به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در حاشیه هفتادمین جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران گفت: امروز جلسه فوقالعاده ستاد برای بررسی سند دریایی کشور برگزار شد و تمام دغدغهها در رابطه با حوزه دریا در زمینههای مختلف زیستمحیطی، توسعه پایدار، صنایع دریایی، اسکلهها، سازههای دریایی، سواحل و بنادر، توریسم، حوزه اقتدارآفرین دفاعی و... بررسی شد.
وی افزود: بیش از ۲ سال است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی با کمک تمام دستگاهها به سمت برداشتن گام نهایی برای جمعبندی این سند میرویم که در این جلسه سه ماده از ۹ ماده سند دریایی تصویب شد.
کبگانیان گفت: امروز با توجه به پیشنهادات از دستگاههای مختلف، تلفیق تمام اسناد موجود در زمینه دریایی به ۹ ماده منجر شد که پس از اصلاحات در تعاریف ۳ ماده به تصویب رسید و بررسی بقیه مادهها به جلسه بعدی موکول شد.
کبگانیان گفت: در رابطه با اسناد توسعه فناوری، در هر سند بخشی وجود دارد که به اجرای سند مرتبط میشود یعنی در هر سند یک ساختار اجرایی و ستاد فرابخشی برای نظارت و ارائه گزارش سالانه طراحی میشود.
وی اضافه کرد: گزارشهایی در رابطه با هر سند در کمیتههای ارزیابی ارائه و صحتسنجی میشود و پس از آن به رؤسای سه قوه تقدیم میشود و هیچ سندی بدون شاخص تصویب نمیشود.
وی در رابطه با سند دریایی کشور گفت: در این سند تصویب شد که در چشمانداز ۱۴۰۴ حوزه دریا، سهم ۷ درصدی از تولید ناخالص داخلی داشته باشند که این مسئله هر سال به صورت خطی رصد میشود.
به گفته کبگانیان در حال حاضر سهم حوزه دریا از تولید ناخالص داخلی ۱.۶ درصد است.
وی ادامه داد: همچنین در این جلسه، سردار فدوی گزارشی از دستگیری ملوانان آمریکایی از سوی نیروهای دفاعی کشور ارائه داد.