کد خبر:۵۳۰۷۵۰
معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی:

تخصیص ۴۳ هزار میلیارد تومان بودجه امسال دانشگاه‌ها/ شاخص نسبت هیأت علمی به دانشجو به ۲۰ می‌رسد

معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، بودجه امسال وزارت علوم را ۲۹۴ هزار میلیارد تومان عنوان کرد که ۲۴۴ هزار میلیارد تومان آن قابل تحقق است و گفت: تا کنون ۴۳ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا واعظ مهدوی پیش از ظهر امروز در گردهمایی معاونین اداری مالی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که به میزبانی دانشگاه کردستان در سنندج برگزار شد، بیان داشت: کردستان منطقه پرافتخار و جزو پایه‌های ایران اسلامی است که برگزاری این همایش در چنین منطقه‌ای جای افتخار دارد.

 

وی در ادامه به بحث «حق» اشاره کرد و گفت: ارزش مدیریت ما به این است که حق به حق‌دار برسد و گرنه پست‌ها و مدیریت‌ها ارزش ندارد.

 

معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تصریح کرد: اعمال حق از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که باید با حساسیت برخورد کرد که خدای ناکرده حقی از کسی ضایع نشود.

 

وی افزود: رسالت دانشگاه‌ها در احقاق حق جامعه، تربیت نیروی انسانی کارآمد و مورد نیاز جامعه است و نظام آموزشی ما نیز براساس شرایط کشور و برای نیل به این هدف ایجاد شده است.

 

واعظ مهدوی در ادامه گفت: دانشگاه‌ها در وهله نخست باید تلاش کنند تا نیروی متناسب با توسعه صنعتی و پیشرفت کشور و نیازهایی که وجود دارد، تربیت کنند و تربیت دانشجو به گونه‌ای باشد که نیازهای بخش توسعه صنعتی کشور را پوشش دهد.

 

وی همچنین عنوان کرد: رویکرد دانشگاه‌های ما باید به گونه‌ای باشد، وقتی یک نیروی تحصیل‌کرده از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود به درد کارخانه‌های تولیدی و یا بخش صنعتی بخورد نه اینکه با داشتن یک مدرک صرف به جمع بیکاران اضافه شود.

 

معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در ادامه توجه به مهارت‌های اجتماعی را یکی دیگر از الزامات تربیت نیرو در دانشگاه‌ها دانست و گفت: یک نیروی تحصیل‌کرده باید فضیلت، درستکار و راستگویی را تجربه کرده باشد و این یکی از رسالت‌های مهم دانشگاه‌های ما است.

 

50 درصد ظرفیت دانشگاه آزاد خالی است

 

واعظ مهدوی در بخش دیگری از سخنان به کاهش جمعیت دانشجویی کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 50 درصد ظرفیت دانشگاه آزاد، 40 درصد پیام نور و 40 درصد ظرفیت علمی کاربردی خالی است.

 

وی تاکید کرد:  دانشگاه‌های دولتی نباید جنبه رقابتی در زمینه افزایش جذب دانشجو داشته باشند چون بواسطه این کار دانشجو بخش کیفی نادیده گرفته می‌شود و این بدور از وظایف دانشگاه‌های دولتی است.

 

واعظ مهدوی تهیه برنامه‌های استراتژیک در دانشگاه‌ها را یک کار خوب توصیف کرد و گفت: باید این برنامه استراتژیک برش برنامه ششم داشته باشد تا اهداف کمی و کلان دانشگاه‌ها عجین شوند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر نسبت دانشجو به هیأت علمی 27 به یک است که باید به 20 به یک برسد و در بخش دانشگاه‌های غیردولتی نیز باید آمار 62 به 45 به یک کاهش پیدا کند.

 

معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همچنین به وظیفه معاونت‌های مالی و اداری دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این معاونت‌ها باید تکیه‌گاه سایر بخش‌های دانشگاه باشند و نباید بخاطر پرداخت حقوق، اعتبارات را بلوکه کنند چون ن ما در هر صورت حقوق پرسنل را تامین خواهیم کرد.

 

استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه‌ها، تصفیه فاضلاب‌ها، استحکام بخشی پشت بام ساختمان‌ها و جمع آوری روان‌آبها و نیز تصویب استانداردها و اجرای آنها از جمله موارد دیگری بود که واعظ مهدوی آن را مورد تاکید قرار داد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش، بودجه سال‌جاری وزارت علوم را 294 هزار میلیارد تومان عنوان کرد که 244 هزار میلیارد تومان آن قابل تحقق و تخصیص است.

 

واعظ مهدوی با عنوان این مطلب که 197 هزار میلیارد تومان از رقم 244 هزار میلیارد تومان بودجه امسال، در بخش هزینه‌ای، 10 هزار میلیارد آن به تملک دارایی و 37 هزار میلیارد تومان آن به بخش عمرانی اختصاص پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: تاکنون 43 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

 

معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در پایانت سخنان خود گفت: اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و سیاست‌های کلی آن ابلاغ شده است، 4 طرح سیاست‌های کلی مربوط به بخش آموزش عالی است که معاونت‌های اداری مالی باید به این موارد توجه و آن را در برنامههای خود عملی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار