به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رضا سراج عصر امروز در هشتمین دوره طرح ولایت خراسان رضوی در مشهد با طرح این سوالات که نگاه دولت یازدهم چه قدر با منافع ملی سازگاری دارد؟ در انتخابات 96 گزینه مطلوب چه کسی میتواند باشد؟ چرا باید در سوریه و عراق حضور مستشاری داشته باشیم؟ و چرا در ترکیه کودتا شد و مناسبات ما با عربستان چگونه باید باشد؟ به بیان تحلیل پیرامون این مسائل پرداخت.
وی در تعریف روند گفت: روند حرکتی است پایدار که از نقطه A به B به C و D برسد. ما در حوزه منطقه و بین الملل دو روند داریم که یکی از آنها روند تغییر نظم و هندسه جهانی است و دیگری آیندهسازی برای مهار این روند است.
این کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد: بسیاری از اتفاقاتی که در دنیا میافتد در قالب آیندهسازی برای مهار تغییر نظم و هندسه جهانی است. مثل کودتای ترکیه که آگاهی از دلایل آن به ما کمک میکند تا بتوانیم فرصتها و تهدیدها را تشخیص دهیم.
وی با بیان اینکه روند تغییر نظم و هندسه جهانی نشان میدهد که نظم آینده جهان در حال تغییر است و تا دو الی سه سال آینده حتما نظم جهانی تغییر میکند، افزود: نشانههای تغییر نظم جهانی را مقام معظم رهبری در 22 مرداد ماه سال 91 در دیدار با روسای دانشگاهها مطرح کردند و فرمودند «وضعیتی که امروز در دنیا است یک وضعیت تحول است. اوضاع جهان در حال تبدیل به یک شکل جدید و هندسه جدید است.»
سراج ادامه داد: چهار سال پیش مقام معظم رهبری این مورد را گفتند و چهار نشانه برای آن عنوان کردند.
4 نشانه تغییر نظم و هندسه جهانی
وی بیداری اسلامی را اولین نشانه تغییر نظم و هندسه جهانی دانست و افزود: حرکت به سمت دین را بیداری اسلامی میگویند که با انقلاب اسلامی موج سومش شروع شد و تداوم آن مقاومت اسلامی در منطقه و خیزش های اسلامی در کشورهای عربی است. این موج صد ساله است که با یک ماه اقدامات خشونت آمیز علیه آن نمیتوان آن را مهار کرد.
این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه خیزش ناموفق غرب به رهبری آمریکا برای تسلط به منطقه دومین نشانه تغییر نظم و هندسه جهانی است، گفت: آمریکا بعد از فروپاشی شوروی به دنبال ایجاد یک نظم جدید جهانی به نام نظم هژمونی بوده است. آمریکاییها میخواهند قدرت برتر دنیا باشند و رهبری دنیا را برعهده داشته باشند و با تسلط بر کشورهای دیگر چهار دسته کشور را با خود داشته باشند.
این کارشناس سیاسی افزود: این چهار دسته شامل کشورهای متحد استراتژیک مانند اروپای غربی، کشورهای همراه مانند اروپای شرقی و ژاپن و کره و کشورهای ساکت مثل کشورهای منطقه و کشورهای خنثی مثل کشورهای آسیایی و آفریقایی می باشند؛ آمریکا می گوید هر کشوری در این چهار دسته نباشد کشور شرور و چالش گر است.
سراج ادامه داد: آمریکایی ها برای حاکم کردن این نظم بر دنیا باید خاورمیانه را تصاحب می کردند برای همین به بهانه مقابله با تروریسم به عراق و افغانستان لشکرکشی کردند و قصدشان این بود که بعد از تصاحب افغانستان و عراق سراغ ما بیایند و بعد به سراغ مقاومت اسلامی لبنان و فلسطین بروند و در نهایت با اشغال سوریه مسئله را تمام کنند و مقدمه نظم جهانی را ایجاد کنند که در این امر شکست خوردند و با هزینه ای بیش از دو تریلیون دلار از عراق و افغانستان خارج شدند.
وی افول چهره آمریکا را از دیگر نشانههای تغییر نظم و هندسه جهانی دانست و افزود: آمریکاییها نتوانستند برای حمله به سوریه یک اجماع جهانی درست کنند که این نشان میدهد آنها دیگر هژمونی گذشته را ندارند.
وی نشانه چهارم تغییر نظم جهانی را حوادث اروپا دانست و خاطرنشان کرد: چهار سال پیش رهبر معظم انقلاب به حوادث اروپا اشاره کردند و فرمودند آینده مبهمی بر کشورهای ثروتمند اروپا سایه افکنده که راهی جز خروج از اتحادیه اروپا را ندارند.
این کارشناس مسائل استراتژیک تاکید کرد: دو نقطه ثقل تغییر وجود دارد که حوادث غرب آسیا و اروپا نشان میدهد دنیا در حال تغییر است همچنین میتوان دریافت که حوادث سوریه این تغییر روند را به خوبی نشان می دهد اگر نظم منطقهای تغییر کند روند تغییر نظم جهانی خیلی پرشتاب میشود که این اتفاق افتاده است و نظم منطقه در حال تغییر است.
سراج ادامه داد: تغییرات منطقهای تغییرات اروپا را پرشتاب کرده و شاید تا دو سه سال آینده اتحادیه اروپا باقی نماند.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: ما در یک پیچ تاریخی قرار گرفتیم و باید در انتخابات 96 به دنبال رئیس جمهوری باشیم که ایران را از تحولات پیچ تاریخی جا نگذارد.
وی ادامه داد: ما در دولت یازدهم شاهدیم که دولتمردان ما به دنبال تعامل با آمریکا و هم زیستی با قدرتهای جهانی هستند که این تفکر با روند تغییر جهانی ناسازگار است و این امر به منافع و امنیت ملی ما آسیب خواهد زد. همچنین اگر کسانی که بیداری اسلامی را قبول ندارند همان گونه که در دولت دهم عدهای گفتند این بیداری انسانی است نه اسلامی آمدن این تفکر در انتخابات 96 نیز نمی تواند برای گفتمان انقلاب اسلامی مناسب باشد.
این کارشناس مسائل استراتژیک تاکید کرد: باید کسی در سال 96 رئیس جمهور شود که اعتقاد راسخ به بیداری اسلامی داشته باشد و در پیچ تاریخی و تحولات در هندسه جهانی بتواند سهم قابل ملاحظه ای برای منافع ایران و جهان اسلام به ارمغان آورد.
وی افزود: ما در سال 96 می خواهیم وارد قسمت تند پیچ تاریخی شویم که باید دولت انقلابی، معتقد به آرمانهای انقلاب، استکبارستیز و معتقد به بیداری اسلامی سرکار بیاید.
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا یعنی مخالف روند جهانی شدن
سراج در ادامه به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اشاره و تصریح کرد: این خروج نشان داد انگلیس مخالف روند جهانی شدن است. این را بدانید اتریش، لهستان، جمهوری چک یکی پس از دیگری از اتحادیه اروپا خارج خواهند شد و این روند پرشتاب خواهد بود و شاید تا دو سه سال آینده اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت.
سراج تاکید کرد: اگر این روند اتفاق بیفتد دیگر آمریکا ابرقدرت نخواهد بود و اسرائیل نیز با بحران بقا مواجه خواهد شد. همچنین نکته سوم در این است که آمریکا تجزیه می شود یعنی تجزیه اروپا منجر به تجزیه آمریکا می شود و تگزاس اولین ایالتی است که از آمریکا جدا خواهد شد.
این کارشناس مسائل استراتژیک افزود: عربستان نیز در روند تغییر نظم و هندسه جهانی دیگر باقی نخواهد ماند.
سراج در ادامه بیان کرد: صهیونیسم بین الملل برای اینکه این نظم را مهار کند می خواهد روند دیگری را در مقابل آن در دنیا حاکم کند آنها به دنبال تجزیه منطقه و بالکانیزه کردن آن هستند یعنی کشورها به کشورهای کوچک تر براساس تفاوت های قومی.
وی خاطرنشان کرد: صهیونیسم بین الملل برای مهار تحولات بیداری اسلامی و جلوگیری از ظهور هندسه جدید جهانی به دنبال تقسیم منطقه است که در این تقسیم سوریه به سه کشور کردی، سنی و علوی، عراق به سه کشور کردی، سنی و شیعی، ترکیه به سه کشور ترکیه آسیایی، ترکیه اروپایی و کردی و ایران نیز به پنج کشور تبدیل می شود.
سراج ادامه داد: آنها می گویند اگر منطقه تجزیه شود علاوه بر مدیریت روند تحولات منطقه، اسرائیل امن و سلطه آمریکا را در منطقه حفظ می کنیم و در این شرایط بود که ظهور جریان های تکفیری را از سوریه شاهد بودیم و سوریه نقطه آغاز تصادم این دو روند شد؛ روند بالکانیزه کردن منطقه و روند تغییر منطقه ای به نفع جهان اسلام.
چرا در سوریه و عراق مستشار داریم؟
وی با طرح این پرسش که چرا در سوریه و عراق مستشار داریم؟ گفت: وقتی در نقطه آغاز میجنگیم یعنی داریم به نفع امنیت ملی خودمان میجنگیم. اسرائیلی ها بعد از تجزیه سوریه باید حلب را تصرف کنند که وارد کریدور کردی شوند. از کردستان سوریه و ترکیه شروع و بعد وارد کردستان عراق و ایران شوند.
سراج ادامه داد: علت نزدیک شدن اسرائیل به کردهای عراق و آمریکاییها به کردهای سوریه همین است که می خواهند وارد کریدور کرد شوند و اروپا را نیز وارد این کریدور کنند. اگر اروپا به دنبال آمریکا در این کریدور کردی بیاید از تجزیه اروپا جلوگیری خواهد شد. بعد با مهار روند تغییر نظم جهانی وارد شمال غرب ایران و بعد شمال خزر و قفقاز می شوند و ایران را محاصره ژئوپلتیکی می کنند و گسل های قومی را فعال خواهند کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: اگر با این شرایط یک دولت ضعیف در ایران داشته باشیم با این روندی که اسرائیل درست می کند در چند سال آینده مخاطرات جدی امنیتی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با گسترش ناتو و با این کریدور کردی آمریکا روسیه را نیز محاصره ژئوپلتیکی می کنند برای همین روسیه با ما هم پیمان شده و بعد آمریکا بر حوزه نفت و گاز منطقه قفقاز و خزر فعال می شود و اهمیت تنگه هرمز را از بین می برند و با گرفتن قدرت بازدارندگی از ما به ما حمله می کنند. ما برای گرفتن جلوی این روند باید در سوریه و عراق بایستیم.
وی در ادامه توضیحاتش پیرامون روند بالکانیزه کردن منطقه توسط صهیونیسم بین الملل گفت: آنها درصددند با جلوگیری از تجزیه اروپا، اروپا را به سمت مقابله با اسلام آورند که در راستای همین هدف شان جریان تکفیری را در قالب مهاجران به اروپا منتقل کردند. اسرائیل می خواهد با ناامن کردن فرانسه، انگلیس و اسپانیا اولویت مسئله فلسطین را تبدیل به اولویت تروریسم اسلامی کنند که در این صورت اسرائیل موفق به شهرک سازی و توسعه عمق استراتژیک خود می شود.
این کارشناس سیاسی گفت: در اروپا با روی کار آمدن جریان ضد اسلامی یا همان راست افراطی اسلام ستیزی در اروپا شکل می گیرد که این اسلام ستیزی با روند بالکانیزه کردن منطقه پیوند میخورد و صهیونیسم بین الملل سعی می کند با این پیوند آینده روند تحولات منطقه را مدیریت کند.
این کارشناس سیاسی تصریح کرد: اگر می خواهیم با این روند مقابله کنیم باید در جمهوری اسلامی یک دولت انقلابی متکی به اقتدار و عزت روی کار بیاید.
ضعف آمریکا اسرائیل به ساعت مرگش نزدیک میکند
سراج با بیان اینکه اگر آمریکایی ها اتحادیه اروپا را در کنار خودشان نداشته باشند بخشی از سلطه اروپا فرو می ریزد، گفت: آنها سعی دارند تا اتحادیه اروپا را در کنار خود داشته باشند چرا که اگر خوب دقت کنیم متوجه می شویم هر قدر آمریکا ضعیف شود عقربه ساعت به مرگ اسرائیل نزدیکتر می شود.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی که چرا تاکنون آمریکا به ما حمله نکرده است، گفت: آمریکا نمیداند اگر به ما حمله کند چگونه پاسخش را خواهد گرفت. او میداند با بستن تنگه هرمز بورس وال استریت سقوط می کند و این یعنی فرو ریختن آمریکا. ما مثل بعضی ها بزدل، بداخلاق و عصبانی نیستیم و ثابت کردیم از آمریکا نمی ترسیم.
وی ادامه داد: تمام شبکه های پولی و تسلیحاتی و زیرساختهای اصلی آمریکا در اختیار یهود است. اگر اسرائیل نباشد آمریکا نیست.