اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مرندی، دبیر کل مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در نشست خبری که صبح امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد، درباره این مجمع گفت: مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور از سال 78 به طور غیر رسمی فعالیت خود را شروع کرد و در سال 81 رسما آغاز به کار کرد و در وزارت کشور به ثبت رسید. این مجمع اولین و فراگیرترین مجمع صنفی اعضای هیأت علمی کشور است و پنج دوره انتخابات را از سر گذارنده است.
وی افزود: طبق اساسنامه این مجمع وظیفه دارد حقوق مادی و معنوی اعضای هیأت علمی کشور را دنبال کند و اعضای نیز شامل تمامی اساتید عضو هیأت علمی دانشگاه ها در سراسر کشور می شود.
مرندی گفت: یکی از کمیته های این مجمع کمیته رفاهی است؛ البته دفتر مرکزی ما از ابتدای تاسیس در ساختمان مرکزی وزارت علوم در شهرک غرب واقع شده بود که با مجوز کتبی دو وزیر به مجمع واگذار شد. در بهمن ماه سال گذشته یک نامه محرمانه و خارج از چارچوب از سوی یکی از مدیران وزارت علوم به دفتر مجمع صنفی واصل شد که از ما خواسته شده بود در عرض سه روز محل دفتر را واگذار کنیم.
وی در ادامه بیان داشت: سوالی که اینجا مطرح شد این بود که چرا ضرب الاجل سه روزه برای این کار دیده شده؟ با رایزنی هایی که انجام شد به دنبال پاسخگویی مسئولان وزارت علوم بودیم که این اتفاق نیفتاد و ما مجبور شدیم رایزنی هایی با برخی نمایندگان و نمایندگان نهاد رهبری در دانشگاه ها و برخی دیگر از مسئولان داشته باشیم و از آنها خواسته شد تا در این امر مداخله کنند. خوشبختانه مداخله این افراد باعث شد تا در آن مقطع این مسئله موقتا حل شود.
دبیر کل مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور تصریح کرد: پس از انتخابات مجلس دهم نامه دومی به دفتر مجمع واصل شد که به ما گفته شده بود تا آخر خرداد ماه ۹۵ مهلت دارید تا این دفتر را تخلیه کنید. پس از دریافت این نامه درخواست های مکرری برای ملاقات با مسئولان وزارت علوم داشتیم که متاسفانه ناکام ماندیم.
وی در خصوص اقدامات مجمع صنفی اعضای هیأت علمی تشریح کرد: اقدامات متعددی از جمله تقاضای افزایش حقوق اعضای هیأت علمی را در چند مقطع هم در دولت دهم و هم در دولت یازدهم انجام دادیم. همچنین در خصوص برخی بی عدالتی هایی که برای اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد انجام می شد، با پیگیری های این مجمع این بی عدالتی ها مرتفع و دانشگاه آزاد حقوق اعضای هیأت علمی را بیشتر کرد؛ که این با تلاش مجمع صنفی اعضای هیأت علمی میسر شد.
مرندی اظهار داشت: پس از دریافت نامه جدید، تلاش زیادی کردیم تا با معاون پشتیبانی وزارتخانه ملاقات کنیم و شاید این پیگیری ها به 30 بار نیز می رسید. می خواستیم در این ملاقات مسائل را بازگو کنیم و بدانیم دلیل اینکه از ما خواسته شده این دفتر را که تنها یک اتاق در وزارت علوم است تخلیه کنیم، چیست؟
وی ادامه داد: چنین وقتی به ما داده نشد و با وجود اصرار فراوان ما نتوانستیم با معاون پشتیبانی وزارتخانه ملاقات کنیم.چهارشنبه دو هفته گذشته دفتر مجمع صنفی را پلمپ کردند، در حالی که مجمع صنفی تمامی فعالیت های رفاهی را که برای اعضای هیأت علمی انجام می داده و هیچ نفعی برای خود مجمع نداشته پیگیری می کرد. ما یک مجموعه غیر انتفاعی هستیم و حتی هزینه جلسات را نیز هر بار یکی از اساتید متقبل می شود.
دبیر کل مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور درباره دلیل پلمپ این مجمع تشریح کرد: اخیرا به صورت غیررسمی به ما گفته شده دلیل پلمپ این است که شما برای اقدامات رفاهی که برای اعضای هیأت علمی انجام می دادید در برگه های خود آدرس وزارت علوم را نوشته اید که این برخلاف مصالح وزارت علوم است. ما هیچ وقت در این نامه نگاری ها از کاغذ فرم وزارت علوم استفاده نکردیم. آیا قاعده اش این نیست که اگر اشکالی وجود دارد به ما اعلام شود تا آدرس دیگری را برای استفاده در نامه به کار ببریم؟ چنین چیزی به ما گفته نشد و این حرف ها بیشتر به بهانه تراشی شبیه است.
وی در ادامه بیان داشت: مکانی که ما در اختیار داریم با مجوز کتبی دو وزیر به ما داده شده و گرفتن این مکان غیرقانونی است. اگر قرار است اینجا گرفته شود، باید با دستور کتبی وزیر انجام شود؛ اما مسئله اینجاست که دستور وزیری در کار نیست. هر چند به طور جسته و گریخته به ما گفته شده که با نظر وزیر این کار انجام شده است، اما به ما نامه ای مبنی بر دستور وزیر داده نشده است.
مرندی به تشریح دلایل پلمپ مجمع صنفی پرداخت و گفت: یک تحلیل این است که واحد رفاهی وزارت علوم نتوانسته کاری برای اساتید کشور کند، اما این مجموعه محدود توانسته در همین دو سال امکانات زیادی برای اساتید ایجاد کند و با شرایط اقساطی واحدهایی را به اعضای هیأت علمی معرفی کند؛ که البته آنها این مسئله را نمی پسندند.
وی تاکید کرد: ما مجمع صنفی هستیم و طبق اساسنامه حق نداریم کار سیاسی کنیم ولی این مجمع باید حتما صنفی باقی بماند. متاسفانه دوره هایی تحت شورای مجمع صنفی کارهای سیاسی انجام می دادند و البته حالا نیز برخی از مسئولان می خواهند در این مجمع کار سیاسی صورت بگیرد.
دبیر کل مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در ادامه بیان داشت: وزارتخانه مشکل مکان ندارد و حتی چند ساختمان خالی در خیابان نجات اللهی برای وزارت علوم است و مطمئنا با این یک اتاق مشکلی نخواهند داشت.
وی گفت: ما حتی برای اصلاح آئین نامه ارتقای اعضای هیأت علمی نیز مواردی را بیان کردیم و مسائل حقوقی و علمی اساتید را پیگیری می کنیم.