اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امید ورزنده، رئیس مرکز تحقیقات کردستان شناسی دانشگاه آزاد سنندج در جلسه هماهنگی همایش ملی کرفتو که در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج تشکیل شد، گفت: متاسفانه تا کنون در ارتباط با غار کارفتو کار علمی شاخصی انجام نشده است و اطلاعات مستندی در این رابطه در دسترس نیست.
وی افزود: اهمیت و ارزش غارکرفتو هنوز آنگونه که شایسته است به مردم داخل و خارج از استان شناسانده و معرفی نشده است.
رئیس مرکز تحقیقات کردستان شناسی دانشگاه آزاد سنندج با اشاره به اینکه همایش ملی غارکرفتو به منظور معرفی این اثر باستانی، تاریخی و طبیعی به مردم اقصی نقاط کشور و حتی دنیا برگزار می شود، بیان داشت: مرکز تحقیقات کردستان شناسایی دانشگاه آزاد متولی بخش علمی این همایش است.
ورزنده ادامه داد: کمیته علمی این همایش متشکل از ۲۰ نفر استادیار و استادتمام از اکثر دانشگاه های سراسر کشور است.
وی تصریح کرد: محورهای این همایش به گونه ای انتخاب شد که شامل تمام بخش های مربوط به غارکرفتو از جمله تاریخی، غارشناسی، زمین شناسی، حفظ و مرمت و گردشگری باشد.
رئیس مرکز تحقیقات کردستان شناسی دانشگاه آزاد سنندج بیان داشت: از ظرفیت های موجود در اکثر دانشگاه های داخل استان و حتی خارج از استان برای تقویت بخش علمی این همایش استفاده کردیم.
ورزنده ادامه داد: یکی از اهداف اصلی و مهم این همایش این است که با ارائه مقالات و پژوهش های علمی گامی در راستای ثبت جهانی غارکرفتو در یونسکو برداشته شود.
وی گفت: خروجی این همایش که دربرگیرنده مستندات علمی و پژوهشی و آکادمیک در ارتباط با غارکرفتو است در ثبت این اثر تاریخی ارزشمند در یونسکو بسیار حائز اهمیت است.
رئیس مرکز تحقیقات کردستان شناسی دانشگاه آزاد سنندج تصریحکرد: در محورهای این همایش، پارامترهایی که یونسکو در ثبت آثار تاریخی و گردشگری در فهرست جهانی مدنظر قرار می دهد، توجه کرده ایم.
ورزنده با اشاره به اینکه همایش ملی هورامان شناسی نخستین تجربه کاری مرکز تحقیقات کردستان شناسی دانشگاه آزاد با اداره کل میراث فرهنگی استان بود، گفت: قرار بود بعد از اتمام همایش مجموعه مقالات ارائه شده چاپ و منتشر شود که متاسفانه این امر تا کنون محقق نشده است.
محسن علوی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: متاسفانه این غار یکی از مظلوم ترین غارهای دستکند کشور است.
وی تصریح کرد: بی شک با چاپ و توزیع چهار یا پنج هزار نسخه بروشور نمی توان آثار تاریخی و گردشگری را به صورت مطلوب به مردم معرفی کرد و این مهم نیاز به اختصاص اعتبارات ویژه ایی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به اینکه بخش علمی همایش ملی کرفتو به مرکز تحقیقات کردستان شناسی دانشگاه آزاد سپرده شد، ادامه داد: تا کنون ۴۲ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
رئیس دانشگاه آزاد سنندج هم در این جلسه با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد هم مسئله محور و هم ماموریتگرا است، گفت: یکی از وظایف ما حمایت و مشارکت در برگزاری همایش های مختلف در سطح استان است.
محمدقربان کیانی بیان کرد: تلاش ها و اقدامات ارزشمندی در ارتباط با برگزاری همایش ملی کرفتو انجام شده است که امیدواریم این اثر تاریخی و گردشگری به صورت مطلوب معرفی شود.
وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی و گردشگری می توانند منبع اقتصادی بزرگی در هر منطقه ای باشند، بیان داشت: اثار تاریخی هم چون غارکرفتو می تواند اقتصاد کردستان را متحول کند.
بهرام فاتحی، فرماندار شهرستان دیواندره گفت: به دلیل مشکلات و کمبودهای مالی تصمیم گرفتیم که زمان برگزاری همایش را به شهریورماه امسال موکول کنیم.
وی ادامه داد: با دلگرمی ها و حمایت های رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زمان برگزاری همایش ملی کرفتو تغییر نکرد و این همایش در هفتم خردادماه امسال در دیواندره برگزار می شود.
فرماندار شهرستان دیواندره تصریح کرد: از آنجا که دیواندره فاقد هتل است، بنابراین مهمانسراهای ادارات سطح شهرستان سنندج برای اسکان مهمانان همایش در نظرگرفته شده است.
فاتحی با اشاره به اینکه غارکرفتو مجموعه ای طبیعی، باستانی و تاریخی و تفریحی است، بیان داشت: کرفتو در ۲۸ کیلومتری زیویه و ۸۰ کیلومتری تخت سلیمان قرار گرفته است که از ظرفیت های این دواثر تاریخی ارزشمند به ویژه تخت سلیمان که ثبت جهانی شده است، می توان برای رونق و معرفی هرچه بیشتر غارکرفتو هم بهره برد.
فاتحی بازدید از غارکرفتو و اجرای موسیقی محلی را از جمله برنامه های جانبی این همایش ذکر کرد و گفت: تمام تمهیدات لازم برای برگزاری باشکوه این همایش اندیشیده شده است.