کد خبر:۴۸۰۶۳۱
یک فعال دانشجویی مطرح کرد

تایید فله‌ای صلاحیت‌ها، ابزار فشار بر شورای نگهبان است

یک دانشجوی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تایید صلاحیت‌های فله‌ای، ابزاری برای فشار بر شورای نگهبان است.

محمدسعید ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: اولین مرحله از فرایند احراز صلاحیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی که همان بررسی هیئت‌های اجرایی فرمانداری‌ها بود، چندی پیش پایان یافت؛ اما نتایج کار این هیئت‌ها، سوالات و ابهامات پرشماری را به ذهن متبادر می‌کند.

 

وی یکی از خصایص انتخابات پیش رو که آن را از سایر انتخابات، متمایز می‌کند را رشد قارچ گونه تعداد داوطلبین نسبت به سایر ادوار است، دانست، گفت: البته این امر در شرایط عادی، امری مطلوب و نشان دهنده شور و نشاط سیاسی و رشدیافتگی سطح دموکراسی است؛ لیکن آنچه که در این میانه موجب برانگیخته شدن حساسیت‌ها می شود، ثبت نام گسترده افرادی است که فاقد حداقل صلاحیت‌ها برای تصدی این پست می‌باشد. برای نمونه طبق اظهارات  مسئولین ذیربط ،تعداد کثیری از این  افراد دارای سابقه موثر کیفری هستند.

 

این فعال دانشجویی ادامه داد: از دیگر سوی، شاهد آن بودیم که تعداد قابل توجهی از این افراد، توسط هیئت‌های اجرایی فرمانداری‌ها تایید صلاحیت شده‌اند و این تساهل و تسامح در روند تایید صلاحیت‌ها در حالی است که تعدادی از نمایندگان فعلی مجلس بدون هیچ‌گونه ادای توضیح و ارائه دلایل و مستندات قانونی، توسط این هیتت‌ها رد صلاحیت شده‌اند.

 

این دانشجوی رشته حقوق دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: بدیهی است صرف ثبت نام افرادی با سوابق منفی، لزوما به منزله وجود یک طرح از پیش طراحی شده نمی‌باشد؛ اما رویکرد هیئت‌های اجرایی در تایید این افراد این شایبه را به ذهن متبادر می‌کند که در پس این اتفاقات، یک «اتاق فرمان» وجود دارد که این پروسه را سازمان دهی می‌کند.

 

ابراهیمی با طرح این پرسش که هدف از اجرای این سناریو،چه می‌تواند باشد، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد جریان مزبور دو هدف را از این امر،دنبال می‌کند. اول این‌که از این امر به عنوان اهرم فشاری بر شورای نگهبان استفاده کرده و این شورا را برای انجام وظایف قانونی خود که طبیعتا رد صلاحیت گسترده این افراد را در پی دارد تحت فشار قرار دهند و مانع رد صلاحیت مفسدین سیاسی و افراد دخیل در فتنه شوند.

 

وی یادآور شد: دومین هدفی که دنبال می‌شود این است که چنانچه فشارهای وارده بر شورای نگهبان خللی بر کار این نهاد وارد نیاورد و تمامی افراد فاقد صلاحیت بدون هیچ اغماض و تسامحی، رد صلاحیت شوند، این طیف سیاسی دست به یک «مانور مظلومیت» بزند و این رد صلاحیت گسترده را دستمایه  زیر سئوال بردن سلامت انتخابات، قرار داده و آتش افروز فتنه‌ای دیگر باشند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار