کد خبر:۴۸۲۵۹۱
گزارش خبرگزاری دانشجو از اعتراض دانشجویان پیام نور مشهد؛

دانشجویان: سیستم پرداخت شهریه پیام نور را به حال سابق بازگردانید/ داوریار: هرکس پول ندارد می‌تواند انتخاب واحد کند

دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد دیروز با تجمع در برابر ساختمان آموزش این دانشگاه، نسبت به قانون جدید این دانشگاه در پرداخت شهریه متغیر در همان ابتدای ترم اعتراض خود را اعلام کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد دیروز در برابر ساختمان آموزش این دانشگاه تجمع کرده و اعتراض خود را نسبت به قانون جدید دانشگاه پیام نور در پرداخت شهریه متغیر پس از انتخاب واحد اعلام کردند.

 

 در ابتدای این تجمع، دانشجویان در بیرون محوطه دانشگاه تجمع کرده و خواستار حضور ریاست دانشگاه در پاسخگویی به دانشجویان شدند. اما به دلیل نبود مسئولان دانشگاه، دانشجویان رنجیده و با توجه به نامه امضا شده توسط مسئولان آموزش دانشگاه در تجمع دانشجویی سوم بهمن ماه جاری و دادن این قول که تا هفتم بهمن ماه پاسخ به اعتراضات داده خواهد شد، اعتراضات شکل جدی تری به خود می‌گیرد.

 

 

با تماس مسئولان حراست دانشگاه یک عدد ماشین نیروی انتظامی و یک عدد موتور گشت انتظامی در داخل کوچه منتهی به درب بیرونی دانشگاه و مقابل ساختمان آموزش حاضر شد و مامورین از دانشجویان خواستند که اعتراض و تجمع خود را از داخل خیابان به داخل دانشگاه هدایت کنند.

 

 موسوی، رئیس دانشگاه پیام نور مشهد در جمع معترضین حاضر شده و دانشجویان با فریاد این که «پاسخ ما را بدهید» خواستار پاسخ گویی وی شدند.

 

یکی از دانشجویان معترض با فریاد این که ما رئیس دانشگاه خود را نمی‌شناسیم زیرا تنها در این شرایط در جمع دانشجویان حاضر می‌شود، گفت: مسئولان دانشگاه پیام نور مشهد بسیار تند و غیر اخلاقی با دانشجو رفتار می‌کنند و حتی ما آن‌ها را نمی‌بینیم.

 

وی ادامه داد: تا این تاریخ دانشجوی دانشگاه پیام نور انتخاب واحد می‌کرد و بر سر کلاس درس حاضر می‌شد و هنگام حضور در جلسه امتحان مجبور بود جهت دریافت برگه حضور در سر جلسه کلاس شهریه خود را پرداخت کند؛ اما قانونی اخیرا در دانشگاه پیام نور تصویب شده است که پرداخت شهریه در هنگام انتخاب واحد را اجباری و در صورت عدم تمکین، سیستم اخطار عدم قبول انتخاب واحد را صادر می‌کند.

 

در ادامه موسوی، رئیس دانشگاه پیام نور مشهد با بیان این نکته که تا دوازدهم بهمن ماه جاری پاسخگوی دانشجویان خواهیم بود، گفت: مطمئن باشید تا دوازدهم پاسخ اعتراضات داده می‌شود و تا این تاریخ انتخاب واحد، کسی نگران انتخاب واحد خود و پرداخت شهریه نباشد که در این حین دانشجویان یک صدا فریاد زدند که ما «وعده دروغین نمی‌خواهیم» و رئیس دانشگاه پیام نور استان باید در جمع ما حاضر شود.

 

موسوی از دانشجویان اجازه خواست تا جهت رسیدگی به این موضوع، زمان بیشتری در اختیارش قرار گیرد که برخی دانشجویان با فریاد «فرار نکنید پاسخ دانشجو واضح است» به محل اصلی تجمع در روبه روی ساخمان اداری بازگشتند.

 

بعد از حدود نیم ساعت از حضور دانشجویان در مقابل در ساختمان آموزش طوماری با امضای معترضان تهیه شد.

 

 

گمان نمی‌کنم کسی حرف ما را گوش بدهد

دانشجویی در حالی که عصا به دست در حاشیه کوچه ایستاده به علامت پیروزی دستی بلند می‌کند و به خبرنگار خبرگزاری دانشجو می‌گوید: گرچه امید رساندن اعتراضات و خواسته‌های خود به مسئولان دانشگاه پیام نور را داریم و امیدواریم همه چیز به حالت سابق بازگردد؛ اما گمان نمی‌کنم کسی حرف ما را گوش بدهد.

 

دانشجویی می‌گوید: مسئولان دانشگاه‌های پیام نور با امکانات محدودی که دانشگاه دارد حق ندارند قوانینی وضع کنند که تنها در پرداخت شهریه مانند دیگر دانشگاه‌های کشور باشد؛ اما در ارائه دروس، تجربه و توان علمی اساتید، امکانات دروس عملی و اعضای هیئت علمی در سطح بسیار پایین قرار داشته باشند.

 

وی ادامه داد: ما اگر بنا بود با این شرایط درس بخوانیم 300 هزار تومان بالای این شهریه می‌گذاشتیم و با یک میلیون تومان در دانشگاه آزاد و یا غیرانتفاعی در شرایط و امکانات آموزشی بهتر درس می‌خواندیم.

 

دانشجوی دیگر به اعطای وام یک میلیون تومانی با سود چهار درصد اشاره داشت و افزود: هیچ بانکی وام یک میلیونی را با سود چهار درصد نمی‌دهد؛ اما دانشگاه پیام نور مشهد می‌خواهد خود را توجیه کرده و با دادن وام یک میلیون تومانی با سود چهار درصد تلاش می‌کند تا بر قانون اشتباه وضع شده سرپوش بگذارد.

 

 

دانشجوی دیگر با بیان این که من باید هزینه دروس علمی‌ای را بدهم که دانشگاه توان ارائه کارگاه و آزمایشگاه آن را ندارد، افزود: برای من خیلی جالب بود که بعد از سه سال مردی را دیدم که نامش موسوی و رئیس دانشگاه پیام نور مشهد است!

 

وی ادامه داد: رئیس دانشگاه باید در میان دانشجویان شناخته شود؛ اما در این دانشگاه روسا از دانشجو فرار می‌کنند و اصلا برای دانشجو اهمیتی قائل نیستند که حداقل ماهی یک بار به میان دانشجویان خود بیایند و از مشکلاتشان بپرسند.

 

هراس از اخراج شدن در برابر اعتراضات خود نداریم

دانشجوی دیگر با بیان این که ما از اخراج هراسی نداریم زیرا با این شرایط درس خواندن در دانشگاه پیام نور بی‌فایده است، گفت: ابتدا به ما در سوم بهمن ماه وعده حل مشکل را دادند و اکنون که باز این دانشجو است که با تجمع پی‌گیر کار خود شده است مجبور شدند وعده دوازدهم را بدهند، به هر حال ما تا نتیجه نگیرپم حتی به قیمت اخراج این موضوع را کنار نمی‌گذاریم.

 

دانشجوی دیگر می‌گوید: من مدت پنج سال در همین دانشگاه دانشجوی رشته کشاورزی بودم؛ اما به دلیل نبود امکانات مربوط به رشته خود در ترم هفت دانشجویی تغییر رشته دادم و اکنون در رشته دیگری ادامه تحصیل می‌دهم.

 

وی ادامه داد: دانشگاه پیام نور دانشگاهی است که اساتید نیز آن را باور ندارند، زیرا در همین دانشگاه استاد درس آزمایشگاهی که رفتار نادرستی هم با دانشجویان دختر دارد، از من خواست تا در قبال نمره درس آزمایشگاه، با گرفتن گلدانی از گلخانه نمره کامل را به من بدهد.

 

این فعال دانشجویی با بیان این نکته که از ذکر نام این استاد ممانعت می‌کنم، تصریح کرد: در دانشگاه‌های پیام نور اساتید فکر می‌کنند دانشجو نمی‌فهمد و این موجب رفتار غلط و اشتباه آنان با دانشجو می‌شود. بدرفتاری و تندخویی اساتید در این دانشگاه شهره است.

 

دانشجوی دیگری با بیان این که دانشگاه در صورت عدم حضور دانشجو بر سر جلسه امتحان با منزل، محل کار، والدین و همسر او تماس می‌گیرد، گفت: سال گذشته همین رفتار اشتباه حراست و مسئولان دانشگاه مقدمه جدایی و طلاق را در زندگی دوست من ایجاد کرد.

 

وی ادامه داد: در حالی که ما در محوطه دانشگاه بودیم همسر دوستم هراسان با تماس تلفنی به دانشگاه آمد و در ادامه مشخص شد این قضیه تماس تلفنی درست بوده است؛ دوست من در دانشگاه بود و به دلیل نیاوردن نمره ، ترجیح داد غایب به جای نمره پایین دو و سه در برگه‌اش ثبت شود.

 

 

تماس با منزل در صورت نبود در سر جلسه رفتار تنش زایی است

دانشجوی دیگری گفت: برای من نیز این اشتباه رخ داد و شرایط پر تنشی را در منزل ما ایجاد کرد؛ اما این من نبودم که در سرجلسه حاضر نشده بودم بلکه این دانشگاه بود که برگه اشتباه را در جلسه مقابل من گذاشته بود و علی رغم اعتراض من که باید برگه تستی را به من بدهید نه تشریحی! این اجازه را ندادند و در حالی که برگه تستی من در دست خود مسئولان مانده بود، این موضوع را حمل به عدم حضور من در سر جلسه امتحان گذاشته و با منزل تماس گرفتند.

 

در ادامه؛ مسئولان دانشگاه دانشجویان را به حضور در سالن آمفی دعوت کردند تا استاندار در جمع انها حاضر و به سوالات انها پاسخ دهد؛ که با اعتراض دانشجویان مبنی بی ارتباط بودن استاندار با مشکل مواجه شدند.

 

داوریار؛ رییس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در طبقه سوم دانشگاه درحال گفتگو با تعداد اندکی از تحمع کنندگان است. وی در برابر بیان این نکته که طی 20 سال اخیر هیچ دانشجویی در دانشگاه‌های پیام نور اعتراض شهریه نداشته است، با اعتراض و فریاد دانشجویان روبه رو شد.

 

داوریار در برابر دانشجویانی که دوربین گوشی‌های خود را به سمت وی روشن گرفته‌اند، گفت: گوشی‌ها را خاموش کنید تا حرف بزنیم، که دانشجویی از میان جمع فریاد زد شما دوربین‌های دانشگاه را خاموش کنید تا ما بشنویم.

 

دانشجویی به مطالب نقل شده در اخبار 20:30 سه شنبه شب اشاره داشت و گفت: بر اساس اخبار پخش شده در این شبکه شما حق گرفتن شهریه برای دروس الکترونیکی بر اساس این قانون را ندارید که داوریار در جواب گفت: 20:30 برای ما ملاک نیست.

 

سیستم پرداخت شهریه دانشجویی در دانشگاه پیام نور را به حالت سابق خود بازگردانید

دانشجویی به اشتباه مکرر سیستم آموزش دانشگاه اشکال وارد کرد؛ که داوریار گفت: اگر یک کارشناس در دانشگاه پیام نور اشتباه کند باید به حساب همه نوشته شود؟

 

دانشجویی از میان جمع فریاد زد: شما مسائل حاشیه‌ای را وارد بحث می‌کنید، ما دانشجویان تنها یک خواسته داریم و شما حول این درخواست سخن بگویید و آن این که سیستم پرداخت شهریه دانشجویی در دانشگاه پیام نور را به حالت سابق خود بازگردانید.

 

داوریار از دانشجویان معترض در سالن ساختمان آموزش خواست تا اسامی خود را جهت بررسی مشکل آن‌ها نوشته و به وی تحویل دهند که دانشجویان یک صدا اعتراض کردند و دانشجویی گفت: ما هر کدام نماینده بیش از 500 دانشجو هستیم و تنها برای رفع مشکل خود به اینجا نیامدیم.

 

رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در برابر این سخن دانشجو گفت: این را بدانید پای قانون در میان باشد من پایش می‌ایستم؛ زیرا این موضوع تعارف بردار نیست، من قانون را می‌دانم و خوب می‌دانم تخلف در برابر ضوابط قضایی به چه معنا است.

 

اگر بنا بر بی قانونی باشد دانشجو با من طرف است

 وی تاکید کرد: اما اگر بنا بر بی قانونی باشد دانشجویان با من روبه رو خواهند بود  زیرا در برابر بی قانونی هیچ حرفی قابل قبول نیست.

 

 دانشجویی در میان جمع گفت: شما آمدید تا دانشجو را بترسانید؟ که داوریار پاسخ داد: حرف در همه جا و در این کشور باید بر مدار قانون باشد با سروصدا نمی‌شود به جایی رسید.

 

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور مشهد ادامه داد: من می‌گویم 20 سال است دانشجویی در دانشگاه پیام نور به دلیل ناتوانی در پرداخت شهریه اخراج نشده است. تعداد زیادی از دانشجویان هستند که مشکل مالی ندارند و توان پرداخت شهریه به این شکل را دارند.

 

وی ادامه داد: من پیشنهاد می‌دهم شما نام خود را نوشته و من در برابر این قانون از شما حمایت خواهم کرد.

 

دانشجویی گفت: شما مدام در حال تحقیر کردن ما هستید .مشکل ما این است که ما با قانونی وارد دانشگاه شدیم که مجوز دریافت شهریه را به این شکل به مسئولان دانشگاه می‌داد که در انتهای ترم شهریه متغیر را بگیرند؛ حال چطور باید تن به قانونی داد که در هنگام انتخاب رشته در دفترچه دانشگاه پیام نور نبوده است؟.

 

شما قانونی‌ها به چه حقی قانون جدید وضع کرده‌اید

این دانشجوی معترض فریاد زد: شما که دم از شناخت قانون می‌زنید به چه قانونی این قانون جدید را وضع کرده‌اید؟.

 

داوریار سوال کرد دانشگاه چند هزار دانشجو دارد؟ دانشجویی گفت: در تبلیغات خود می‌گویید 30 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند.

 

رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی گفت: خیر دانشگاه پیام نور مشهد 16 هزار دانشجو دارد و این دانشگاه مانند ده‌ها دانشگاه دیگر شهریه‌ای است. چرا می‌خواهید کاری کنید که همان‌هایی که در دانشگاه توان پرداخت شهریه به این شکل را دارند، از دادن به موقع شهریه فرار کنند؟

 

دانشجویی گفت: ما در قانون این دانشگاه داریم که هنگام دریافت برگه ورود به جلسه امتحان یعنی در پایان ترم باید شهریه گرفته شود؛ اما شما وسط کار برای دانشجویانی که با این قانون آمدند قانونی جدید گذاشتید که درست نیست.

 

داوریار با بیان این که دانشجویان حقوق حرف من را بهتر درک می‌کنند، پاسخ داد: اگر در قراردادی مانند قرارداد منزل قید نشود هر ماه اجاره بها پردخت شود، صاحبخانه بر اساس برگه نوشته شده می‌تواند فردای قرار داد ادعای دریافت اجاره بهای کل سال یک جا را بکند این موضوع در قانونی که شما از آن می‌گویید نیز لحاظ است.

 

رئیس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی گفت: شما پول دارید؟ دانشجویان همه اعتراض کرده و دانشجویی فریاد زد شما نباید این گونه حرف بزنید. گویی با تعدادی گدا طرف شدید بله ما هم پول داریم و هم عزت و احترام، این اعتراض درماندگان دانشجویی نیست، اعتراض به روال نادرستی است که در پیش گرفتید.

 

 

اجازه ندهید از کنار این موضوع برخی پیام نوری‌ها را زیر سئوال ببرند

داوریار گفت: منظور من این برداشت تند شما نیست. منظورم این است که اگر نگرانی شما در پرداخت شهریه است ؛ که هر فردی این توان را دارد باید بپردازد و هر کس ندارد دانشگاه حمایت خود را خواهد داشت.

 

دانشجویی گفت: شما می‌گویید هر کس پول دارد نباید اعتراض کند و تنها بی پولان و مشکل داران دانشگاه به دفتر شما بیایند و عزت خود را زیر سئوال برده و کمک دریافت کنند!

 

عضو هیأت علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور مشهد گفت: من دو فرزند دارم که مانند شما دانشجو هستند و قسم می‌خورم شرایط شما را درک می‌کنم و روزی بیش از 10 تماس با تهران برای حل این مشکل دارم. من در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کردم دانشجویان در برابر این قانون دغدغه نداشته باشند.

 

رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی خاطر نشان کرد: من نمی‌گویم به هر قیمت باید شهریه را پرداخت کنید. هر کس دارد می‌دهد و هر فردی هم که مشکل دارد بیاید پیش ما. این مشکل قابل حل است و نگرانی وجود ندارد؛ اما مراقب باشید برخی از کنار این موضوع نخواهند پیام نوری‌ها را زیر سئوال ببرند.

 

وی تاکید کرد: قوه تحلیل خود را بالا ببرید. ما 800 هزار دانشجو در سطح کشور داریم و 60 هزار دانشجو در استان خراسان رضوی و 16 هزار دانشجو در مرکز مشهد. بخش نامه از سازمان مرکزی آمده است و در کنار آن وام دانشجویی، حمایت مجمع خیرین و من به عنوان نماینده تهران نیز برای پیگیری امور هستم.

 

هر کسی هزینه ندارد انتخاب واحد کند؛ مشکلی نیست

داوریار گفت: کسی که پورشه سوار می‌شود که نباید مانند دانشجوی دیگری که سر کار می‌رود و یا برنامه برای پرداخت طولانی مدت شهریه دارد، در کنار هم قرار بگیرند.

 

دانشجویی با بیان این نکته که دانشگاه ما سلفش تعطیل است، کتابخانه استاندارد ندارد، کافی نت ندارد و اینترنت در اختیار دانشجویان نمی‌گذارد، گفت: شما در برابر افزایش 60 درصدی شهریه‌ها چه امکاناتی به دانشجو داده‌اید؟

 

دارویار در پایان گفت: من سه هفته است آمده‌ام و با توجه به سابقه حمایتی که از دانشجویان در سال‌های 88 تا 91 داشتم قول می‌دهم مشکلات را با هم حل کنیم. در مورد این بخش نامه نیز به همه دانشجویان دارای مشکل بگویید هر کسی هزینه ندارد انتخاب واحد کند؛ مشکلی نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار