اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن خیر مقدم و ببان اهداف کارگاه، روند اجرای طرح تحول نظام سلامت بویژه در بخش بهداشت را در سطح خوبی ارزیابی کرد و گفت: در این کارگاه مروری بر میزان پیشرفت این طرح در استان انجام می گیرد.
وی هدف از اجرای این برنامه را برآورده ساختن انتظارات و نیازهای مردم، رفع مشکلات آنان و ارتقاء سطح کیفی بسته های خدماتی ارائه شده در استان طی دوره شش تا هفت ماهه اجرای این طرح را عنوان کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان داشت: امیدواریم دفتر کل بهبود و تغذیه جامعه با جایگاهی که در امر تغذیه جامعه دارد با نقش آفرینی در اجرای سند تغذیه و سند ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، شاهد بهبود و ارتقاء هر چه بیشتر شاخص های تغذیه ای در استان باشیم.
زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیز با بررسی سیمای تغذیه در کشور و استان، گفت: با توجه به نقش تعیین کننده انرژی و مواد مغذی در تامین سلامت جسمی و روانی فرد و جامعه، طی بررسی هایی مشخص شد که کشور ما نیز از یک سو با کمبود و نارسایی های تغذیه ای انرژی، پروتئین، ید، کلسیم، آهن، روی، سلنیوم، ... و ویتامین های D، A و ریبوفلاوین مواجه است و از سوی دیگر بیماری مزمن مرتبط با تغذیه از جمله اضافه وزن و چاقی، دیابت، بیماری های قلب و عروق، انواع سرطان ها و ... با روند هشدار دهنده ای روبه افزایش است.
وی با اشاره به ارائه کاهش آمار درصدی این کمبودها و بیماری ها در قالب جداول مقایسه ای طی مدت زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت در جامعه، افزود: استفاده از فن آوری های به روز در برنامه های آموزش تغذیه برای کارکنان و همچنین اقشار مردم از گروه های سنی و جنسی مخالف، افزایش همکاری و هماهنگی درون بخشی، بین بخشی و همچنین با بخش خصوصی به منظور تبیین راهکارهای مؤثر برای ارتقاء وضعیت تغذیه و سلامت جامعه، تقویت، ارتقاء و کنترل برنامه غنی سازی مواد غذایی با ریز مغذی های کلیدی در کشور، تدوین و توسعه مکمل یاری ویتامین A و D برای گروه های سنی و جنسی در کشور و تدوین برنامه ملی کاهش شیوع اضافه وزن و چاقی برای گروه های سنی مختلف در کشور از جمله راهکارهایی برای بهبود وضعیت تغذیه در کشور می باشد.
آخرین پروتکل برنامه ارائه مراقبت های اولیه سلامت در مناطق شهری، ارائه خدمات تغذیه ای در برنامه تحول نظام سلامت ( فرآیند ارائه خدمات در سطوح مراقب سلامت، کارشناس تغذیه و پزشک)، فرم های ارائه خدمات و گزارش دهی، اصول تغذیه جامعه و ضرورت توجه به آن در برنامه تحول سلامت، اصول مشاوره، آموزش برچسب خوانی، آشنایی با نرم افزار سیب، پانل مدیریتی تغذیه در برنامه تحول سلامت، ارزیابی وضعیت تغذیه کودکان و نوجوانان به روش تن سنجی و آشنایی با نرم افزارهای سازمان جهانی بهداشت جهت تن سنجی، چک لیست های پایش عملکرد برنامه های بهبود تغذیه جامعه و در نهایت جلسه پرسش و پاسخ و بیان انتظارات از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در این کارگاه دو روزه است.