که این بنا به عنوان بخشی از سرمایه ملی می توانست به 9 نسل از دانشجویان خدمات ارائه دهد.
مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم گفت: با وجود اینکه سازمان برنامه و بودجه ثبت هرگونه پروژه جدید عمرانی را به دلیل وجود پروژه های نیمه تمام ممنوع کرده است؛ اما مسئله ای که وجود دارد این است که بررسی های فنی و مهندسی نشان می دهد که اساسا برخی از این پروژه ها باید تخریب شوند یعنی نه تنها قابل تکمیل و اتمام نیستند بلکه به دلیل وجود زیرساخت های غیر مهندسی و غیرکارشناسی که در آنها وجود ندارد از استانداردهای لازم ساخت و ساز برخوردار نیستند و لذا باید حکم به تخریب برای آنها صادر می شود
مطیعی اظهار کرد: مشکل دیگری که طی 9 سال اخیر زمینه آن فراهم شده این است که در اوج شکوفایی درآمدهای نفتی و دآمدهای ارزی کشور یک نرخ بیکاری بسیار بالایی را تجربه کرده ایم در حالی که باید عکس آن اتفاق می افتاد.
وی اظهار کرد: ما نتوانستیم ثروت نفت را که یک ثروت خدادادی است را تبدیل به زیرساخت ها و ابزاری کنیم که با استفاده از آنها و همچنین جمعیت جوان حدود 45 تا 50 درصدی کشور به عنوان لشکر نیروی کار خلق ارزش و ثروت کنیم.
مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم گفت: متاسفانه دوره ای که می توانستیم با استفاده از جمعیت جوان و درآمدهای نفتی و ارزی خلق ارزش کنیم از دست رفته و بازگشت پذیر نیست و با این حال اگر چشم بر روی هم بگذاریم ظرف 10 سال آینده با لشکر عظیمی که وارد دوره مصرف و هزینه سازی می شود مواجه خواهیم شد بدون اینکه در گذشته خلق ارزش کرده باشند.
مطیعی افزود: یکی از دغدغه ای سازمان های بیمه گر به چالشی پیش روی آنها تبدیل شده است تامین جمعیت کهنسالی است که در دوره جوانی خود به اندازه کافی خلق ارزش نکرده است.
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم با اشاره به تشکیل کمیته طرح تحول ساختاری منابع انسانی گفت: بهترین راهکار این است که در این کمیته نقشه راهی برای پالایش و پردازش منابع انسانی ترسیم و در چارچوب طرح بحث بورسیه ها، تبدیل وضعیت ها، جذب و توسعه نیروی انسانی دنبال شود تا بعدها نیز مسئولان دانشگاه را به برخوردهای سلیقه ای و فردی متهم نکنند.
مطیعی با بیان اینکه شاهد افول ورودی دانشکاهها هستیم و البته دانشگاه تهران نیز از این قاعده مستثنی نبوده است، یادآور شد: چنانچه به دنبال تامین زیرساختها در دانشگاهها هستیم باید به مسئله کاهش پذیرش دانشجو نیز توجه شود.
وی با تاکید بر اینکه باید برای جذب خیرین کارگروهی در سایر استانها ایجاد شود افزود: با وجود تنگناهای مالی و اعتباری دانشگاه لرستان در بحث خوابگاهها و پروژههای عمرانی گامهای خوبی برداشته است
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم در خصوص کمیسیون موارد خاص و شورای انضباطی نیز گفت: آموزش کارشناسان در این حوزه ضروری است تا پروندههایی که به مراکز ارسال میشود مستند باشد و منجر به اطاله رفت و آمد و روند رسیدگی نشوند.
مطیعی با بیان اینکه از دانشگاه لرستان کیس قابل چالشی در کمیسیون موارد خاص و شورای انضباطی نداشته ایم اضافه کرد: رعایت مقررات و ملاحظات تربیتی و انسانی در کمیسیون موارد خاص و شورای انضباطی ضروری است تا دانشجو به عنصری پرخاشگر که در زندگی فردی و اجتماعی هزینههای سنگینی برای کشور دارد تبدیل نشود؛ البته این مسئله مستلزم لطافت در برخورد است که خوشبختانه در مسئولان امر وجود دارد.
وی افزود: در گذشته شاهد بودیم که کارشناسان به دلیل عدم اشراف به مسائل پروند هایی را به کمیسیون موارد خاص و شورای انضباطی ارسال می کردند که در خصوص تخلف صورت گرفته به بندی استناد می کردند که با مستندات ارائه شده مغایرت داشتند و همین ها از یک سو باعث اطاله زمان بررسی پرونده ها می شد در نتیجه با اعتراض دانشجویان روبرو بودیم و از سوی دیگر همین مسئله موجب چالش دبیرخانه شورای مرکزی و دبیرخانه های شوراهای تجدیدنظر و یا بدوی دانشگاهها شده بود.