کد خبر:۴۸۰۸۵۰
حجت‌الاسلام واعظ موسوی در جمع زوج‌های دانشجو:

روانشناسان در پیچیدن نسخه طلاق تامل کنند/ نسل اتاق بندی شده جدید طاقت عبور از مشکلات را ندارند

حجت‌الاسلام واعظ موسوی در جمع زوج‌های دانشجو، گفت: روانشناسان در هنگام مراجعه زوج‌های دچار مشکل شده هنر خود را در پیچیدن سریع نسخه طلاق به کار نبرند؛ زیرا می‌توان با چند جلسه مشاوره مشکلات زندگی را احصاء و رفع کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام واعظ موسوی دیروز در مراسم افتتاحیه سومین کاروان دانشجویی نوزدهمین طرح ملی همسفر تا بهشت که در رواق حر عاملی حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: من در سال 64 با همسر خود ازدواج کردم و امسال سی و یکمین سال زندگی مشترکم را طی می‌کنم.

 

وی افزود: این گونه نیست که زوج‌های جوان که اکنون در ابتدای راه هستند گمان کنند زوج‌هایی که توانستند زندگی طولانی مدت داشته و در کنار همسر خود زندگی آرامی داشته باشند در زندگی مشکل نداشته و یا همیشه یکدیگر را درک کرده‌اند.

 

زوجین به دنبال معنا کردن زندگی خود باشند

 

این کارشناس مسائل تربیتی تصریح کرد: ما در زندگی صبوری را برای خود معنا کردیم و به دنبال معنا کردن مشکلات زندگی هستیم آن چنان که یک روانشناس غربی می‌گوید انسان در جستجوی معنا است و دلیل عمده مشکلات زوج‌های جوان را به دلیل ناتوانی از معنا کردن زندگی معرفی می‌کند.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان این نکته که داشتن همسری در سطوح پایین اخلاقی می‌تواند موجب رشد انسان شود، گفت: زنانی که همسران بدخلق و بداخلاق دارند بدانند می‌توانند مانند آسیه از کنار مردی چون فرعون به خدا رسید.

 

وی تصریح کرد: زنانی که در کنار خود همسرانی دارای خلقیات تند و زود جوش دارند، می‌توانند راه بهشتی شدن خود را در این شرایط بیایند گرچه سخت است؛ اما صبوری همسران در کنار همسر بداخلاق خود می‌تواند همسر بداخلاق را نرم کرده و زندگی خود را به آرامش برسانند.

 

این کارشناس مسائل تربیتی با انتقاد از روانشناسان و مشاورانی که در ارائه نسخه طلاق برای زوج‌های جوان عجله دارند، گفت: روانشناسان در هنگام مراجعه زوج‌های دچار مشکل شده هنر خود را در پیچیدن سریع نسخه طلاق به کار نبرند زیرا می‌توان با چند جلسه مشاوره مشکلات زندگی را احصاء و رفع کرد.

 

مومن از همسایه، همسر و همکار اذیت کننده فراری ندارد

 

حجت الاسلام واعظ موسوی سه چیز را همراه مومن دانست و تصریح کرد: در روایات اسلامی آمده است مومن از سه چیز فراری ندارد اول همسری که اذیت کند، دوم همسایه‌ای که آزار رساند و سوم همکاری که اذیت کند.

 

وی تاکید کرد: بر اساس این روایت آمده است که شما از شر هر کدام از این سه فرار کنید و بر سر کوهی حاضر شوید خداوند کسی را خواهد فرستاد که شما را بر سر کوه آزار و اذیت کند.

 

این مشاور خانواده با بیان این موضوع که خداوند صبر را به اندازه بلا و بلا را به اندازه صبر فرد نازل می‌کند، گفت: خداوند از کنار بلا انسی برای انسان ایجاد می‌کند که از آزار و اذیت همسر، همسایه و همکار در امان بماند و این نکته نیز دارای اهمیت است که انسان از بلاها به ایمان دست پیدا می‌کند.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی به انتخاب به عمد یکی از علمای دین در اختیار کردن همسری بداخلاق اشاره کرد و تصریح کرد: پسر یکی از علمای اخلاق در کشور در خصوص مادر بداخلاق خود گفت پدرم بیان کرده است که من با علم به اخلاق تند مادرت وی را به همسری گرفتم زیرا از خلق تنگ او به ایمان و صبر می‌رسم.

 

وی نسل سومی‌های انقلاب را نازک و نارنجی دانست و افزود: متاسفانه اتاق بندی کردن فرزندان این دوره موجب شده که در فضای استقلال زندگی امروزی فرزندان در داخل خانه، توان مقابله با مشکلات و ناملایمتی‌های زندگی را نداشته باشند و در برابر کمترین مشکلی فرزندان، طلاق را بهترین راه بدانند.

 

این کارشناس مسائل تربیتی خاطر نشان کرد: در دوران قدیم و نسل‌های اول و دوم انقلاب تعداد بالای خواهران و برادران موجب خودساختگی فرزندان می‌شد و یک دختر و پسر برای دیده شدن میان هشت تا دوازده خواهر و برادر تلاش و همت به خرج داده و با صبوری در برابر سختی‌ها زندگی می‌کردند و بر این اساس آمار طلاق در میان این نسل کمتر دیده می‌شود.

 

تمرین صبوری موجب رشد زن و مرد در زندگی می‌شود

 

حجت الاسلام واعظ موسوی تمرین صبوری در زندگی را عاملی بر داشتن زندگی بهتر دانست و تصریح کرد: در زیارت جامع خداوند خطاب به ائمه می‌فرماید:«السلام علیکم بما صبرتم» به این معنا که سلام بر شما به واسطه صبرتان، این نکته نشان می‌دهد نسبت صبر در مومن مانند نسبت سر بر بدن است که بدن بی سر مانند لاشه‌ای بدبو و بی‌فایده است.

 

وی ادامه داد: مردان در معاشقه با همسر خود باید تلاش بیشتری داشته باشند زیرا زن مانند برگ گلی نازک می‌ماند که مرد حق ندارد با زن خود جزء دلبری کند، زیرا زن برای خشونت و فریاد و بد اخلاقی در اختیار شما قرار نگرفته است.

 

این کارشناس مسائل خانواده بیان داشت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند: مرد حق ندارد زن خود را آزار دهد و در جای دیگر فرمودند «من تعجب می‌کنم از مردانی که زن خود را کتک می‌زنند و بعد او را در آغوش می‌گیرند».

 

حجت الاسلام واعظ موسوی صلابت مرد را موجب ایجاد محبوبیت وی دانست و افزود: مرد باید در عین دلبری از زن خود صلابت نیز داشته باشد صلابت مرد در اجازه دادن به رفتن زن به خانه مادر و اقوام نیست در هنگامی است که زن وی می‌خواهد به گناهی مرتکب شود که در این جا باید ضمن ابراز عشق خود مانع از ارتکاب گناه زن خود شود.

 

صلابت مردانه با خشونت تفاوت دارد

 

وی میان صلابت و خشونت تفاوت قائل شد و تاکید کرد: صلابت با محبوبیت جمع می‌شود به این معنا که در صلابت غیرت مردانه وجود دارد و زن غیرت مرد خود را دوست دارد؛ اما خشونت با محبوبیت جمع نمی‌شود و زن به هیچ عنوان خشونت مرد را دوست ندارد و از خشونت همسر خود فرار می‌کند که هیچ گاه نباید صلابت را با خشونت یکی دانست.

 

این کارشناس مسائل تربیتی موافقت با زنان، خوش اخلاقی و دلبری کردن از زن را سه خصوصیت برای مردان از نگاه امام صادق(ع) عنوان و تاکید کرد: مرد نباید برای نشان دادن مردانگی خود مدام در برابر خواسته‌های زن خود نه بیاورد، مرد باید موافقت با زن خود داشته باشد؛ به نحوی که کار به جایی برسد که هنگامی که نه گفت زن بداند این نه معنا دارد و در انجام ندادن خواسته مرد خود مصر باشد.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی خوش اخلاقی را در مرد بسیار مهم دانست و گفت: فرمول ازدواج یک به اضافه یک مساوی با یک است و مرد نباید ساز خود را بزند و خود را به دلیل مرد بودن با بداخلاقی از زن بالاتر بداند.

 

وی قانون استخدام شدن مرد به عنوان همسر را خوش اخلاقی دانست و تاکید کرد: قانون استخدام شدن مرد به عنوان همسر یک زن، خوش اخلاقی است و اگر این باور را داشته باشید با بداخلاقی در امتحان همسرداری مردود خواهید شد از تند خو شدن در زندگی جلوگیری خواهید کرد.

 

این مشاور خانواده دلبری کردن از همسر را برای مرد از نگاه امام صادق(ع) مهم ارزیابی و تاکید کرد: مرد در اجرای اخلاقیات خود در زندگی و با همسر خود اخلاص را در نظر داشته باشد و با اخلاص در عمل، دلبری از زن خود را دنبال کنند.

 

چهار جمله را زنان برای مردان خود زیاد به کار ببرند

 

حجت السلام واعظ موسوی خودکنترلی، مراقبت از حریم شوهر و اظهار عشق برای شوهر را سه صفت برای زن از دیدگاه امام صادق(ع) دانست و گفت: زن پس از ازدواج در حفظ حریم محرم و نامحرم مراقبت‌های لازم را داشته باشد و رفتاری نکند که مالکیت مرد از زن خود را زیر سئوال ببرد.

 

وی ادامه داد: پس از ازدواج زن باید حریم مرد خود را در دل خود و در میان خانواده خود و همسرش نگاه دارد و اجازه ندهد کسی حرمت همسر او را زیر سئوال ببرد.

 

این کارشناس مسائل تربیتی چشم‌ گفتن‌، اجازه می‌دهید این کار را بکنم، هر چی شما بگید و من به تو افتخار می‌کنم را چهار جمله دوست داشتنی برای مرد از طرف زن دانست و گفت: زنان به خاطر داشته باشند با گفتن این چهار جمله برای شوهر خود مرد را در اختیار دل و قلب خود خواهند گرفت.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی اظهار عشق به شوهر از سمت زن را بسیار مهم دانست و با انتقاد از زنانی که نازکردن برای مرد را نیاموختند، گفت: مردان توان ناز کردن ندارند و بر اساس نگاه اسلام زن معدن ناز است و مرد مرکز نیاز و بر این اساس زن بیاموزد با اظهار عشق و ناز کردن نیاز مرد را طلب کرده و زندگی خود را عاشقانه سپری کند.

 

وی در پایان یادآور شد: زنان و مردان می‌توانند زندگی بسیار خوبی را برای یکدیگر بسازند به این شرط که برای حفظ این زندگی خود را از ابتدا آماده کنند و هنر خود را در حفظ زندگی بدانند نه در خلاصی از زندگی.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار