به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، مهدی مرادی، مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ایلام در بازدید از اردوهای جهادی دانشجویان دانشگاه های ایوان که امروز انجام شد محرومیت زدایی را هدف اصلی این اردوها اعلام کرد و گفت: منش اعتقادی جهادگران بر مبنای «برای خدا می سازیم تا خودمان و دیگران ساخته شویم » استوار شده است.
وی به حضور ۲۸ گروه با یک هزار و ۵۲۹ نفر در اردوهای جهادی سال ۹۴ اشاره کرد و افزود: نام تمام گروه های جهادی دانشجویی در این استان به اسامی شهدای دانشجو مزین شده است، این دانشجویان کمر همت بسته اند تا راهی را که شهدا طی کرده اند؛ تداوم دهند، همانگونه که سرنوشت جنگ هشت ساله با شکست رژیم متجاوزگر به دست جوانان رقم خورد دانشجویان امروز نیز آینده این مملکت را با تفکر و عمل خود خواهند ساخت.
مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ایلام به شرکت دانشگاه های پیام نور(ایلام، ایوان و ملکشاهی )، آزاد (ایلام، ایوان، دهلران، دره شهر و ایوان )، علمی و کاربردی (ایوان، شهید رضایی نژاد و جهاد دانشگاهی )، ایلام، علوم پزشکی، علوم قرآنی، باختر و متفرقه تاکید کرد و گفت: روستاهای کپنه کران، گوراب بالا و پایین، بانمیل، ساتیان، ارمو، جهانگیر آباد، زرآب، تم تم آباد، هفتکده، خوشادول شوهان، قرجلگان، ویله، چهل زرعی، بلیین، چالانچی، ورگچ و چشمه کبود مقصد این اردوها بودند.
وی به نامگذاری شعار سال به «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل » اشاره کرد و ادامه داد: بسیج دانشجویی در همه حال ثابت کرده است که بیرق دار عمل به مطالبات رهبر بوده است، فرهنگ جهاد علمی- عملی با وجود جهادگران دانشجو وارد فاز تازه ای می شود، فاصله خدمت از مرزهای جغرافیایی تا قلب پایتخت برای دانشجویان فرقی نمی کند آن ها خلل هایی که بنا به دلایل اداری یا محیطی بر مناطق محروم یا مغفول مانده تحمیل شده است را شناسایی و پُر می کنند به همین دلیل است که مقام معظم رهبری حضور دانشجویان در مناطق محروم را مصداق آیات قرآن عنوان کرده اند.
مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ایلام محرومیت اقتصادی را یکی از مشکلات مناطق محروم دانست و تشریح کرد: بخشی از فعالیت های دانشجویان آموزش اصول اقتصاد درآمدزا است بدین صورت فنونی مانند خیاطی، گلدوزی، بافندگی، قالی بافی، هویه کاری، منجوق دوزی و غیره برای بانوان و آموزش پرورش مرغ محلی، کشاورزی، پرورش قارچ، پرورش زنبور عسل و غیره برای آقایان ارائه می شود، با وجود این موارد دانشجویان در چیدن و کاشتن محصولات کشاورزی به مردم روستانشین کمک می کنند، همچنین در حمایت مالی از زنان بی سرپرست و مستمند کمر همت می بندند.
مرادی اقتصاد مقاومتی را نسخه شفابخش توسعه و عمران کشور اعلام کرد و گفت: دل بستن به عوامل خارجی برای ترمیم زخم هایی که در داخل وجود دارد باد در قفس کردن است، ایران یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا می باشد که پتانسیل های آن در سایه بی اعتمادی مسئولین امر مورد غفلت واقع شده است، همانگونه که رهبر فرمودند: چاره مشکلات ما در لوزان و ژنو نیست، وقت آن رسیده که مسئولین احساس تکلیف کنند چه بسا اگر رویه دیروزها را در پیش گیریم آینده ای به مراتب بدتر از امروز خواهیم داشت؛ البته دانشجویانی هستند که منتظر اقدام از بالا نخواهند ماند و گوی سبقت را از مسئولان خود خواهند ربود.
وی با تاکید بر مساعدت مدیران و همکاری با دانشجویان در سال جدید، توضیح داد: چه بسا مسئولانی هستند که دانشجویان جهادگر را ساعت ها در پشت درب اتاق خود منتظر نگه می دارند و از کمک کردن به آن ها سر باز می زنند، همه ما واقف هستیم که بودجه کشور قابل ملاحضه نیست و باید برای تزریق آن به تمام لایه های جامعه قناعت پیشه کرد، مسئولان در حمایت از دانشجویان سخاوت به خرج دهند.
مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ایلام زندگی به سبک جهادی را محصول ارزشمند اردوهای جهادی برای دانشجویان و مردم مناطق هدف عنوان کرد و گفت: امام خمینی (قدس ره ) مستضعفان را ولی نعمت نظام می دانستند. این جهادگران با غم مردم محزون و با شادی شان خوشحال می شوند، وجهه فرهنگی در این اردوها سایر عرصه ها را تحت پوشش خود قرار می دهند به گونه ای که گفتمان انقلاب اسلامی را باید در قلب این فعالیت جستجو کرد بنابراین اردوهای جهادی مصداق اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی هستند که می توانند نقطه عطفی در توسعه به سبک از پایین به بالا باشند.
مرادی تصریح کر: حضرت علی(ع) می فرمایند: جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند آن را برای دوستان خاص خود گشوده است. اردوهای جهادی که با توجه به گفتمان حضرت امام خمینی (ره) از زمان جنگ تحمیلی در راستای رفع محرومیت زدایی و کاشتن بذر امید در قلب مستضعفان آغاز شده است امروزه یکی از موثرترین نوع خودسازی برای جوانان متدین شهر نشین می باشد. از انرژی جوانی باید به صورت مطلوب بهره برد و ظرفیت جوانان باید به سمت و سوی حرکتهای سازندگی برای محرومیت زدایی استفاده کرد، اردوهای جهادی اگرچه مشتمل بر خدمات بسيار ناچيز و كوتاه مدت هستند؛ اما همين خدمات مختصر به همراه تأثير فرهنگي عميق اين حركتها در ميان جوامع مذكور به شكل قابل توجهی اميد و انگيزه زندگی را در ميان مردم منطقه زنده می كند.
وی گفت: اردوهای جهادی نشاط كار و باور به توانايیهای بومي برای رفع فقر را ترویج می دهند، دلگرمی به نظام و تقويت ريشههای عقيدتی مردم را مستحکم می کند، فقر فرهنگی از چهره منطقه می زدایند، باعث شناخت ظرفيتها و استعدادهای مناطق محروم می شوند، فقر مادی از منطقه رفع می شود و فرهنگ حركت به سمت عمران و آبادانی را درونی می کنند.