اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشستی با عنوان «محکومان شریعت» به همت دفتر مطالعات دعوت اسلامی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق با حضور جمعی از نمایندگان تشکل های دانشجویی و دانشجویان اهل سنت در کافه کراسه برگزار شد.
در این برنامه حسن لو، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: بنا بود در این نشست در خدمت سه تن از اسلام گرایان کشور تاجیکستان باشیم، ولی صبح امروز این افراد مورد فشار دولت تاجیک قرار گرفتند و با توجه به اینکه دولت ما هم حمایتی نکرد، شرایط حضور این افراد در جمع ما فراهم نشد.
وی تصریح کرد: جای تاسف دارد فرزندان معنوی حضرت روح الله در کشورشان مورد فشار قرار می گیرند و در کشور ما هم حمایت نمی شوند. باید گفت این حزب تنها حزب اسلام گرای آسیای میانه است که خط مرزی قوی با جریانات تکفیری داشته و به اندیشه های ناب انقلاب اسلامی تمایل دارد که متاسفانه بدون پشتیبانی دولت محترم جمهوری اسلامی رها شده و این یک اعتراض جدی از سوی دانشجویان است.
حسن لو ضمن اشاره به اتفاق اخیر در کشور تاجیکستان گفت: متاسفانه در خطوط دستگاه دیپلماسی ایران، 13 نفر از اعضای ارشد حزب نهضت اسلامی تاجیکستان در دادگاهی ناعادلانه به جرم اسلام گرایی به حبس 8 تا 30 سال محکوم شدند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: نماینده دادستان کل تاجیکستان در دادگاه محاکمه این افراد که روز چهارشنبه 11 می، پشت درب های بسته برگزار شد، برای سید عمر حسینی، معاون اول رئیس حزب نهضت اسلامی؛ محمد علی هییت، معاون این حزب؛ عبدالقهار دولت، مسئول روابط بین المللی؛ قیام الدین عوض، مسئول سازمان این حزب در شهر دوشنبه و رحمت الله رجب، مسئول سازمان حزب در نواحی مرکزی، تقاضای حبس ابد نموده که این احکام سنگین تاکنون بی سابقه بوده است.
وی اضافه کرد: حزب اسلامی تاجیکستان به رهبری محی الدین کویری با بیش از 40 هزار نفر عضو قانونی، تنها حزب قانونی در آسیای میانه بوده که چندی پیش کلیه فعالیت های آن توسط دولت تاجیکستان غیرقانونی اعلام شد. لازم به ذکر است سال گذشته در جریان کنفرانس وحدت اسلامی در تهران دکتر کویری با مقام معظم رهبری دیدار کرده، که این اتفاق موجب اعتراض رسمی دولت تاجیکستان شد.
حسن لو با بیان اینکه این اولین بار نیست که دولت تاجیکستان اقدام به قلع و قمع اسلام گرایان می کند، اضافه کرد: بیش از این نیز بارها سخت گیری های گسترده ای در قبال گسترش اسلام خواهی در تاجیکستان صورت گرفته و اعتراض بسیاری از اسلام گرایان را در پی داشته است؛ که دستگیری اعضای خانواده دبیر کل حزب نهضت اسلامی و شکنجه و زندانی کردن آنها تنها نمونه ای از این رفتارهاست.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به دیگر اقدامات ضد ایرانی کشور تاجیکستان علیه افراد اسلام گرا گفت: از دیگر اقدامات ضد دینی کشور تاجیکستان می توان به ممنوعیت حجاب در مدارس دانشگاه ها، ممنوعیت نامگذاری اسلامی نوزادان، تراشیدن اجباری ریش و ممنوعیت حضور جوانان در مساجد و مدارس دینی اشاره کرد؛ که تنها نمونه کوچکی از مبارزه با مظاهر فرهنگ اسلامی است.
وی افزود: اتفاقات اخیر تاجیکستان به قدری وقیحانه بوده که اعتراضات نهادهای حقوق بشری حتی دولت آمریکا را برانگیخته اند، این در حالی است که وزارت امور خارجه هیچ موضع گیری در این زمینه نداشته است. هر چند سکوت دستگاه دیپلماسی ایران در قبال اتفاقات جهان اسلام پیش از این نیز سابقه داشته و پنجره های ساختمان وزارت تنها به روی نیویورگ و پاریس و وین باز بوده و پرده غفلت بر آنچه که در جهان اسلامی می گذرد، کشیده شده است.
وی با بیان اینکه در این میان برخورد دولت تاجیکستان با گروه های اصیل اسلام گرا هم چون حزب نهضت اسلامی، به نوعی غفلت خودخواسته از فعالیت های گروه های انحرافی همچون القاعده و داعش است، گفت: این در حالی است که برخی از سران تاجیکی داعش پیش از این از مقامات تاجیکستان بوده اند. اعمال محدودیت برای احزاب اصیل اسلامی در تاجیکستان به بهانه مبارزه با افراط گرایی مذهبی، نه تنها مانعی در برابر رشد تفکر داعش در میان جوانان مسلمان نمی شود، بلکه بستر مناسبی برای گسترش هر چه بیشتر اندیشه های تروریستی را فراهم می کند و از این طریق امکان ادامه حیات جریانات سلفی مورد حمایت آمریکا در منطقه را فراهم می آورد.
حسن لو افزود: اسلام گرایان تاجیک اولین محکومان شریعت نبوده اند؛ چندی پیش اعضای حزب اسلام آذربایجان نیز در وضعیتی مشابه در دادگاه های ناعادلانه دولت غرب گرای الهام علی اف به حبس های طولانی مدت محکوم شدند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) در پایان خاطرنشان کرد: در سایه بی توجهی دستگاه های دیپلماتیک و مسئول در این زمینه هر روز تعداد بیشتری از اسلامگرایان علاقه مند به انقلاب اسلامی در کشورهای مختلفی چون جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، جنوب شرق آسیا و اروپا، طعم اسارت و حبس را کشیده و کماکان چشم امیدشان به حمایت های مردم است.