به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم خدایی، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش در مراسم تجلیل از برگزیدگان کنکور سراسری و المپیاد علمی دانشجویی کشور که در آمفی تئاتر دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: ۲۱ و ۲۲ خرداد آزمون سراسری برگزار شد و ۸۷۸ هزار نفر شرکت کردند که ۴۲۸ هزار نفر وارد موسسات آموزش عالی شدند علی رغم اینکه ۷۰۰ هزار ظرفیت داشتیم و در عمل ۳۰۰ هزار ظرفیت باقی ماند این روند کاهشی همچنان ادامه دارد و دانشگاهها و موسسات عالی باید به سمتی بروند که نگاه بین المللی شدن با تکیه بر آمایشهای دقیق آموزش عالی داشته باشند.
وی افزود: ما باید نگاه پذیرش دانشجو از کشورهای همسایه و اسلامی داشته باشیم که بتوانیم از توان و ظرفیت یک کشور استفاده کنیم.
معاون وزیر علوم به تجلیل از برگزیدگان آزمون سراسری اشاره کرد و گفت: از نفرات اول تا پنجم زیر گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی و سه نفر اول گروه هنر تقدیر میشود. ما در آزمون سراسری به غیر از رشته تجربی که به خاطر وضعیت خاصش رقابت سنگینی دارد در بقیه گروهها رقابت سختی نداریم و در رشتهای مثل ریاضی ۱۸۰ هزار نفر ثبت نام کننده داشتیم که حدود ۲۰۰ هزار نفر ظرفیت برای این رشته دیده شده اما رقابت بر سر کیفیت است.
وی با اشاره به اینکه کنکور سراسری امسال ۲۴ و ۲۵ تیر برگزار میشود گفت: به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان کنکور سراسری طی روزهای ۲۴ و ۲۵ تیر ماه برگزار میشود که اعلام نتیجه هم به هفته اول مهر کشیده میشود در نتیجه روسای دانشگاهها باید آمادگی لازم را داشته باشند.
خدایی در خصوص المپیاد دانشجویی گفت: المپیاد علمی دانشجویی کشور از سال ۷۵ شروع شد و به صورت منظم طی ۲۰ دوره برگزار شد که ۱۶ دوره بین المللی در سه رشته ریاضی شیمی و آمار را داشته است ورودی برای المپیاد دانشجویی از دو طریق است که یکی از بین ۳۰۰ هزار نفر و از طریق آزمون ارشد در ۱۷ رشته امتحانی ۲۴۶ نفر پذیرفته شدند و یا طی دو یا سه مرحله امتحان سنگین تشریحی تعدادی از افراد به مرحله نهایی المپیاد میرسند که این تعداد از این طریق ۵۳ نفر بوده است. ۷۷۷ نفر طی دو روز در دانشگاه تربیت مدرس رقابت داشتند و نهایتا در ۱۷ رشته اسامی نفرات برتر اعلما شد که دانشگاه شریف ۱۶ مدال دانشگاه تهران ۹ مدال و دانشگاه شیراز ۷ مدال را از آن خود کرد که ایران در سه رشته بین المللی المپیاد در رشته ریاضی و آمار رتبه اول را کسب کرد و در شیمی پس از روسیه قرار گرفت.
وی در ادامه به تشریح نحوه تقدیر از برگزیدگان المپیاد پرداخت و گفت: ۱۷ نفر برتر المیپاد میتوانند بدون آزمون وارد مقطع کارشناسی ارشد شوند که حدود ۱۲۶ نفر را برای دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی معرفی کردیم. سه رشته المپیاد هم امسال اضافه شده که در حقیقت سال ۹۵ در ۲۰ رشته المپیاد را برگزار میکنیم این سه رشته شامل علوم جغرافیا، علوم زمینی و مهندسی مواد و متالوژی است.
رئیس سازمان سنجش در ادامه بیان داشت: سازمان سنجش به طور متوسط حدودا شش میلیون آزمون برگزار میکند که نیمی از آن مربوط به فنی حرفهای و استخدامی و آزمونهای ورودی به دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی است که همیشه در آن شفافیت و سرعت در کلیه فرآیندها و تکیه بر دولت الکترونیک و عدالت آموزشی لحاظ شده است.
وی تاکید کرد: این دولت استخدام سازمانها را شفاف کرد و شانس برابر به همه مردم داد تا بتوانند وارد سازمانهای دولتی شوند و این حرکت واقعا قابل تقدیر است.
معاون وزیر علوم در خصوص رای دیوان عدالت اداری مبنی بر تاثیر ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی گفت: درباره رای دیوان عدالت ادرای در خصوص ابطال یک بند از مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که در آنجا تاثیر قطعی ۲۵ درصد سوابق تحصیلی آمده است باید بگویم که این اتفاق انعکاس زیادی داشت و حساسیت برانگیز بود ما الان در سال ۹۵ که گفته شده میزان تاثیر براساس قوانین الزام آور است طبیعتا باید براساس رای دیوان عمل کنیم و رای دیوان لازم الاجراست. در ابتدای تاثیر سوابق تحصیلی هم این ۲۵ درصد دو سال پایان دوره آموزشی دانش آموزان را شامل میشد در هر حال اگر تغییر جدیدی بر این مصوبه در مجلس ارائه نشود ما آن را اجرا میکنیم.