جزئیات اسکان دانشجویان ورودی جدید در خوابگاههای دانشگاه کردستان
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمتر از پنج روز دیگر با آغاز سال تحصیلی جدید، پای چند میلیون دانشجو به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مختلف باز میشود؛ دانشجویانی که با هزار امید و آرزو پا به محیطی میگذارند که نقش مهمی را در آینده آنها بازی میکند، بجز جماعتی که بومی دانشگاه محل تحصیلشان هستند، گذر عده زیادی هم به خوابگاههای دانشجویی میافتد؛ دانشجوهایی که باید روزهای درس و دانشگاه را در شهر و دیار دیگر و دور از خانواده بگذرانند؛ زیر سقف فضایی که هزار اما و اگر دربارهاش وجود دارد؛ از کمبود ظرفیت گرفته تا سازگاری با هم اتاقیها و افسردگی و... موضوعاتی که هرکدام به تنهایی میتواند به دغدغه خانوادههایی که دانشجوی خوابگاهی دارند، تبدیل شود.
مساله خوابگاه آنقدر مهم است که بسیاری از شرکتکنندگان در آزمون سراسری هنگام انتخاب رشته اولویتبندی رشته تحصیلی و محل تحصیلشان را بر مبنای داشتن خوابگاه تنطیم میکنند و این موضوع برای دانشجویان دختر از اهمیت بالاتری برخوردار است.
دغدغه خوابگاه بیش از دانشجویان، خانوادههای آنها را درگیر میکند. خانوادههایی که فزرندانشان را به امید طیکردن مدارج تحصیلی راهی شهر دیگری کردهاند، اینکه آیا دانشگاهی که در آن قبول شدهام خوابگاه دارد؟ به ورودی های جدید خوابگاه میدهد؟ شرایط اعطای خوابگاه چیست؟ هزینه خوابگاه ترمی چند است؟ قوانین و مقررات خوابگاه چگونه است؟ و سوالاتی از این دست، این روزها فکر خیلی از دانشجویان و خانوادههای آنها را مشغول به خود کرده است.
دانشگاه کردستان اولین و تنها دانشگاه دولتی سطح استان کردستان است که هرساله بار عظیمی از سروسامان دادن و اسکان دانشجویان غیربومی را بر دوش می کشد.
دانشگاه کردستان در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری سال ۹۵ در بخش شرايط و ضوابط عمومي و اختصاصي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي اعلام کرده است که در اين دانشگاه فقط به ۵۰ %از پذيرفته شدگان برتر (براساس رتبه آزمون) دوره روزانه، در صورت دارا بودن ساير شرايط و كسب امتيازات لازم، خوابگاه تعلق ميگيرد و دانشگاه در قبـال سـاير دانشجويان جهت اعطاي خوابگاه تعهدي ندارد و همچنین به دانشجويان دوره نوبت دوم (شبانه) امكانات رفاهي نظير خوابگاه تعلق نمي گيرد.
عثمان عزیزی، معاون دانشجویی دانشگاه کردستان از برنامه ریزی برای استفاده حداکثری از ظرفیت خوابگاه های دانشگاه کردستان برای سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: برای سال تحصیلی جدید ۱۰۰ درصد دانشجویان دختر متقاضی خوابگاه را اسکان می دهیم اما برای دانشجویان پسر شرایط متفاوت است و فقط می توانیم حدود ۲۵ دانشجویان پسر متقاضی خوابگاه را پوشش دهیم آن هم بر اساس اولویت بندی.
معاون دانشجویی دانشگاه کردستان گفت: امسال ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه کردستان نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و به حدود ۳۵۰۰ نفر دانشجو رسیده است که تا زمان ثبت نام مشخص نیست چه تعداد از این دانشجویان متقاضی خوابگاه هستند اما طبق برنامه ریزی هایی که انجام شده است و با توجه به اینکه دغدغه خوابگاه برای دانشجویان دختر، هم از سمت دانشگاه و هم سمت خانوادهها بیشتر است در حوزه اسکان دانشجویان دختر مشکلی نداریم و تمام تلاش خود را برای اسکان ۱۰۰ درصدی آنها داریم البته هر چند ممکن است ظرفیت اتاق ها بیشتر از حد استاندارد شود.
وی ادامه داد: اما برای دانشجویان پسر مجبور به تعیین اولویت های خاص هستیم؛ چرا که ظرفیت ما در این حوزه محدود است.
به گفته عزیزی، در حال حاضر دانشگاه کردستان ۱۷ ساختمان خوابگاهی با ظرفیتی بالغ بر ۳۸۰۰ نفر تخت دارد که تمام تلاش خود را برای استفاده از کل این ظرفیت دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه کردستان افزود: برای دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد ظرفیت عادی و استاندارد تعداد دانشجویان هر اتاق را رعایت کرده ایم که این دانشجویان دغدغه شلوغی اتاق نداشته باشند اما برای دانشجویان مقطع کارشناسی امکان دارد که تعدادی از اتاق ها شلوغ باشد.
معاون دانشجویی دانشگاه کردستان تصریح کرد: به منظور رفاه حال دانشجویان در تابستان امسال اقدام به بهسازی، تعمیر و تجهیز اساسی تمام واحدهای خوابگاهی دانشگاه کردستان کرده ایم که رنگ آمیزی، عوض کردن موکت، تعمیر و تجهیز آشپزخانهها و سرویسهای بهداشتی و حمامها از جمله این اقدامات است.
عزیزی همچنین از افزایش ۱۲/۵ درصدی هزینه خوابگاهها در سال تحصیلی جدید خبر داد و افزود: این افزایش هزینه تابع نظر و بخشنامه صندوق رفاه دانشجویان است و هزینه خوابگاهها بر اساس فاکتورهای مختلفی چون تراکم خوابگاه، مدت زمان دوره دانشجویی، امکانات و... متفاوت است.
وی از طرح رتبه بندی یک تا پنج خوابگاه های دانشجویی توسط صندوق رفاه وزارت علوم خبر داد و گفت: براساس این طرح در دانشگاه کردستان خوابگاه سطح یک که دارای تمام امکانات باشد و در قبال آن هم هزینه زیادی برای دانشجو دارد نداریم اما ۱۷ ساختمان خوابگاهی ما در سطح دو تا چهار هستند و اصلا خوابگاه سطح پنج نداریم.