کد خبر:۵۳۴۴۶۵
خوشنام در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

آمریکا همان آمریکای زمان مصدق است

دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه علامه گفت: پس از منتشر شدن اسناد CIA و اثبات دخالت آمریکا در کودتای ۲۸ مرداد، هیچ‌گاه دولت آمریکا از خیانت خود ابراز پشیمانی نکرده است و در طول تاریخ رابطه خود با ایران، هیچ‌گاه خلاف آن سیاست‌ها را نپیموده است؛ پس آمریکا، همان آمریکای زمان مصدق است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

محمد جواد خوشنام، دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با یادآوری کودتای 28 مرداد بیان داشت: روز ۲۸ مرداد يادآور کودتای ننگين و سياهی است که شيرينی نهضت ملی شدن صنعت نفت را در کام ملت ايران تلخ کرد و حکومت محمدرضاپهلوی را ۲۵سال طولانی‌تر کرد.

 

وی افزود: بعد از پیروزی قیام ۳۰ تیر به رهبری آیت‌الله کاشانی و مصدق و ملی‌شدنِ نفت، اولین کشور امپریالیستی که بواسطهٔ کوتاه شدن دستش از نفت ارزان ایران منافع خود را در خطر دید، بریتانیا بود؛ مذاکرات پی در پی بریتانیایی‌ها و میانجی‌گری امریکایی‌ها بی‌نتیجه ماند و حتی شکایت انگلیس به دیوان لاهه و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز تأثیری بر روند ملی شدن نفت ایران نگذاشت و مصدق در لاهه و نیویورک به دفاع از حق مالکیت مردم بر منابع سرزمین خود پرداخت.

 

دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه علامه ادامه داد: در آن زمان مصدق با پیش‌زمینه‌ٔ تاریخیِ صحیحی که نسبت به خیانت‌های انگلیس داشت بشدت به او بدبین بود، لیکن از طرفی با اشتباه محاسباتی بر اساس نظریهٔ موازنهٔ قدرت، قصد داشت با استفاده از قدرت آمریکا جایگاه خود را که پس از اختلاف با کاشانی متزلزل شده بود، در برابر انگیس و مخالفان داخلی استحکام بخشد.

 

خوشنام با اشاره به اقدامات کینه توزانه آمریکا و انگلیس اظهار داشت: انگليس که بعد از کوتاه شدن دست خود از صنعت نفت ايران، منابع بسياری را در منطقه و خصوصا ايران از دست داده بود، با قطع اميد از رسيدن به یک توافق، وارد مطالعهٔ طرح يک کودتای نظامی شد و آیزنهاور، رییس‌جمهور وقت آمریکا که مصدق به او برای کمک نامه نوشته بود، پاسخ نامه را یک ماه به تعویق انداخت تا روند کودتای نظامی در ایران پیش رود و در نهایت در ۲۸ مرداد کودتا توسط ارتش انجام شد، مصدق برکنار شد و سرلشکر زاهدی، نخست‌وزیرشد

 

این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: مصدق به جای اتحاد با آیت‌الله‌کاشانی و دیگر دوستانش در وطن، آیزنهاور را انتخاب کرد، و آیزنهاور با اجرای ‌کودتای چرچیل، اثبات کرد که منافع و دست امپریالیست بزرگ، آمریکا و انگلیس در دستانِ هم گره خورده است و هیچکدام برای منفعت ملت ایران قدمی برنمی دارند.

 

وی با تاکید بر اینکه ما باید از وقایع صنعت‌ملی‌شدن نفت و کودتای ۲۸ مرداد بعنوان گزاره‌های مهم تاریخ معاصر کشورمان عبرت بگیریم، تصدیق کرد: در ابتدا باید توجه داشت که یکی از ابزارهای دولت‌های امپریالیست غربی برای نفوذ در حکومت‌های خارجی در راستای پذیرشِ پایگاه‌های نظامی و یا تسلیم فرهنگی آنان، در قالب جهانی‌شدن لیبرال‌دموکراسی، شرکت‌های چندملیتی و رسانه‌ها هستند که در مورد توافقنامه‌های تجاری مورد نظر این شرکت‌ها «مذاکره کرده» و یا آنها را «تحمیل» می کنند.

 

خوشنام با اشاره به خیانت های آمریکا و انگلیس در تاریخ کشورمان تصریح کرد: اساسا تصور اینکه یک کشور صنعتیِ سرمایه‌داری با انجام مذاکره و انعقاد قرارداد به پیشرفت اقتصادی یک کشور در حال‌ توسعه و مستقل کمک کند، پشت پا زدن به مفاهیم مسلّم سرمایه‌داری و واقعیات تاریخی‌ نظیر قیام ملی شدن نفت و‌ کودتای ۲۸ مرداد است.

 

وی اضافه کرد: حتی پس از منتشر شدن اسناد CIA و اثبات دخالت آمریکا در کودتای 28 مرداد، هیچ‌گاه دولت آمریکا از خیانت خود ابراز پشیمانی نکرده است و در طول تاریخ رابطهٔ خود با ایران، هیچ‌گاه خلاف آن سیاست‌ها را نپیموده است؛ پس آمریکا، همان آمریکای زمان مصدق است.

 

این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه ما می توانیم فعل خواستن را صرف کنیم، بیان داشت: امروز اگر در زمینه‌های بسیاری چون  صنعت، آموزش، توان‌نظامی، بهداشت و اقتصاد پیشرفت کرده‌ایم، ضامن ماندگاری و انتفاع آنها تکیه به توان داخلی‌ است؛ نه اجازه و کمک کشورهای غربی.

 

دبیر انجمن سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی تصدیق کرد: اگر به جای تکیه به جوانان و ظرفیت‌های ملی اشتباه تاریخی مصدق در اعتماد به آمریکا یا هر کشور امپریالیستی را تکرار کنیم، حتی اگر مانند مصدق هدفی عالی و به نفع کشورمان داشته باشیم، محکوم به خیانت و شکست خواهیم بود.

 

خوشنام در پایان با ابراز تاسف از رفتار آمریکا و انگلیس بیان داشت: در جهانی که هر کشوری برای پیشرفت خود دست به هر عملی می زند، انتظار خدمت از دیگران برای پیشرفت ملتمان، به روایت و استناد تاریخ، امری‌ نشدنی‌ و محکوم به شکست است؛ کما اینکه در مبحث اعتماد به آمریکا و غرب و انعقاد قرارداد برجام، بار دیگر غیرقابل اعتماد بودن غرب اثبات شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار