اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر باقر لاریجانی شب گذشته در گردهمایی دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه های علوم پزشکی در سالن همایش های رازی افزود: قانون اعمال سوابق تحصیلی متعلق به سه سال پیش است. بعد از این مدت، یکسال پیش اطلاع رسانی کردیم و اعلام کردیم یکسال دیگر آن را اجرا می کنیم. بنابراین این اعتراضات برای ما تعجب برانگیز است.
وی گفت: بر اساس این قانون، ۵ درصد معدل و ۱۰ درصد آزمون پره انترنتی را تاثیر می دهیم چرا که معتقدیم یک امتحان چهار ساعته نمی تواند برآورد مناسبی داشته باشد اما همین را شکایت کردند و رفته اند وکیل گرفته اند و می گویند به دیوان عدالت شکایت می کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: داشتن استراتژی برای توسعه کشور در نیروی انسانی بحث مهمی است. در توسعه نیروی انسانی در سال های اخیر رشد خوبی داشته ایم و بسیاری از دانشگاه ها رشته های جدیدی ایجاد کرده اند و در مقایسه با کشورهای منطقه و کشورهایی با تولید ناخالص ملی همانند ما، وضعیت ایران برجسته تر است.
وی با اشاره به وجود ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی و ۱۹۰ هزار دانشجو، یادآور شد: تعداد اعضای هیات علمی نسبت به دانشجویان کافی نیست. سال گذشته ۱۴۰۰ هیات علمی طرحی به دانشگاه ها فرستادیم و یک هزار ردیف برای دانشگاه ها باز شد اما هنوز ۶ هزار هیات علمی برای دانشگاه ها کم داریم چرا که دانشگاه ها برای جذب با چالش مواجه اند.
لاریجانی گفت: در حال حاضر در رتبه ۱۷ اسکوپوس و رتبه ۲۲ ISI قرار داریم اما با این وجود با چالش هایی زیادی در حوزه علوم پزشکی مواجه ایم. از همین رو تحول و نوآوری را برای علوم پزشکی به اجرا در آوردیم. زیرا معتقدیم اگر ساختار فکری درست باشد یک دانشگاه کوچک هم می تواند موفق باشد.
وی افزود: رسالت ما در برنامه تحول این است که به مرجعیت علمی برسیم . بین المللی سازی و آزمون های بین المللی را برای دانشجویان فراهم کنیم و در این راه با تمرکز زدایی اجازه بروز استان ها را بدهیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: دانشگاه هزاره سوم یک جهت گیری است و می تواند خلق ثروت کند. دانشجویان استعداد درخشان نباید دنبال پست باشند بلکه باید پست ایجاد کنند.
وی با اشاره به انتقاد درباره ظرفیت های پزشکی و آزمون دکتری تخصصی گفت: ما با وجود مصوبه مجلس در راستای ظرفیت بومی در گروه پزشکی اجازه ندادیم سهمیه آزاد در این گروه کم شود. در مورد آزمون دکتری نیز مصوبه مجلس است و به نظر ما مصوبه خوبی است.
لاریجانی افزود: سوبسید دادن به دانشجویان استعداد درخشان در شأن این دانشجویان نیست اما با این حال ما کمیته ای برای دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه ها پیش بینی شده و انتظار این است که همکاری کنند.
وی خطاب به دانشجویان استعداد درخشان گفت: شما باید سردمدار بحث های علمی دانشگاه ها باشند.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: هیچ ظرفیتی در گروه دستیاری پزشکی افزایش پیدا نکرده و امسال ظرفیت تثبیت پیدا کرده است. البته قبول داریم که در داروسازی ظرفیت بالا بوده و رشد آن را کندتر کردیم.
وی اظهار داشت: مقطع کارشناسی ارشد در برخی از دانشگاه های کوچک می تواند هیات علمی شود اما در دانشگاه های بزرگ این کار امکان پذیر نیست. اما دانشجویان استعداد درخشان باید متوجه باشند که مقطع ارشد برای آنها کافی نیست و باید خود را ارتقاء دهند.
لاریجانی درباره کم بودن حقوق دانشجویان دستیاری و دکتری تخصصی گفت: قبول داریم که این حقوق کم است . البته حقوق ها ۱۵ درصد افزایش یافته اما کافی نیست.
وی با اشاره به برآورد نیروی انسانی در علوم پزشکی از انجام این کار در معاونت آموزشی وزارت بهداشت خبر داد.