اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری شورای ملی حرکت که امروز در وزارت علوم برگزار شد، گفت: نهمین دوره جشنواره ملی حرکت هفته آینده از 3 تا 5 مهر در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می شود.
وی افزود: اهتمام وزارت علوم به برنامه های جمعی به ویژه دانشگاهی باعث شده که تعداد این جشنواره ها هر ساله افزایش پیدا کند و میانگین برگزاری این جشنواره در هر دوره، کمتر از یک سال شده است.
هاشمی افزود: این جشنواره ها در سایر حوزه ها از جمله نشریات، جشنواره های قرآنی و... برگزار می شود و تلاش شده که سالانه یک جشنواره ملی دانشجویی داشته باشیم. وقتی جشنواره ای در سطح ملی برگزار می شود، به این معنی است که در سطح دانشگاهی برگزار شده و بهترین و برترین آثار به جشنواره ملی راه پیدا کردند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: جشنواره ملی حرکت امسال در سطح قوی تری برگزار می شود. به دنبال حضور تعدادی از دانشجویان خارجی امسال بخش بین الملل به طور رسمی فعال شده است و علاوه بر دانشجویان کشور، دانشجویان سایر کشورها برای حضور در این جشنواره دعوت شده اند. در دوره قبل هم بخش بین الملل را داشتیم، اما امسال این بخش به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی از حضور دانشگاه های غیرانتفاعی در این دوره جشنواره ملی حرکت خبر داد و گفت: دانشگاه های غیرانتفاعی در این دوره حضور خوبی داشتند. این جشنواره در دوره های قبل با حضور دانشگاه های مجموعه وزارت علوم، علمی کاربردی، پیام نور و فرهنگیان برگزار می شد که امسال دانشگاه های غیرانتفاعی اضافه شدند و تعدادی از دانشگاه های علوم پزشکی نیز در بخش نمایشگاهی حضور دارند.
هاشمی ادامه داد: جشنواره ملی حرکت در چهار بخش رقابتی، نمایشگاهی، آموزشی و فن بازار برگزار می شود که در بخش رقابتی دانشجویان در سطح ملی به رقابت می پردازند. در بخش نمایشگاهی آثار دانشجویان در جشنواره به نمایش گذاشته می شود و در بخش آموزشی کارگاه های آموزشی و میزگردهای تخصصی را خواهیم داشت. بخش فن بازار هم از سال گذشته به این جشنواره اضافه شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: اتحادیه های انجمن های علمی دانشجویی در این سال ها رشد بارزی داشتند که فرصتی برای رقابت بین اتحادیه ها ایجاد شده است. در آغاز دولت پنج اتحادیه علمی و انجمن دانشجویی داشتیم که امروز به 28 اتحادیه رسیده است و امیدواریم به بالاتر از این تعداد برسد، چرا که افزایش تعداد آنها فرصتی برای تبادل نظر میان دانشجویان است.
وی از اضافه شدن بخش خلاق هم به جشنواره امسال خبر داد و گفت: در این بخش که این دوره به جشنواره اضافه شده 276 اثر به عنوان اثر خلاق عرضه شده است.
هاشمی ادامه داد: 94 دانشگاه در این دوره جشنواره شرکت کردند که نسبت به دوره قبل 20 درصد افزایش داشته است. تعداد آثار برگزیده 975 اثر بوده که 25 درصد نسبت به دوره قبل رشد داشته و تعداد داوران نیز از 50 نفر به 120 نفر رسیده است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در مورد بخش های جشنواره ملی حرکت گفت: این جشنواره ها شامل فعالیت های آموزشی، کارآفرینی، نشریه، کتاب، مسابقه، بخش ترویجی و بخش خلاق خواهد بود.
وی اضافه کرد: 975 اثری که ارسال شده، در سطح دانشگاهی امتیاز برتر را گرفتند و در سطح ملی به رقابت می پردازند. به ترتیب در حوزه های فنی و مهندسی و علوم پایه، کشاورزی و معماری و علوم دامی بیشترین اثر ارسال شده است.
هاشمی در مورد روند انتخاب آثار برتر گفت: روند انتخاب به این گونه است که هر اثر برای سه داور ارسال شده و میانگین امتیاز سه داور به عنوان نمره این اثر در نظر گرفته شد و براین اساس آثار طبقه بندی شدند، 30 درصد آثار به مرحله نهایی راه پیدا کردند که توسط داوران مورد بررسی قرار گرفتند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم گفت: در حال حاضر 8 هزار و 700 انجمن علمی ثبت شده در سطح دانشگاه داریم و قرار است با بخش های دیگر وزارت علوم از جمله معاونت پژوهشی و معاونت علمی ریاست جمهوری برای ارتقای فعالیت این انجمن ها همکاری کنیم.
وی در ادامه در خصوص برگزاری جشن آغاز سال تحصیلی در دانشگاه ها گفت: هر دانشگاهی به صورت جداگانه این جشن را برگزار می کند و مراسم رسمی به طور معمول در دانشگاه تهران برگزار می شود، اما خود دانشگاه در این خصوص اطلاع رسانی خواهد کرد.
هاشمی در مورد ابلاغ بخش نامه عفاف و حجاب به دانشگاه توضیحاتی ارائه داد و گفت: در این بخش نامه تاکید شده که مسئولان دانشگاه با دقت در این حوزه به فعالیت بپردازند تا باعث رشد آموزه های دینی و عرصه های رفتاری شوند. طرحی را به عنوان یک تحلیل و رویکرد در اختیار دانشگاه ها قرار دادیم که نشان می دهد نگاه به آموزه عفاف و حجاب چگونه باید باشد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: بخش عمده ای از جامعه نسبت به مسئله حجاب التزام دارند، اما بخشی ممکن است رفتارهایی باشد که مطلوب نیست؛ بنابراین توصیه هایی در این بخش نامه شده که در دانشگاه ها به کار گرفته شود ،چرا که دانشگاه باید سلامت رفتاری بالاتری نسبت به جامعه داشته باشد.
وی گفت: رویکرد ما در حوزه عفاف و حجاب رویکرد فرهنگی است، نه امنیتی و معتقدیم این حوزه جز با مشارکت بخش های مختلف رشد نخواهد کرد. ما معتقدیم روش های غلط آثار منفی و مخرب دارد و توصیه شده دانشگاه ها از این روش ها پرهیز کنند و آن را تبدیل به یک مسئله سیاسی نکنند. چون حجاب یک مسئله اجتماعی است و توقع نسبت به این مسئله و سایر نهادهای مختلف طرح ها و راهکارهایی ارائه دهند.
هاشمی در مورد ابلاغ آیین نامه اردوهای دانشجویی گفت: آیین نامه اردوها توسط شورای اسلامی شدن دانشگاه ها بررسی شده؛ ابهاماتی در مورد سفرهای آموزشی وجود داشت که آن ابهامات شفاف سازی شده و منتظریم که شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را به زودی ابلاغ کند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه در خصوص فعالیت تشکل دانشجویی در سال جدید گفت: روش ما این است که تشکل های دانشجویی در یک فضای آرام و عقلانی گفت و گو داشته باشند که با این روند مشارکت افزایش پیدا کند. نگاه امنیتی نباید مانع فعالیت تشکل ها شود و تشکل ها به بیرون از دانشگاه وابسته باشند.
وی در خصوص برنامه کرسی های آزاداندیشی گفت: برای ترویج کرسی های آزاداندیشی برنامه آموزشی برگزار کردیم که امسال این روند ادامه خواهد داشت. در دانشگاه ها زمینه گفت و گو و تبادل نظر بین دانشگاه ها ایجاد خواهد شد. با این برنامه ریزی امیدواریم بتوانیم یک سال گفت و گویی داشته باشیم و فرصتی برای تعاملات اجتماعی و گفتگوی فرهنگی در دانشگاه ها ایجاد و تعداد کرسی های آزاد اندیشی اضافه شود.