به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، حجت الاسلام سهراب زاده، مدرس حوزه علمیه صاحب الزمان(عج( در طرح استغاثه به امام زمان که روز گذشته با حضور دانشجویان دانشگاه های این استان در بهشت رضای ایلام و در جوار شهدای گمنام برگزار شد انتظار در مذهب تشیع را به امید به ظهور منجی عالم بشریت و آغاز حکومت صالحان تعبیر کرد و گفت: اعتقاد به وجود حضرت مهدی (سلام الله علیه) امید را در دلها زنده می کند، انسانی که به این اصل معتقد است هرگز ناامید نمی شود؛ چون می داند با توسل به آن حضرت از همه مصائب، مشکلات، پیچ و خم های زندگی عبور داده می شود. امام علی (ع) فرمودند: منتظر فرج باشید و از گشایش الهی مأیوس نگردید؛ زیرا که محبوبترین کارها نزد خدای بزرگ انتظار فرج است.
وی ادامه داد: در ادعیه ها حالت منتظران راستین چنین ترسیم شده است: اگر روزگاران به دراز کشد و عمر طولانی شود، یقینم به تو افزون گردد دوستیم فزونی یابد، بر تو بیش از پیش تکیه کنم، مدد بخواهم، چشم به ظهورت دارم، منتظرم، و آماده جهاد در راه تو هستم. همچنین آمده است: گذشت روزگار، استمرار نظامهای طاغوتی، انبوهی حوادث، ویرانی ها و سیطره ناکامی ها منتظر راستین را از آینده مأیوس نخواهد ساخت زیرا آنان در اصالت راه و کار خود تردید نخواهد کرد.
مدرس حوزه علمیه صاحب الزمان(عج) تاکید کرد: امام حسن عسکری (ع) خطاب به حضرت مهدی (ع) فرمودند: بدان که دلهای اهل بندگی و اخلاص به سوی تو پر می کشند همچنان که پرنده به سوی آشیانه اش پر می کشد. رسول خدا (ص) نیز فرمودند: خوشا به حال صبرکنندگان در زمان غیبت او و خوشا به حال کسانی که بر محبت او پابرجا میمانند آنها کسانی هستند که خداوند به الذین یؤمنون بالغیب تشبیه شان کرده، آنان حزب خدایند، آگاه باشید که حزب خداوند پیروز است.
حجت الاسلام سهراب زاده اضافه کرد: حضرت قائم ( ارواحنا فداه) می فرمایند: کجاست؟ عنایت تو که سپر هدف قرار گرفتگان بیداد روزگاران است، این کفایت و عنایت را پروردگار به من ارزانی دار و مرا از ستمکاران رهایی بخش، به من زیان رسیده است و تو مهربانترین مهربانی ای مولای من، سرگردانی مرا در کارم و گرفتاریم را در آزارها می بینی، و می نگری که با آتش دل و سوز سینه در هم آمیخته ام. پس ای خداوند بر محمد و آل محمد درود فرست، و به شایستگی خود، رهایی و گشایشی ببخشای، و راه رسیدن به مژده ها و شادیها را بگشای.
وی با تاکید بر اینکه امام صادق (ع) ویژگی منتظران واقعی قائم آل محمد را ایمان راستین به امام، برپا داشتن نماز و بخشش به مستمندان تعبیر کردند و گفت: ایشان فرمودند: شناخت اهل هر زمانی نسبت به امامشان، بر آنان واجب است، خدایا! حجّت خود را به من بشناسان که اگر حجتت را به من نشناسانی، از دینم گمراه می گردم.
مدرس حوزه و دانشگاه ایلام یکی دیگر از شاخصه های منتظران فرج قائم آل محمد (ص) را کسب آمادگی های نظامی و مهیا کردن تسلیحات متناسب با عصر ظهور اعلام کرد و ادامه داد: در روایتی که نعمانی به سند خود از امام صادق(ع) نقل کرده، آمده است: هر یک از شما باید برای خروج حضرت قائم (ع) هر چند به اندازه یک تیر، مهیا کند، خدای تعالی چنین نیتی از هرکس ببیند عمرش را طولانی کند تا آن حضرت را درک کند و در زمره یاران و همراهانش قرار دهد.
حجت الاسلام سهراب زاده صدقه دادن برای سلامتی حضرت را از شاخصه های منتظران آن امام بزرگوار، در عصر غیبت دانست و تشریح کرد: گرچه حفظ وجود مقدس امام زمان (عج) به اراده و مشیت الهی است ولی اسباب یاد شده نیز به اذن و مشیت الهی می باشند، نتیجه این اعمال در حقیقت به خود انسان بازمی گردند زیرا دعا کردن و صدقه دادن برای آن حضرت، ضمن این که پیوند معنوی انسان را با حجت خدا مستحکم می کند، مایه سلامتی خود نیز خواهد بود.
وی شروط امام زمان (عج ) برای تشکیل حکومت را در ۳۰ بند اعلام کرد و گفت: آن حضرت با بیعت گرفتن از مردم برای عمل کردن به این شروط ظهور می کنند: هرگز از اطاعت من سرپيچي نكنيد و از هيچ يك از اصول توافقات عقب نشيني نكنيد، هرگز دست به دزدي نزنيد، هرگز به زناكاري آلوده نگرديد، هرگز فعل حرام انجام ندهيد، هرگز به فحشا و فساد گرايش نداشته باشيد، به ناحق هيچ كس را نزنيد، به زراندوزي و جمع كردن طلا مبادرت نكنيد، به جمع كردن نقره مشغول نشويد، گندم را احتكار نكنيد، هرگز جو را احتكار نكنيد، هيچ مسجدي را خراب نكنيد، هرگز شهادت باطل ندهيد، هرگز از مؤمنين بدگويي نكنيد، هرگز ربا نخوريد، در سختي ها بردبار باشيد، بر هيچ خداپرستي لعنت نفرستيد، هرگز شراب نخوريد، هرگز لباس زربافت نپوشيد، هرگز پارچه ابريشمي را به روي خود نيندازند، لباسي كه از ديباج «پارچه ابريشمي رنگ شده» دوخته شده است را نپوشيد، دشمن شكست خورده در حال فرار را تعقيب نكنيد و نكشيد، هيچ خون ناحقي را نريزيد، با هيچ مسلماني به حيله و نيرنگ برخورد نكنيد، حتي بر كفار هم تجاوز و ستم نكنيد، با منافقان به تجاوز و ستم برخورد نكنيد، هرگز لباس دوخته شده از ابريشم بر تن نكنيد، در زندگي ساده زيست باشيد و خاك، فرش زندگي شما باشد، از فساد و فحشا همواره بيزاري بجوييد، امر به معروف را سرلوحه زندگي خويش قرار دهيد، همواره نهي از منكر كنيد.