به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام طباطبایی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دیدار با مسئولان دانشکده طب سنتی مشهد، گفت: حضور در فضای دانشکده طب سنتی، با توجه به اصالت و ریشه های عمیق این علم و پیوند آن با آموزه های دینی حس خوبی را به انسان القاء میکند.
وی با اشاره به کتب روایی موجود در حوزه طب اسلامی گفت: آموزههای دینی متعددی در قالب دانشنامه گردآوری شده که در صورت تاسیس مرکز تحقیقات طب اسلامی در کنار دانشکده طب سنتی میتوان بهره برداری علمی و آکادمیک از این منابع داشت.
طباطبایی پیشرفت در حوزه طب سنتی را از دغدغههای مقام معظم رهبری برشمرد و تاکید کرد: بیش از مشکلات سخت افزاری، تغییر نگاه فرهنگی در سطوح مختلف جامعه نسبت به علمی بودن طب سنتی است که می تواند با بکارگیری برنامه های عمیق فرهنگی و بهره گیری از فضاهای فرهنگی دیگر نهادهای شهری مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به ظرفیت های علمی و فرهنگی دو مجموعه جهت همکاری های مشترک نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به ارتباط تنگاتنگ طب سنتی با آموزه های دینی و نقش مکملی آن در حوزه پزشکی، این دانش میتواند در ذیل فرهنگ دینی توسعه و ترویج یابد که در این مسیر دفتر نهاد رهبری نیز مساعدتهای لازم را خواهد داشت.
مسئول نهاد رهبری علوم پزشکی مشهد همچنین، ضرورت توجه به اخلاق حرفه ای در حوزه های مختلف پزشکی را یادآور شد و افزود: نگاه ما به حوزه پزشکی نباید نگاهی منحصراً شغلی باشد بلکه این امر رسالتی دینی را در بر میگیرد که حوزه اخلاق نیز بخشی از آن میباشد.
وی پیشنهاد تشکیل شورای فرهنگی دانشکده طب سنتی با هدف بررسی دغدغههای اساتید و دانشجویان دانشکده و تشکیل کمیتههای تخصصی را نیز مطرح کرد و گفت: خروجی جلسات شورا میتواند در قالب طرح های پیشنهادی، ارایه و با استفاده از تجارب دیگر مراکز دانشگاهی راه حلهای آن تدوین شود. همچنین در صورت تشکیل کمیته های فوق، بحث رهبری و هدایتگری طرح، میتواند از سوی نهاد و تامین محتوا توسط دانشکده صورت پذیرد.
در این دیدار توکل افشار، رئیس دانشکده طب سنتی مشهد نیز ضمن تشریح برنامهها و فعالیتهای این دانشکده، گفت: تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از طب ایرانی و آکادمیک بودن آن، موضوع مهمی است که باید چشم اندازهای لازم در جهت تحقق آن ترسیم شود.
وی بهره گیری از متون طب اسلامی در مراکز دانشگاهی را، مستلزم ارایه آن به شیوههای جدید دانست و گفت: برخی مباحث حوزوی، متناسب با نیاز و شرایط روز جامعه نبوده و نیازمند بروز رسانی میباشد که در صورت تحقق این امر، تبادلات علمی دو مجموعه نیز افزایش خواهد یافت.