آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۴۱۰۴
معاون سازمان نباتات کشور:

جایگاه مصرف یارانه سلامت، در بخش کشاورزی است

معاون سازمان نباتات کشور با تاکید بر توجه به سلامت مردم، گفت: جایگاه مصرف یارانه در سلامت، علاوه بر وزارت بهداشت در بخش کشاورزی نیز هست؛ البته اختصاص یارانه به وزارت بهداشت هم لازم است؛ اما نه این‌که تنها در همان وزارت بهداشت هزینه شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عطاری امروز در سومین همایش ملی کنترل بیولوژیک در محصولات کشاورزی و دامی که در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، گفت: امروز سیستم مدیریتی کنترل آفات مدیرت تلفیقی است و مدیریت تلفیقی ویژگی های خاص خود را دارد که معتقد است استفاده از تمامی راهکارهای عملی که بتواند آفات را پایین آورد و سازگار با محیط باشد.


وی با اشاره به این مطلب که چنانچه کنترل بیولوژیک در جا می زند به این دلیل است که علم لازم برای آن ایجاد نشده، تصریح کرد: متاسفانه ما نتوانسته ایم به میزان کافی علم تولید کنیم تا دستور العمل های مان کارساز باشد.


معاون سازمان حفظ نباتات کشور نتواستن در بحث بالا بردن فرهنگ کشور و تاکید بر بودجه را دیگر مشکل در این عرصه دانست و خاطرنشان کرد: دو سال است پیگیری کردیم تا انجمنی را شکل دهیم که متاسفانه هنوز خیلی کمرنگ است چنانچه متولیان نتوانند برای خود کاری کنند، دیگران نخواهند توانست کمک کنند.


عطاری ادامه داد: با هزار مشکل یارانه حفظ سموم را به سیستم باز می گردانیم؛ اما دانش کافی در این زمینه تولید نشده است که بتوانیم از این یارانه استفاده کنیم.


وی در ادامه به بحث توجه به سلامت مردم اشاره و تاکید کرد: جایگاه مصرف یارانه در سلامت، علاوه بر وزارت بهداشت در بخش کشاورزی نیز است؛ البته اختصاص یارانه به وزارت بهداشت هم لازم است؛ اما نه این‌که تنها در همان وزارت بهداشت هزینه شود.


معاون سازمان نباتات کشور بیان داشت:  یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد این است که بودجه خود را هزینه می‌کنیم برای درمان بیماران این در حالی است که باید تلاش کنیم مانع ایجاد این بیماری‌ها شویم و چنانچه می‌خواهی مانع بیماری شویم باید در بخش کشاورزی و تولید محصول با کیفیت هزینه شود.


عطاری در پایان بر برندسازی محصولات اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلاتی که در بازارهای جهانی داریم این است که جایگاهی برای فروش محصولات خود نداریم.


در ادامه روحانی، دبیر علمی همایش با اشاره به این نکته که ما در خصوص دانش کنترل بیولوژیک مخزنی از علم هستیم و تنها در کاربردی کردن این دانش‌ها مشکل داریم، بیان داشت: حدود ۱۰ تا ۱۵ سال است که کنترل بیولوژیک در ایران فعال شده است و در این زمینه واحدهای تولیدی ایجاد شد و محصولاتش به بازار آمد.


وی ادامه داد: یک محصول زمانی موفق است که کشاورز خود به دنبال آن بیاید زمانی که کود شیمیایی کیلویی ۲۰ هزار تومان و محصول کنترل بیولوژیک ۱۵۰ هزار تومان است، مشخص است که برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد که به سمت محصولات کنترل بیولوژیک بیاید.


دبیر علمی همایش با اشاره به این مطلب که مشکلات فنی ما از مشکلات غیر فنی‌مان کمتر است، گفت: بیشتر مشکلات ما مربوط به بروکراسی اداری است.


روحانی در پایان بر استفاده از توان بخش خصوصی تاکید و تصریح کرد: باید سیستمی تعبیه شود که بخش خصوصی کار کند و بخش دولتی تنها ناظر باشد. بخش خصوصی به تنهایی نخواهد توانست فعالیت کند، بلکه دولت تنها باید ناظر باشد و شرایط را برای بخش خصوصی فراهم کند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار