اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم بارانی بیرانوند، دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان استان لرستان گفت: عدم اقدام جدی و عملی دولت در اقتصاد درون زا و سیاست های اقتصاد مقاومتی، واردات کالاهای غیر اساسی و کم توجهی به تولیدات داخلی، باعث شده تا همچنان صنایع و کارگاههای زیادی در داخل متضرر شده و به تعطیلی کشانده شوند ویا با حداقل ظرفیت به حیات نیمه جان خود ادامه دهند.
وی افزود: بعضی از این صنایع، ماه هاست که نتوانسته اند حقوق کارگران خود را پرداخت کنند و علی رغم اعلام آمارهای گوناگون، اما متاسفانه همچنان در رکود اقتصادی به سر می بریم.
دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان لرستان بیان کرد: علیرغم تلاش های دولت و حتی موفقیت در مهار تورم، اما به دلیل اینکه نگاه کلان آنها بیشتر به بیرون از مرزها است و امید به کمک و مساعدت های قدرت های اقتصادی غربی داشتند.
بارانی بیرانوند افزود: دولت برای مهار تورم به واردات بی رویه در برخی از بخش ها پرداخت و با غفلت از توانایی ها و استعداد های درون کشور، اعتقادی به اقتصاد درون زا و اقتصاد مقاومتی نداشت؛ بنابراین با هر ناراحتی قدرت های غربی، ضرباتی هم به اقتصاد ما وارد شده است.
برنامه ششم توسعه و لوایح بودجه ای مهم ترین چالش دولت
وی، برنامه ششم توسعه و لوایح بودجه ای را ازمهمترین چالش های دولت عنوان کرد و گفت:علیرغم اینکه مجلس قبل، یک سال دیگر برای ارائه برنامه ششم به دولت یازدهم فرصت داد و ماه ها از زمان اتمام برنامه پنجم نیز می گذرد، اما با تاخیر بسیار، آنچه تحت عنوان برنامه ششم به مجلس ارائه شده نه تنها استانداردهای یک برنامه منسجم را ندارد، بلکه ایرادات اساسی بر آن وارد است.
دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان لرستان بیان کرد: بنا به اظهار یکی از کارشناسان، حداقل ده برجام از درون برنامه ارائه شده دولت بیرون می آید.
بارانی بیرانوند، تصریح کرد: انگار افرادی در دولت نفوذ کرده اند و می خواهند ما را از سرتا پا به اقتصاد و فرهنگ و سیاست های غربی وابسته کنند. بنابراین نمایندگان باید مراقب این نفوذ باشند.
وی افزود: البته انتقادات جدی به لایحه ی بودجه95 نیز وارد است.
برجام دستاوردی برای کشور نداشت
دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان لرستان، ادامه داد:علی رغم اینکه دولت تمام توان خود را برای برجام به کارگرفت،اما پسابرجام و بدعهدی غربی ها و به خصوص آمریکایی ها و خلف وعده های آنها در خصوص برداشتن تحریم ها و مبادلات بانکی، یکی دیگر از چالش های مهم دولت است.
بارانی بیرانوند، اظهار کرد: ما امتیازات فراوان و نقدی را دادیم اما چون دولت در فکر دیدن دم کدخدا بود و باور داشت که می شود کدخدا را راضی کرد وحتی با حاکمان خونریز و بد عهد آمریکایی دست دادند و گفتند و خندیدند و قدم زدند، اما آنها نه تنها تحریم ها برداشته نشد، بلکه بیشتر هم شدند و مثل سال های قبل از برجام همچنان مبادلات پولی ما مشکل دارد و دارایی های ما هم آزاد نشده اند.
وی با بیان اینکه در واقع برجام دستاوردی برای کشور نداشت، خاطرنشان کرد: در صورتی که رئیس جمهور و وزیر خارجه و معاونین آن، قبل از امضای برجام همگی به صراحت گفتند با اجرایی شدن برجام، تمام تحریم ها لغو و دارایی های بلوکه شده ایران آزاد شود.
دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان لرستان، افزود: قریب یک سال از اجرای برجام گذشته وخبری نیست و رئیس جمهور تازه متوجه شده است که این کدخدا قابل اعتماد نیست و بعد از دادن این همه امتیاز نقد و گرفتن وعده های نسیه واز دست دادن فرصت های طلایی دیگر، می گوید به آمریکایی ها خوشبین نیستم!
بارانی بیرانوند، گفت: تمام این مسائل قبل از اجرای برجام از طرف دلسوزان نظام و مردم پیش بینی شده و فریاد زده شد، اما نه تنها گوشی شنوای آن ها نبود بلکه با تازیانه هایی از قبیل بی سواد و بزدل و ترسو، آن ها را منکوب کردند.
دولت قراردادهای مشکوک را محرمانه عنوان می کند
وی با بیان اینکه عدم شفاف سازی دولت، چالش دیگری برای آن است، افزود:.همچنان که مذاکرات هسته ای را حتی از دید نمایندگان مردم پنهان می داشتند ونتیجه آن را مشاهده کردیم،اخیرا قرار دادهای اقتصادی محرمانه ای تدوین شده که مشکوک به نظر می رسد و قرارداد نفتی اخیر از جمله این هاست که به کرسنت دوم مشهور شده است.
دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان لرستان تصریح کرد: هرجایی که از طرف دولتمردان، قراداد وبرنامه مشکوکی بسته می شود، برای پنهان ماندن از چشم مردم و کارشناسان، آن را محرمانه اعلام می کنند.
عدم برخورد جدی دولت با صاحبان حقوق های نجومی
بارانی بیرانوند در ادامه با اشاره به پدیده فیش های نجومی،گفت: عدم برخورد جدی با صاحبان حقوق های نجومی از طرف دولت چالش مهم دیگری برای آن به شمار می رود.
وی اظهار کرد: در حالی که کارشناسان، خبر از حدود 3000 مدیر با حقوق های نجومی خبر داده اند، اما آقای رئیس جمهور تعداد آنها را تنها 100 تا 300 نفر و معاون اول، کمتر از50 نفر وسخنگوی دولت حدود 30 نفر ذکر کردند.
دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان لرستان با اشاره به اینکه با فشار افکار عمومی و تذکرات موکد رهبری، تنها با چند نفر برخورد شد وادعا شد که همه حقوق های نا مشروع آنها برگردانده شده است، گفت: در صورتی که هیچ سند و مدرکی در این خصوص ارائه نشد ونه تنها پرونده هیچکدام از آنها به دستگاه قضایی ارسال نشد، بلکه سخنگوی دولت سر دسته فیش های نجومی و صاحبان درآمد های حرام یعنی آقای فریدون و صفدر حسینی را هم جز ذخایر انقثلاب معرفی کردند!
بارانی بیرانوند، اضافه کرد: رانت اطلاعاتی در امور ارزی و صرافی گری، دخالت در انتصاب مدیران با حقوق های نجومی، دخالت در قرادادهای اقتصادی و نفتی، سفرهای خارجی بی شمار و مشکوک اقتصادی و سیاسی، تنها بخش هایی از جرم های افشا شده آقای حسین فریدون است. با این حال گویا رئیس جمهور نیز بی خیال تخلفات و دزدی های کلان و رانت و ویژه خواری های برادرش شده و به فریادهای معترضین هم توجهی ندارد.
وی اذعان کرد: تعلل و عدم جدیت دستگاه قضایی در برخورد با صاحبان حقوق های نامشروع ،نیز جای تامل و تاسف دارد.
سیاست زدگی متصدیان امور علمی و آموزش عالی کشور
دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان لرستان در ادامه بیان کرد: کاهش رشد شتاب علمی کشور، طی سال های گذشته چالش مهم دیگری برای دولت است.
بارانی بیرانوند گفت: متصدیان امور علمی و آموزش عالی کشور و بخصوص وزارت علوم، از بین سیاسیون افراطی انتخاب شده اند و تمام هم و غم آن ها حاشیه سازی های باندی و سیاسی است؛ بنابراین از امور علمی غافل مانده اند وکاهش رشد علمی کشور طی سال های اخیر موید این واقعیت تلخ است.