اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه ملایر با صدور بیانیه ای در برابر فاجعه کشمیر اعلام کرد: آیا این رویکرد در سیاست خارجی حاصل خطا و اشتباه است یا حاصل برجام؟ و یا شاید ماحصل شکل گیری برجام های جدید در کالبدی دیگر؟ هرچه که هست موجب نگرانی جدی است که باید تصحیح شود.
متن کاما این بیانیه به شرح زیر است:
سالها از زمان شروع بحران هسته ای کشورمان که با کنفرانس خبری منافقین با جهت دهی های آمریکا شروع شد می گذرد و پرونده ای که یکی از جنجالی ترین موضوعات درگیری بین المللی و خارجی ایران بود اکنون روزهای آرام خود را سپری میکند! یک سالی می شود که ایران با دولت های گروه 1+5، در قالب برنامه جامع اقدام مشترک به توافق رسیده و اکنون در تولد یک سالگی آن بهتر میتوان به ارزیابی نقاط قوت و ضعف آن پرداخت و شرایط کشور را در دوران بعد از آن سنجید. دولت یازدهم با وعده حل مناقشه هسته ای که از طرف غرب به بهانه های واهی بر ایران تحمیل شده بود روی کار آمد و بیش از سایر مسائل در این امر تعجیل نمود و در طی یک دوره دو ساله به دو توافق مهم دست یافت که عبارت بودند از توافق ژنو و برجام. در طی این سه سال که از عمر دولت میگذرد اما شاهد بودیم و هستیم که آنگونه که تبلیغ میشد و وعده های پشت سر هم قطار شده بهبود وضع اقتصادی و سیاسی ایران را نوید میداد، وضع چندان دگرگون نشده، که امیدواریم با توصیه های دلسوزان و اقدامات موثر دولت محترم اصلاح صورت گرفته و شرایط بهتر شود!
مجموعه بسیج دانشجویی دانشگاه ملایر با مشاهده و مطالعه عمیق اوضاع پس از توافق برجام و در روزهایی که یک سال از تاریخ انعقاد آن می گذرد مواردی را ذکر میکند تا از شرایط حال حاضر تصویر روشن تری بدست آید:
1_ قبل از برجام و در دوران جریان داشتن مذاکرات،مذاکره کنندگان محترم از شیوه برد برد مذاکرات سخن گفته و از توازن حاکم بر آنچه که میدهیم و آنچه میگیریم خبر میدانند! اکنون بعد از برجام مشاهده میشود که ایران به تعهدات خود پایبند بوده و حتی به اذعان مقامات غربی چون دبیر کل سازمان ملل در انجام تعهدات خود فرا برجامی هم عمل نموده است! در صورتی که کشورهایی غربی طرف ایران، در انجام تعهدات خود تعلل کرده و به سختی زیر بار آنچه خود وعده داده و امضا نموده اند میروند! به نحوی که چندی از رسانه های شناخته شده غربی هشدار دادند که ایران اگر به کف خواسته های خود نرسد و اوضاع این چنین پیش برود، برجام زیاد دوام نخواهد آورد. آیا در این شرایط و اوضاع که توازن میان عمل ایران و غربی ها بهم خورده زمان تجدید نظر در شرایط کنونی حاکم کنونی فرا نرسیده است؟
2_ یکی از انتقاد های جریان حاکم بر دولت کنونی،به دولت قبل این بود که درآمد های حاصل از فروش نفت را در زمان بالا بودن قیمت آن به نفع اقتصاد کشور به کار نبرده و هدر داده است. اکنون که طبق توافق برجام یک سالی از آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران حاصل از فروش نفت میگذرد، دولت توضیح دهد که در صورت آزاد شدن پولها، آنرا کجا صرف کرده و چه نتیجه ای گرفته است؟ با توجه به این نکته که اقتصاد دانان خود دولت به رکود حاکم بر اقتصاد ایران تاکید و رئیس جمهور محترم هم چندی پیش در کرمانشاه مشکلات موجود را تأیید نمود!امیدواریم با عمل گرایی دولت آنچه که با عنوان شکوفایی اقتصادی ایران در قالب اقتصاد مقاومتی وعده داده شده حاصل شده و شاهد از بین رفتن مشکلات کنونی باشیم!
3_ در طول عمر سه ساله دولت عناصر علمی کشور به خصوص در حوزه صنایع موشکی کم رنگ تر شده است! سوال ما از دولت این است که چرا گسترش صنایع موشکی ایران را پی گیری نمیکند؟ آیا توافق مخفی در کار است که شرایطی را بوجود آورده تا ماهواره ها در دانشگاهای کشور خاک بخورد ولی پرتاب نشود؟ در دوران دولت اصلاحات گویا به شخصی که خودروی برقی ساخته بود گفته شده بود که خودرو های برقی آینده ای در دنیا ندارند!آیا دولت کنونی هم نسبت به صنایع فضایی کشور این دید را دارد؟ و اگر نه دلیل این رکود توضیح داده شود.
4_ دلسوزان و منتقدان دولت یازدهم پیش بینی کرده بودند که دولت های غربی با حل شدن بحران هسته ای قانع نشده و سراغ برنامههای دفاع موشکی و یا موضوعات حقوق بشری خواهند رفت که این پیش بینی را اکنون در اظهارات گاه و بی گاه سیاستمداران غربی مشاهده میکنیم که تازه ترین مورد آن گزارش دبیرکل سازمان ملل بود که در عملی غیر حرفه ای به برنامه موشکی ایران تاخته و آن را در منافات با روح برجام خوانده بود. مقامات وزارت خارجه کشورمان همواره تاکید کرده اند که موضوع موشکی به کل از توافق اتمی جداست و این امر مبرهن است. سوال پیش می آید که اگر این مطلب تا این حد متقن است پس چرا غربی ها دست از یاوه سرایی پیرامون آن برنمیدارند!به نظر میرسد هدف آنان کمرنگ جلوه دادن تعلل شان در انجام تعهداتشان باشد که نیازمند پیگیری جدی دولت میباشد.
5_ از نتایج برجام برای دولت ایران اجازه خرید هواپیمای مسافر بری بود که تا کنون جز یک عکس یادگاری چیز دیگری در این حوزه نصیب ایران نشده و هر روز خبر های ضد و نقیضی درباره خرید هواپیما از چین تا فرانسه و آمریکا به گوش میرسد! و همچنین اخبار تاسف باری از تهاجم نمایندگان آمریکا برای جلوگیری از انجام معاملات خرید هواپیما! دولت توضیح دهد ایران کی قرار است از هواپیماهای فرنگی بهره مند شود و نیز اقدامات نمایندگان آمریکا چگونه در برجام میگنجد و آیا با روح و جان برجام در تضاد هست یا نه؟
6_ موضوع نگران کننده در باره دولت یازدهم در دوره قبل از برجام و بعد از آن انفعال در موضع گیری های سفت و سخت علیه هتاکی های دولت های غربی و مرتجع منطقه بود و هست!به طوری که مشاهده میشود که این انفعال گاها موجب محاسبه اشتباه آنان شده و رفتار خود را تند تر میکنند و حتی کار تا جایی پیش رفت که نامزد دموکرات های آمریکا برای ریاست جمهوری ضمن تهدید ایران حرف از حمله نظامی زد! در عین حال در داخل کشور اخیرا رئیس جمهور عنوان کرد که برجام سایه جنگ را از سر کشور دور کرده است!دولت پاسخ دهد که تهدید های صورت گرفته چگونه با گفته های رئیس جمهور قابل جمع است؟
7_ دست دست کردن دولت در حمایت از نیروهای مقاومتی در منطقه که در حقیقت ثمرات انقلاب اسلامی محسوب می شود، هرچه قبل از توافق برجام جلوگیری از تنش در مذاکرات تفسیر شد، اکنون اشتباه در تفسیر اهداف عالیه جمهوری اسلامی و اصول آن تعبیر می شود! به گونه ای که می بینیم دولت در برابر حوادث تروریستی غرب با ذکاوت تمام در ابراز همدردی و پیام تسلیت فرستادن تعجیل می کند ولی در برابر حوادثی با ابعاد گاها بزرگتر در منطقه مانند سوریه و عراق واکنشی نشان نمی دهد! شاید دولت اهمیت گروههای موافق استراتژی جمهوری اسلامی را در نیافته و گرفتار تفسیر غلط خود از عدم وجود اسلام انقلابی شده است! که اگر نه دولت بایستی توضیح دهد! باید دانست وقتی کشتی کمک های ایران با یک تلفن وزیر خارجه آمریکا منحرف شود و به جای دیگری برود، امروز باید هم عربستان را در موقعیتی تهاجمی کنار منافقین یافت! و آنان را در ریختن خون شیعیان بی گناه مصمم دید! دیروز اگر گذشت و تمام شد و دیدیم که اشتباه صورت گرفته پس چرا امروز درباره قتل عام کشمیر دولت و دستگاه دیپلماسی سکوت کرده و به چشم خرد شدن جمجمه شیعیان آنجا را زیر پای حرامزادگان می بیند ولی سکوت میکند؟ آیا این رویکرد در سیاست خارجی حاصل خطا و اشتباه است یا حاصل برجام؟و یا شاید ماحصل شکل گیری برجام های جدید در کالبدی دیگر؟ هرچه که هست موجب نگرانی جدی میباشد که بایستی تصحیح شود.
8_ موارد دیگری نیز بود که از حوصله این بیانیه خارج است! باید عنوان کرد مطالب ذکر شده برای سیاه نمایی فعالیت دولت محترم نمیباشد بلکه نگاهی انتقادی با چاشنی واقع بینی به حوادث کشور در یک سالی که از برجام میگذرد هست. حفظ روحیه انتقاد پذیری در دولت و انتقاد سازنده دانشجویی باید موجب حرکت بهتر و چالاک تر دولت در رسیدن به اهداف خود باشد.
در پایان باید گفت که جامعه دانشجویی شاهد اتفاقات کشور است و حوادث پیش آمده را به دقت رصد می کند. بسیج دانشجویی دانشگاه ملایر نیز همگام با دانشجویان و برای به انجام رساندن انتظارات مقام معظم رهبری از نیروهای انقلابی در دانشگاها به رسالت روشنگرانه خود عمل کرده و تنها به علامت سئوال و تعجب اکتفا نخواهد کرد و پی گیر سئوالات و مطالب ذکر شده در این بیانیه بوده و انتظار پاسخ شفاف و روشن را از سوی دولت دارد.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه ملایر