اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زمانی که سین کلاس ها و برنامه نهمین دوره از طرح ولایت در بسته های فرهنگی به بچه های پذیرش شده داده می شد، همه با هم، صحبت می کردند و مشخص بود انتظار این ساعت ها را نداشتند. برخی که از روی نا امیدی عزم به رفتن کرده بودند. کلاس ها از ۸ صبح آغاز و تا ۷ بعداز ظهر به طول می انجامید. ولی جالب بود هر چه که به انتهای دوره نزدیک تر می شدیم شور و هیجان بیشتر و بیشتر می شد و دانش پژوهان امیدوارتر می شدند.
در افتتاحیه این مراسم شور و هیجان خاصی موج می زد، برخی از دانش پژوهان برای افزایش معرفت آمده بودند، برخی آمده بودند تا تحلیلشان محکم تر گردد، برخی آمده بودند تا به عنوان نیروی هم تراز انقلاب تربیت شوند. در هر حال از همه نوع دانشجو در این طرح آمده بود. از همه نوع یعنی نخبه های دانشجویی آمده بودند.
اصلا طرح ولایت چیست و چه کسی بنیان گذار آن است؟ این طرح را چه کسی پایه گذاری کرده است؟
بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران اعتقاد دارند، در دوران پس از انقلاب، آیت الله مصباح توانست خلاء شهید مطهری و علامه طباطبایی را برای نسل جوان دانشجو پر نماید و جوانان از حضور ایشان استفاده نمایند. بلی آیت الله مصباح بنیان گذار این طرح می باشد و نهال این طرح از سال ۷۵ کاشته شده و همچنان نیز در حال تنیدن است.
نهمین دوره از طرح ولایت استان سمنان با سخنرانی جانشین سپاه استان اسحاق هراسانیان و حضور مقامات استانی در دانشگاه قم برگزار شد.
طرح ولایت اردو تفریحی نیست، دوره ای برای رفع شبهات ذهنی
بچههای حاضر در این دوره اکثرا از فعالین دانشجویی هستند و واقعا دغدغه دارند! دانشجویانی که پس از ثبت نام در دفاتر بسیج دانشجویی با گذارندان آزمون کتبی و یک مصاحبه تخصصی جواز حضور در این دوره را کسب کردهاند.
اینها خودشان را احتمالا برای ترم بعدی دانشگاهشان آماده میکنند. حداقل انتظارشان از این دوره این است که دیگر در محیط دانشگاه حداقل از لحاظ فکری دچار شبهه و تردید نشوند.
روزهای اول برای همه خیلی مهم است؛ چرا که به قول طرح ولایتیها تیم جمع کردن و آشنایی با بقیه بچه ها برای گعدهها و بحثها «خیلی مهمه!» البته علاوه بر این طرح ولایت که استانی است، یک طرح ولایت کشوری هم برگزار میشود.
اینجا نه دانشگاه است نه دبیرستان- اینجا محل برگزاری نهمین دوره از طرح ولایت استانی است
وقتی برنامه دوره را در بسته های فرهنگی به دانش پژوهان می دهند همه با هم صحبت می کنند و از سنگینی دوره و مدت زمان کلاس ها می گویند. برخی از حجم زمانی کلاس ها گلایه می کنند، کلاس ها از ۸ صبح تا ۷ بعد از ظهر برگزار می شود. ولی وقتی موضوعات کلاس ها را توجه می کنند کمی آرام تر می شوند و مسممتر.
کلاس ها با موضوعاتی نظیر خداشناسی، انسان شناسی، ولایت فقیه، جریان شناسی رسانه، امر به معروف و گل سر سبد مبحث اکثر جوانان، راهکارهای ازدواج آسان که با حضور اساتید مجرب و مطرح و بعضا شاگردان علامه مصباح برنامه ریزی شده است.
تحصیل،تهذیب و ورزشی
فضای این اردوی آموزشی اینقدرها هم خشک نیست و بچهها متناسب با محل برگزاری طرح از امکانات ورزشی و سرگرمی هم تا حد امکان استفاده میکنند.
طرح ولایت تا به امروز
برگزاری طرح ولایت که در سالیان اخیر ۱۰ روزه برگزار میشود از سال ۱۳۷۵ آغاز شده است و تا کنون ۹ دوره آن برگزار شده است. این طرح با همکاری سازمان بسیج دانشجویی و موسسه امام خمینی(ره) شکل گرفته و تا کنون ببیش از ۲۰۰۰ دانش پژوه در آن شرکت کردهاند.
هدف اصلی این دوره طرح پاسخ به شبهات و شکل گیری منظومه فکری مستحکم در میان فعالین دانشجویی است؛ به طوری که هر کدام از این دانشجویان در تشکل دانشجویی خود به عنوان یک جریان ساز فکری عمل کند.
سخت ترین کار خداحافظی با خاطراتی که هیچگاه از یاد نمیروند!
روزهای اول با برداشت از سنگینی دوره شاید فکر ترک دوره را در سر میپروراند. حال که دوره رو به پایان است در کنار غم جدایی از دوره و دوستان و اساتید شاید تلاش میکند با گرفتن عکسهای یادگاری و سلفی و خاطرهنویسی یکی از بهترین دورههای زندگی خود را در دفتر خاطراتش ثبت کند.
برایم جالب بود. هر چه به انتهای دوره نزدیک تر میشدیم انگار رزق شهدایی بیشتری نصیب دانش پژوهان می شد. شبی با شهید گمنام شناسایی شده در دانشگاه قم شهید ستار یکه زارع با حضور حاج حسین یکتا فضایی خاص را حکم فرما کرده بود. از آن بالاتر به صورت تصادفی و کاملا اتفاقی هم نشینی با خانواده شهید شناسایی شده در دانشگاه که همه را مات و مبهوت کرده بود. واقعا فضایی رقم خورد که در قلم ها نمی گنجد.
پس از پایان دوره ها انتظار می رود دانش آموختگان در راستای تبیین مباحث اسلامی و نشر آن حضور موثری داشته باشند. دانش آموختگان این دوره ها در قالب کانون طرح ولایت استان در برنامه تداوم فعالیتهای پژوهشی مرتبط شرکت میکنند.
از دیگر اهداف این دورهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- ارائه نظام صحیح تفکر و دستیابی به معرفت دینی در چارچوب نیازهای روز اجتماعی
۲- تعمیق، تحکیم و آشنایی بیشتر با مبانی اندیشه اسلامی و مباحث مرتبط با آن از طریق فضای مجازی
۳- تاثیرگذاری فرهنگی و عقیدتی در مراکز علمی، فرهنگی و اذهان عمومی جامعه
۴- تربیت نیروهای متخصص انقلاب اسلامی با بهرهگیری از روشهای نوین و در قالب مبانی اندیشه اسلامی طرح ولایت